Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Εκλογές νέας μεταπολίτευσης


Οι επόμενες εκλογές που αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες μέρες, θα σηματοδοτήσουν ότι θα ζήσουμε νέες δραματικές αλλαγές, απο την στιγμή που ξεπεράστηκαν το λεφτά υπάρχουν και μπήκε η Ελλάδα στην ληστοσυμμορία της Τροίκας και του ΔΝΤ, τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή.

Πέσαν μάσκες και προσωπεία που τόσα χρόνια μας μιλούσαν για σοσιαλισμό και ισότητα, έπεσαν επίσης οι μάσκες των δήθεν αντιμνημονιακών και πατριώτων που λένε ΝΑΙ σε όλα, έπεσαν οι μάσκες και ενός κομματιού της Αριστεράς που ναι μεν ειναι με το εργάτη, μπαίνει όμως στο άρθρο 99 με τις επιχειρήσεις που διαθέτει, επίσης έπεσαν οι μάσκες της δημοκρατικής αριστεράς που φλερτάρει έντονα με το ΠΑ.ΣΟΚ και με τις ιδέες ενός αριστερού νεοφιλελευθερισμού.

Πολλά πράγματα έχουν διαμορφωθεί τα τα τελευταία 2,5 χρόνια απο το 2009 έως τώρα, αλλάξαν πολλά σε κοινωνικό επίπεδο, είχαμε χαράτσια, νέους διπλάσιους φόρους, αυξήσεις σε ΦΠΑ, αυξήσεις διοδίων και μειώσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών σε δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικό τομέα.

Αρκετά πράγματα έχουν διαμορφωθεί σε ένα νέο σκηνικό που δεν ξέρω αν το έχουμε πάρει είδηση, έχουν ρίξει τις κλασσικές αντιθέσεις αριστεράς και δεξιάς, ο φιλοτομαρισμός, η ημιμάθεια και ο ψευτο λαικισμός έχουν γίνει καθεστώς απο διάφορες πλευρές.

Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια οικονομικής κατάρρευσης για να δημιουργηθούν νέες τάσεις και οι παλιές τάσεις να περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το δράμα της Ελλάδας και του λαού της ειναι διπλάσιο απο ότι έχει γίνει σε άλλες χώρες του νότου, το ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων και πετρελαίου και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα χώρο που συνδέει δύση και ανατολή μας δείχνει ότι το σχέδιο καταδυνάστευσης του λαού απο τις δάνειες δυνάμεις κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι...

Η δημοκρατία των αγορών έχει επιβληθεί πάνω στην δημοκρατία της σκέψης και της αντίθεσης, νέα πραγματικότητα που έχει σβήσει την γενιά της μεταπολίτευσης.

Ο απλός Έλληνας πολίτης έχει αιφνιδιαστεί απο τις εξελίξεις και δεν ξέρω αν ειναι όντως έτοιμος για να πάρει θέση αντεπίθεσης πάνω στο μνημόνιο και στις νέες εξελίξεις που έχουν γίνει.

Η Ελλαδα έχει μπεί σε μια συγκεκριμένη τροχιά και το ζήτημα ειναι τελικά είναι ότι δεν ξέρω αν θα ακουστούν προτάσεις και αιτήματα για το πως θα διαφύγουμε την κρίση,

Το κίνημα πχ των αγανακτισμένων που το περυσινό Μαίο προσπάθησε να δημιουργήσει μια κίνηση ενάντια στις τράπεζες και στις αγορές απότυχε διότι οι θέσεις και οι προτάσεις που είχε δεν αγκάλιαστηκε απο τον κόσμο, η διαχώριση σε άνω και κάτω πλατεία, η προσπάθεια και η καπήλευση του κινήματος απο ακροδεξιούς και απο ακροαριστερούς κύκλους δεν έδωσαν το απαραιτήτο χαρακτήρα στο νέο διαμορφωμένο κίνημα του λαού.

Η αριστερά (οχι στο σύνολο της)απέτυχε διότι ναι μεν αντέδρασε στο δρόμο αλλά έμεινε εκεί, δεν μπόρεσε διεξοδικά να δώσει απαντήσεις και λύσεις για τον κόσμο που έχει χτυπηθεί βάναυσα απο τα μέτρα και απο την τακτική που ακολουθούν οι αγορές και το ΔΝΤ.

Η λαοκρατία που κάποτε ζητούσε το ΕΑΜ, αντί να τεθεί τώρα σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικό και αταξικό τώρα παραμένει στα ίδια ιστορικά λάθη, απο την μια στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς την δημοκρατία των αγορών με συμμετοχή στο κοινοβούλιο και απο την άλλη λέει ότι εκφράζει τον κόσμο που ειναι σε επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, που κατεβαίνει στο δρόμο κλπ...

Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τα κόμματα αλλά δεν φτάνει μόνο η διαπίστωση, ο κόσμος ας καταλάβει ότι έχει την επιλογή στα χέρια του και ας πάρει τις τύχες του στα χέρια, μόνο που χρειάζεται μια ενότητα και ένας διάλογος ουσιαστικός που στις επερχόμενες εκλογές δεν θα γίνει, διότι το πλαίσιο ειναι  στενό και δεν βολεύει σχεδόν κανένα εντός πολιτικού συστήματος να ανοίξουν τέτοια συζήτηση.

Για μένα όσο και αν έχουν αποφασίσει για τις ζωές μας, ελεγχοντάς οι δανειστές τους περισσότερους εκλογικούς σχηματισμούς ας κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα για το τι είδους δημοκρατία και πολίτευμα θα θέλουμε.

Η κουβέντα να ανοιχτεί με βάση την κατάσταση που επικρατεί και όχι να μην μείνουμε στο στείρο λόγο της τρομουστερίας της χρεωκοπίας μεταξύ ευρώ η χρεωκοπία...το ζήτημα δεν ειναι αυτό, το ζήτημα ειναι και το πιο ουσιαστικό δημοκρατία που να πηγάζει απευθείας απο τον λαό η φασισμός των αγορών της τροίκας και του ΔΝΤ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου