Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

ΠΑ.ΣΟΚ το κίνημα που διάλυσε το κράτος και την αριστερά


Το ΠΑ.ΣΟΚ με νέο αρχηγό διεκδικεί την εξουσία στις εκλογές της έκτης Μαίου 2012.
Θα μου πείς, όλοι έχουν δικαιώμα στο όνειρο αλλά σε πιο όνειρο και γιατι κάποιος να ψηφίσει ξανά το ΠΑ.ΣΟΚ;

Κατα αρχάς να δούμε κατά πόσο το ΠΑ.ΣΟΚ που όπως φαίνεται θα ειναι η αξιωματική αντιπολίτευση στην επόμενη βουλή(όπως λένε τα γκαλόπ) θα μπορεί να αλλάξει την ανεργία, να μειώσει το ΦΠΑ και να σταματήσει τις περικοπές.

Έχω παρακολουθήσει όσο μπορώ τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις προεκλογικές του τοποθετήσεις που τον θεωρώ συμπαθητικό πολιτικό με αξιοπρεπή λόγο αλλά μου φαίνεται ότι ειναι εκτός πλανήτη, ζεί στον κόσμο του, απο την μία είχε πει ότι δεν θα έβαζε χαράτσι στην ΔΕΗ και απο την άλλη χρησιμοποίησε την ΔΕΗ για να βάλει έκτακτο φόρο σαν Υπουργός Οικονομικών.

Επίσης ο κύριος Τσοχατζόπουλος που μπήκε πριν λίγες μέρες στην Φυλακή απο πιο πολιτικό χώρο προέρχεται;

Το ΠΑ.ΣΟΚ δεν ειναι με τον πολίτη αλλά με τα συμφέροντα των τραπεζών και αυτό ειναι φανερό στην πορεία που κυβέρνησε τα τελευταία δύο μίση χρόνια και όποιος δεν το βλέπει ειναι όντως ψυχικά διατεραγμένος.
Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε την κριτική είτε στο ΠΑ.ΣΟΚ, είτε στην ΝΔ(γιατί και αυτή έχει μεγάλες ευθύνες) αλλά πρέπει επιτέλους να αποδώσουμε τις ευθύνες αναλυτικά όπως πρέπει στις επόμενες εκλογές, διότι ζούμε εντός μια περίεργης πραγματικότητας και επειδή έχουμε χρέος προς τις μελλοντικές γενιές, πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι ήταν οι κλέφτες και ποιοι ήταν εκείνοι που θησαυρίσαν και βολευτήκαν με τον ψευτο σοσιαλισμό του Ανδρέα Παπανδρέου.

Μας δουλέυει άγρια το ΠΑ.ΣΟΚ που αντί να βρεί μια άλλη εναλλακτική διέξοδο στην κρίση, αερολογεί και μιλάει ότι θέλει να κυβερνήσει ξανά(με την παρέα της ΝΔ).

Πίστευω ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάντια της Ελλάδος όσο έχει και ο ΓΑΠ, δύο στελέχη του σοσιαλιστικού κινήματος που έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα και ψήφισαν αβλεπί το νέο μνημόνιο, μπορεί να τους είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό αλλά πλέον αυτό το επίχειρημα δεν στέκει βάσιμα.
Διότι μπορεί όπως λέει ο φίλος μου Γιώργος Αντωνιάδης ότι  η Ελλάδα  ειναι επαρχία της Ε.Ε αλλά έχει και σύνταγμα και νόμους που πρέπει να τηρούνται, το μεγάλο λάθος του ΠΑ.ΣΟΚ ήταν ότι ψηφίσε το πρώτο μνημόνιο με 156 βουλευτές αντι για 180 και δεν το λέω εγώ αλλά αρκετοί καθηγητές πανεπιστημίου που γνωρίζουν απο ζητήματα νομικής φύσεως.

Για αυτό ας μην τρώμε το παραμύθι του ωμού εκβιασμού απο την Μέρκελ και απο τον Σοίμπλε, εναλλακτικές υπήρχαν(συμφωνίες με Ρωσία και Κίνα για φτηνότερο δάνειο) αλλά απο την στιγμή που δυστυχώς πέρασε η πρώτη δανειακή σύμβαση για να την ανατρέψουμε και να την μεταφέρουμε απο το Αγγλικό δίκαιο στο Ελληνικό πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης, να κυρηχθεί η δανειακή σύμβαση ως έκνομη και να διαγραφεί το χρέος...δεν ειναι εύκολη διαδικασία αλλά πρέπει να γίνει όπως έκανε ο Ισημερινός πριν περίπου δέκα χρόνια.

Δεν ειναι εύκολο να πούμε στο ΔΝΤ και στην Ε.Ε άντε και γαμηθείτε, όχι πως διαφωνώ με την τακτική αυτή αλλά οι επιθέσεις που θα δεχτεί η χώρα μας απο τα διεθνή λαμόγια θα ειναι παρα πολύ άσχημες και άγριες, μας έχουν στριμώξει στην γωνία και μας σφυροκοπούν το τελευταίο διάστημα και όλα αυτά για χάρη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος...

Κλείνω με το βιντεο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη απο το έκτο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟΚ  που ήταν ένα απο τα αξιόλογα στελέχη του ΠΑ.ΣΟΚ που ιστορικά απαξιώθηκε  απο το ίδιο το μεταλλαγμένο κίνημα!!!



ΥΓ
Υπάρχει ένα κομμάτι της αριστεράς που για λόγους ιστορικούς και επειδή έχει κυνηγηθεί απο την δεξιά ακόμα ψηφίζει ΠΑ.ΣΟΚ πρέπει να καταλάβουν ότι αν το ΠΑ.ΣΟΚ ξανα βγεί δεύτερο κόμμα και περάσει τις αριστερές δυνάμεις(ΣΥ.ΡΙΖΑ, ΚΚΕ), τότε όλα θα έχουν πέσει στο κενό και θα μπορεί άνετα να παίξει με την ΝΔ για συγκυβέρνηση μνημονιακή!!!

ΥΓ1
Θα μιλήσω και για τις επιλογές του ΠΑ.ΣΟΚ σε τοπικό επίπεδο σε επόμενη ανάρτηση γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι ειναι αυτοί που διεκδικούν την ψήφο μας...αβαντάρονται απο συγκεκριμένα ιστολόγια και παίζουν ύποτες συμφωνίες κάτω απο το τραπέζι με τοπικά μέσα ενημέρωσης...σύντομα θα έχουμε αποκαλύψεις!!!

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΑΙΔΙ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ... ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε κωνσταντινε καταρχάς χρονιά πολλά και χρίστος ανέστη, ζούμε σε μια κοινωνία περιεργη και αντι να κοιτάξουμε πως θα φύγει απο τον πάτο που έχει φτάσει απο τις κυρίες πολιτικές του ΠΑ.ΣΟΚ και δευτερευόντως απο την ΝΔ, το θέμα αυτό θα αναπτυχθεί σε αναρτησεις καθως και την διαπλοκή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με κομματικούς στρατούς που.σε τοπικό επίπεδο βγάζουν βουλευτή στην πλατεία θα τα γράψω με το ονοματεπώνυμο τους διότι ΔΕΝ ΑΝΤΈΧΩ αυτην την σαπίλα που έχει διαλύσει το όμορφο νησί της Ζακύνθου, πολλοί θα πουν οτι εχω όφελος απο αυτό και οτι εξυπηρετω αλλότρια συμφέροντα απο ποτ όμως κωνσταντινε ο λόγος ενός πολίτη να μπαίνει σαν στάμπα.και σαν ρετσινιά?Επειδή μου αρέσει η πολιτική με την αυθεντική έννοια του όρου και όχι το μικροστικο συμφέρον θα μπώ στον.αγώνα εκτός κομμάτων πάντα!!!ΥΓ:Η Ζάκυνθος δεν θα βγάλει Πασοκο βουλευτή διότι ο κόσμος ξύπνησε απο το λήθαργο που τόσα χρόνια.μας είχαν!!!

      Διαγραφή
  2. @paidi

    8a peis gia olous 'i mono gia tou pasok...?

    pisteuw pws ama peis mono gia tou pasok tote i dimosiefsi sou den 8a einai se ektimisi apo pollous anagnwstes tou blog sou afou de 8a nai antikeimeniki kai gi alli mia fora 8a ipostirixtei apo pollous oti e3ipiretteis skopimotites.. epipleon sto dimosieuma sou rixneis monopanta tis ef8ines sto PASOK afinontas mono ipenigmous gia ti N.D. pragma to opoio isxiropoiei tin apopsi aftwn pou lene gia skopimotites...telos ws neos an8rwpos pou eisai 8a 8ela se epomenes anartiseis na sai pio dikaios stous katalogismous ef8inwn kai na milas gia OLOUS...oso den to kaneis 8a ipoba8mizeis akoma kai oses apo tis apopseis sou einai swstes kai dikaies...

    y.g. i ipoloipi aristera einai a8oa diladi? posoi sindikalistes den exoun doulepsei pote st zwi tous? poso akoma 8a rxontai aristeroi sto sxoleio na mas kanoun ma8ima me mercedes kai audi?? poso akoma oi aristeres idees tous den 8a rxontai se anti8esi me tin de3ia tsepi tous ,tin lamogia kai tin forodiafugi??

    gia mena pantws einai OLOI to idio ipef8inoi. den pisteuw oti prepei an sfa3oume osous kibernisan tateleftaia 5 xronia,k fisika i sfagi oi kremales t auga kai t giaourtia den eiinai liseis...
    prepei na doume tin ali8eia katamata,oti dld oloi mas ef8inomaste kai na doulepsoume wste na vgoume apo to "adie3odo"... giati mono etc 8a mporoume na poume oti allazei inootropia kai milame pleo gia mia nea ellada stin opoia oi neoi tis den sintiroun tin lamogia kai tin 3eftila pou kiriarxous apo olous ta telftaia xronia.

    9a mou peis oti ma o laos den ef8inetai.nai den ef8inetai oso oi politikoi alla k aftos exei tin ef8ini tou afou ekana doosolipsies m aftous 'i ekleve me ton tropo tou to kratos k to dimosio xrima.


    sorry gia ta greeklish den exei ellinika to pliktrologio.

    filika 16xronos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια χαρά φίλε 16χρονε σε υποδέχομαι στην πλατεία φίλε μου και χαίρομαι που ένας νέος άνθρωπος γράφει και σχολιάζει εδώ.
      Φυσικά και η ΝΔ έχει ευθύνες με την λάθος πολιτική της αλλά και με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και όπως ξέρεις εγώ τα έχω θίξει τα ζητήματα αυτά εδώ και καιρό στα ιστολόγια που διαθέτω, ακόμα και για το θέμα των τυφλών πήρα θέση και είπα ότι κακώς έπαιρναν τα επιδόματα αλλά απο την στιγμή που το γαμημένο Ελληνικό κράτος τροφοδοτούσε το σύστημα αυτό και δεν έκανε έλεγχο έχει και αυτό τις ευθύνες του...τα έχω πει και τα έχω γράψει, αλλά μου την σπάει ειλικρινά σου μιλάω ότι αντί να πούν κάποιοι για τις ευθύνες του κράτους που δημιούργησε κατά βάση το ΠΑ.ΣΟΚ(και μετά ακολουθεί με μικρή συμμετοχή η ΝΔ) δεν το τόνισε κανείς παρά έβγαινε ο μποζίκης στα παράθυρα και κατηγορούσε...ξεφτίλα πράγματα και αυτό ειναι γνώστο αν διαβάζεις ντόπιες εφημερίδες(συγκεκριμένα την ημέρα τση ζάκυνθος) για πιο πράγμα έγινε όχι για να έχουμε ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ στην υπόθεση αλλά για πολιτικούς σκοπούς μιας και έχουμε μπεί στην προεκλογική περίοδο και πρέπει να πάρει ξανά το πράσινο κάστρο το ΠΑ.ΣΟΚ
      Για αυτό τους τα χώνω απο την πλατεία, διότι μουρλαίνομαι να βλέπω την αδικία κατάφορα προς πρόσωπα που δεν έχουν ευθύνη και εκείνους που έχουν εφαρμόσει τις πιο αντιλαικές πολιτικές να βγαίνουν λάδι...
      Όσον αφορά για την Αριστερά όσους φίλους έχω αριστερούς δουλεούν συνεχώς και υπό ζόρικες συνθήκες, δεν ξέρω συνδικαλιστές-αφεντικά εδώ στο νησί και ειλικρινά σου μιλάω αν θέλεις πές μου ονόματα, εδώ μιλάμε ανοιχτά δεν υπάρχουν τίποτα να κρύψουμε!!!
      Πλέον μιλάω για ΟΛΟΥΣ και το γνωρίζεις τα χώνω και δεξιά και αριστερά τόσα χρόνια που ασχολούμαι ενεργά στο χώρο του διαδικτύου και δεν κρύβω τίποτα...άλλοι γράφουν και λασπολογούν πίσω απο το pc χωρίς στοιχεία και χωρίς αποδείξεις απλά με καφενειακού τύπου κουβέντες
      Εγώ σε τέτοιες πρακτικές απαντώ και αυτό μου έχει στοιχίσει διότι οι προθέσεις μου παρεξηγούνται καλώς η κακώς αλλά τι να κάνουμε έτσι έχει η ενασχόληση με τα κοινά και το καλό του τόπου πρέπει να ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ για να μπορέσεις να βρείς και να δείς την αλήθεια, όπως λένε και στην ιατρική χωρίς να στάξει αίμα δεν γίνεται διάγνωση!!!

      Διαγραφή
    2. Ξέχασα να πω ότι για να έχουμε μια νέα Ελλάδα με παλιές συνταγές δεν γίνεται...σαν να λέμε επιλέγω τον Θάνατο μου όχι με πιστόλι αλλά με αργό θάνατο παίρνοντας δυλητήριο ...η Ελλάδα φίλε μου 16χρονε για να αλλάξει θέλει ριζοσπαστικές ιδεολογικές αλλαγές όχι με το ΠΑ.ΣΟΚ και τον Βενιζέλο που έχει 100% ευθύνες με αρκετές πράξεις που έχει κάνει για να βουλιάξουμε με τα μνημόνια και τις μίζες!!!
      Ο κόσμος θέλει να κάνει την αλλαγή και θα την κάνει να εισαι σίγουρος!!!

      Διαγραφή
  3. egw kai pali pisteyw oti den sindiazontai poreia-gkomena-k kafes agorastos ap e3w ...gegonos pou sinantame poli sixna stis poreies kai diamartyries tou nisiou...oute 8ewrw swsto na pigainoun e3w apo sxoleia,magazia ipiresies kai na apaitoun an einai kleistes...ti tous peirazei ama kapoios 8elei 'i oxi na apergisei?? kai prepei na pane ap e3w na ton poun kefalaiouxo kai ploutokrati tin stigmi p o an8rwpos isws palebei na bgalei t e3oda t magaziou,tous mis9ous twn ipallilwn ktlp...
    agapite mou file pisteuw pws den akolou8ei i ND pisteuw pws einai k afti sinenoxi opws k egw k esy afou vlepame t party kai den kaname tipota...
    paraponiomaste gia tous daneistes mas kai giati na mas elegxoun ktlpktlp wstoso oi idioi leme ma k aftoi stin europaiki enwsi afou 3eran ti ginotan giati den mas elegxan... den einai ligo periergo afto?? fisika t analogo ginotan stin topiki aftodioikisi... eprepe dld na xoume ton bourdoula gia na min klepsoume to kratos??
    tin lisi pisteuw pws i aristera den tin exei afou oi arxigoi tis fainetai oti to mono g t opoio endiaferontai einai gia ta pososta pou 8a paroun.
    malista merika stelgxi i8elan apo to 2007-2008 na min pane kala ta pragmata afou ipostirizan pws mono me tetoies sin8ikes mporoun na anptix8oun. pistepse me den einai o kosmos pou tous akolou8ei to provlima alla ta "kefalia" twn komatwn ... exw filous stis neolaies aristerwn kommatwn oi opoioi otan eidan oti kapoioi ekmetalevontai tin ideologia toys gia na ka8ontai kai na loufaroun apaitisan na diagrafoun...
    pws dikaiologeitai file mou alliws oi ekpaideftikoi sindikalistes mexri perisi na exoun meiwmeno wrario?? fetos pou to ekopsan arxisan na paraponioutai polu entona!(k egw an imoun st 8esi tous afto 8a ekana).

    i ellada gemise BMW,MERCEDES,AUDI CAYENNE NEOPLOUTOUS FAMFARES DIAF8ORA PSEFTOIDEOLOGOUS

    pisteuw pws kati tetoio den itan igies gia mia mikri xwra opws i dikia mas.kai dilwnei 3eka8ara tn parakmi pou ipirxe.

    telos katannow oti isws ek twn pragmatwn na min mporeis na katalogiseis se olous isoposa ef8ines wstoso 8a 8ela oi epomenes anartiseis sou na mia exoun tin logiki oti na to pasok einai to kako aftoi ftaie gia ola ...alla na milas gia OLOUS osoi ef8inontai..oxi onomastika, afto einai diko sou 8ema,an 8es t kaneis, alla afou mpaineis sti logiki na katalogiseis ef8ines na katalogizeis gia olous ,olous tou skommatikous politikous xwrous akoma kai gia tn aplo lao...giati k aftos o aplos laos ef8inetai..

    den 8elw na milisw me onomata .8a to kanw kapote alla 8elw na exw prwta enilikiw8ei.

    filika 16xronos

    ΑπάντησηΔιαγραφή