Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η άνοδος του νεοφασισμού εν περίοδο κρίσης και η αναλγησία της εξουσίας


Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και των ακραίων ιδεών δεν ειναι τυχαίο, ζούμε το τέλος των οραμάτων της γενιάς του πολυτεχνείου που το ΠΑ.ΣΟΚ κυρίως αποκαθήλωσε με την εν γένη στάση του.

Η κοινωνία που έπλασε βασικά το ΠΑ.ΣΟΚ απο το 81 και μετά αλλά και η ΝΔ με την διαφθορά, τις παρατάξεις, τις κλαδικές, τα φακελάκια, τα μαιμού επιδόματα που ξεκίνησα να τα δίνει ο Ανδρέας απο την εποχή του 81 και μετά κλπ.

Έφτασε στο τέλος της, έπρεπε να ζήσουμε μια χρεωκοπία των πολιτών σε πολλά επίπεδα για να δούμε το πλιάτσικα που γινόνται εδώ και χρόνια, εδώ όμως έρχεται η υποκρισία της εξουσίας που λέει ναι μεν αποκαλύπτω την διαφθορά αλλά συνάμμα ζητώ και καλά συγγνώμη και σου ζητώ σε παρακαλώ τώρα να πληρώσεις τα χαράτσια που σου επιβάλλω για να μην γυρίσουμε στην δραχμή.

Το ίδιο το σύστημα που γέννησε την διαπλοκή αντί να βγάλει το σκασμό και να φτιάξει μια νέα Ελλάδα, υπέρ των πολιτών και των εργαζομένων, λέει ναι σε όλα στα ξένα μνημόνια υποστηρίζει ότι μόνο με τον εξευτελισμό των πολιτών και με τους χαμηλούς μισθούς μπορεί να αλλάξει το σύστημα.

Αν η Ελλάδα πχ γίνει Ουκρανία ή Λιθουανία τότε ο κόσμος δεν θα είναι διαπλεκόμενος, θα έχει πέσει το επίπεδο διαβίωσης και τότε θα ζούμε με τα λίγα και τα καλά, κανείς δεν θα δίνει ρουσφέτια κλπ

Ένα νέο είδος νεοσοβιετισμού(όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηλίας Μακρής) μόνο που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι πλέον όσο χαμηλά ρίχνεις τον πήχυ τόσο χαμηλά θα συμπεριφέρεται και η κοινωνία.

Η κοινωνία θα αγριέψει και θα ζητήσει αλλαγές, όχι όμως με τις δυνάμεις που μέχρι στιγμής εμπιστεύεται όπως τα δύο μεγάλα κόμματα και κάποια κόμματα της Αριστεράς(που δεν συμφωνούν για τα αυτονόητα μεταξύ τους), αλλά δυστυχώς θα περάσει στο άλλο άκρο της ακραίας άποψης που έχουν ορισμένοι για την Ελλάδα, ρατσιστικές νεοναζιστικές  θέσεις θα γίνουν καθεστώς, θα μιλάνε περί πατρίδας και ο κόσμος που βιώνει μια παγκοσμιόποιηση θα νομίζει ότι αυτές οι δυνάμεις εκφράζουν το λαικό αίσθημα.

Αυτές οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκφράσουν την οργή του λαού με διάφορες μορφές, και έτσι θα περάσουμε σε μια νέου τύπου κοινωνία που μέσα απο την κρίση θα έχει όργη ένα κόμματι της προς το κοινοβουλευτικό σύστημα.

Δεν θα μείνει μόνο στις μούτζες όπως έκαναν αθώα οι αγανακτισμένοι του περασμένου καλοκαιριού, αλλά θα περάσει ή μάλλον έχει ήδη περάσει σε τραμπουκισμούς, σε βία και σε απίστευτά πράγματα που γίνονται απο μια χώρα που κάποτε είχε πολιτισμό. 

Το κοινοβουλευτικό σύστημα φέρει και αυτό τις ευθύνες του αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί μόνο αυτό έχουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να γίνει φασιστική και φασίζουσα.
Μπορούμε να το κάνουμε πιο άμεσο και πιο δημοκρατικό και να μην δίνουμε τόσο μεγάλη εξουσία στους βουλευτές.

Έχουμε χρέος σαν κοινωνία να φτιάξουμε πολιτισμό και λόγο που θα δώσει κάποια νέα αλλαγή, να ξεφύγουμε απο τις αγκυλώσεις που μας θέλει η Ευρώπη και το ΔΝΤ και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισοτήτων, ανάπτυξης και αλληλεγγύης.
Για να γίνει αυτό πρέοει να γίνουν πολλά και κυρίως να αλλάξουν πρόσωπο και χαρακτήρα τα δύο μεγάλα κόμματα, να αναλάβουν νέα πρόσωπα και να σταματήσουν να είναι φορείς διαπλοκείς και συναλλαγής!!!

Σε αυτό το σημείο ευθύνες βασικές και κύριες έχουν αυτοί που ασκούν εξουσία, αντί να σταματήσουν το αυγό του φιδιού, ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τα χαράτσια, με τις μειώσεις μισθών και τις περικοπές επιδομάτων...δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτό που λέει όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θυέλες.
Μήπως θέλουν όμως αυτό τον κοινωνικό διχασμό και την ένταση;

Αν δεν το καταφέρουμε να σταματήσουμε τις καταστάσεις αυτές  δυστυχώς θα ζήσουμε τα χειρότερα απο αυτά που βλέπουμε(παρελάσεις με κάγκελα και αστυνομοκρατία) και έχουμε ΌΛΟΙ τις ευθύνες αυτές είτε σαν πολίτες, είτε σαν πολιτικοί, είτε σαν  κόμματα και είτε σαν φορείς αυτοδίοικησης.

Τότε να είστε σίγουροι ότι ο εμφύλιος θα είναι ήδη προ των πυλών.

Και ξέρετε ποιός νικάει στο εμφύλιο...ΚΑΝΕΝΑΣ

Κλείνω με μια σκηνή απο την ταινία Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη με τον Θανάση Βέγγο για τον εμφύλιο που οι ξένοι και δάνειες δυνάμεις έβαλαν Έλληνες να τουφεκάνε Έλληνες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου