Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Θα γίνουν άραγε εκλογές;Aλλά με ποιούς όρους και με ποιά δεδομένα;


Είχα ξανατονίσει ότι ζούμε σε μια κατάσταση του παραλόγου, πέτυχε το κούρεμα του PSI αλλά χρεωκοπεί το κράτος. Έχουν κουρεψει όλα τα ταμεία του κράτους και τα δίνουν χωρίς αποζημίωση στα λαμόγια των Πολυεθνικών και των τραπεζών.

Υπο αυτές τις συνθήκες με νοσοκομεία που υπάρχουν εξαιρέσιμα και χρωστούμενες εφημερίες, με πανεπιστήμια που δεν έχουν την επαρκή χρηματοδότηση και με τα προβλήματα με τα χαράτσια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα πάρουν το ρίσκο να μπούν έτσι ανοιχτά σε μια αντιπαράθεση έστω και εικονική.

Εκτός αν έχουν πάρει το sms της διεθνούς ελίτ ότι κάντε εκλογές για να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να  συγκυβερνήσετε με την παρούσα δίοικηση, οπότε θα έχει  καταστρατηγηθεί για άλλη μια φορά το σύνταγμα και ο δημοκρατικός θεσμός που τόσα χρόνια ίσχυε.

Στο δια ταυτά δεν  υπάρχουν λεφτά για να πάρουν χρήματα  οι Έλληνες εργαζόμενοι και αυτό έχει να μας πει πολλά, οι τροικανοί βάζουν το χέρι τους στο ταμείο του κράτους και κάνουν άνετα την δουλειά τους, η αλήθεια ειναι ότι η ΝΔ που αντί να καταγγείλει την κατάσταση αυτή έφαγε την μπλόφα και στήριξε το μνημόνιο 2, το οποίο μνημόνιο 2 δεν ειναι τίποτε άλλο παρά ο έλεγχος του δημοσίου ταμείου απο την Τροίκα με τα δεδομένα που μας παρουσιάζει.

Άρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να εφαρμόσουν προεκλογικό ελεύθερο πρόγραμμα αλλά ίσα ίσα θα εντάξουν στο πρόγραμμα τους ότι τους πει η τροίκα, μπορεί βέβαια να βάλουν αναχώματα ιδεολογικά και προσωπικές κόντρες (που στην Ζάκυνθο θα το κάνουν αυτό γιατί έχει πέσει το επίπεδο) αλλά θα έχουμε πολλές καταστάσεις αν βέβαια ΓΙΝΟΥΝ εκλογές.

Μια άτακτη έξοδος απο το ευρώ ίσως να μας δείξει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο που θα μας οδηγήσει στην σωστή διέξοδο απο την κρίση  και θα φέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην Ευρώπη, δεν πιστέυω ότι όμως θα γίνει και το λέω εγώ που ειμαι φιλοευρωπαιστής και οπαδός μιας Ενωμένης Ευρώπης των λαών αλλά δυστυχώς ζούμε στην δικτατορία των αγορών που έχουν διαχωρίσει τους λαούς σε Νότιους και Βόρειους και δεν θα μας αφήσουν να ζούμε ισότιμα.

Παρατηρώ ότι ορισμένες αντιμνημονιακές δυνάμεις που ο καθένας εκφράζει την άποψη του δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα και λόγο, έχω πεί ότι υπάρχουν δυνάμεις όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ειναι οι λαγοί του συστήματος της παγκοσμιοποίησης.

Τα κεκτημένα πλέον έχουν χαθεί και καιρός ειναι να ωριμάσουμε δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, αν πάμε πίσω έχουμε χάσει άλλη μια μάχη, άλλος ένα αγώνας, δεν ειναι πρόβλημα μόνο του Καπιταλισμού και της Πλουτοκρατίας που θέτει γενικά το ΚΚΕ αλλά έχει συγκεκριμένες εκφάνσεις.

Πάντως το θετικό ειναι η πρόταση που έχει γίνει για την διαγραφή του χρέους που και αυτη πρέπει να ειναι ρεαλιστική και όχι απλά για προεκλογικό πυροτέχνημα

Δεν πρέπει να  μιλάμε για μια ασθένεια χρόνια με γενικούς όρους έχει συγκεκριμένα συμπτώματα και συγκεκριμένη θεραπεία...αν κάνουμε τους τυφλούς βλέποντας μόνο το δέντρο και όχι το δάσος τότε έχουμε τελειώσει!!!


ΥΓ Θα γράψω κείμενο για τους απεργιακούς αγώνες που θα πρέπει να γίνουν απο εδώ και πέρα...διότι υπάρχουν απόψεις και θέσεις που πρέπει να τονιστούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου