Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο χειμώνας βαθιά στην καρδιά μας




Σε μια κοινωνία καταπιεσμένη και σε ένα κράτος που πάντα υπήρχαν έντονες οι ταξικές διαφορές φτάσαμε στο σωτήριο έτος 74 να περάσουμε απο την παλαιά εποχή στην νέα.

Απο τους δικτάτορες στην δημοκρατία μια μεγάλη ανάγκη που την ήθελε έντονα ο κόσμος, όμως φοβάμαι ότι ο απλός Έλληνας καταστράφηκε μόνος του έβγαλε το ΠΑ.ΣΟΚ που υποσχέθηκε τον σοσιαλισμό και την νέα ανάπτυξη αλλά φτάσαμε στο άκρο το ΠΑ.ΣΟΚ να φτιάξει μια μικρή σοβιετεία απο στρατους δημοσίων υπαλλήλων, παιδιά της νεολαίας που δεν είχαν την γνώση να γίνονται διευθυντές χωρίς να έχουν τα κατάλληλα πρόσοντα και να μας κάνουν τον μάγκα(ειναι το γνωστό τραγούδι του τζιμάκου πανούση με τίτλο αν είχε η γιαγιά μου ρουλεμάν)

Φτάνουμε στο σήμερα τριάντα χρόνα και βλέπουμε την εποχή μας που το κομματικό κράτος παραπέει, πασοκοι και δεξιοί λένε πολλοί και εύστοχα διέλυσαν την κοινωνία, συμφωνώ απόλυτα αλλά εσύ που το φωνάζεις έχεις να αντιπροτείνεις κάτι;

Ο ΣΥ.ΡΙΖΑ έχει να αντιπροτείνει κατί η πάει με το ρεύμα, γιατί βλέπω το ρεύμα του να μεγαλώνει να γινεται ποταμός και σκέφτομαι ίσως τώρα να είναι η ώρα για προτάσεις απο τον Αλέξη Τσίπρα για το πως πρέπει να κινηθεί το κράτος, αντι αυτού ακούω για μονομερή καταγγελία του μνημονίου και για νέα επαναδιαπράγματευση, λέω τι διάολο αντιγράφει ο Αλέξης τον Αντώνη;

Κάτι πάιζει ειλικρινά με αυτή την περίπτωση και δυστυχώς πρώτη φορά το λέω αλλά η Αλέκα Παπαρήγα προς το παρόν αν και δεν την συμπαθώ, έχει βγεί αληθινή όταν λέει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖΑ ειναι το νέο χαρτί του συστήματος...και επίσης η Αλέκα έχει δικαιωθεί με το γεγονός όταν λεει ότι με τις εκλογές ο τόπος αυτός δεν αλλάζει...

Ναι όντως δεν αλλάζει διότι ο λαός πάντα θα ψηφίζει με βάση το ατομικό συμφέρον του και όχι με βάση το κοινωνικό συμφέρον.

Εάν τάξω ότι θα έχω 300.000 άνεργους σε δουλειά στο δημόσιο στις εκλογές θα βγώ αυτοδύναμος και εδώ παίζεται το παιχνίδι, να παίξεις με το κουτό μυαλό των μικροαστών Ελλήνων να τους τάξεις θέση, να τους πεις θα σε πάρω σε δουλειά στο κράτος μπορεί βέβαια να παίρνεις 500 ευρώ αλλά θα δουλέυεις για το μεγάλο κράτος

Μην κοιτάτε που ο Μήλιος λέει οτι θα βάλει το μισθό στα 700 ευρώ...και παλαίοτερα λέγαμε για 700 ευρώ ότι ειναι ξεφτίλα μεγάλη  ενώ τώρα  ο μισθός έχει πέσει στα... 400 ευρώ όπως μου λέει ο κολλητός μου ο Γιάννης που ειναι παιδί της πιάτσας.

Τι προτιμάς όμως θα μου πείς να δουλέυεις έστω για λίγα φράγκα ή να μένεις άνεργος και να σε ταίζουν οι δίκοι σου...ερώτηση παγίδα που δυστυχώς πολλοί προσπαθούν να βρούν την δική τους απάντηση, ειναι σαν να λές πιστόλι η αργός θάνατος

Αυτός που σου κάνει την ερώτηση πρέπει να του απαντήσεις με το εξ'ης τρόπο.
Αν σου έδινα ένα χαστούκι θα σε τραυμάτιζα απλώς, αν σου άνοιγα το κεφάλι με τσεκούρι θα σε σκοτώνα τι θα προτιμήσεις,πάντως την βία δεν την γλυτώνεις.

Σε μια Ελλάδα που τα μέτρα πάνε σύννεφο, το να κάθεσαι να αναλύεις τις καταστάσειςθα γινεις πιο γραφικός και απο τον Τζήμερο(γνωστό καραγκιόζη της Δημιουργίας Ξανά).

Άσε που οι φιλελεύθεροι τύπου Τζήμερου έχουν γινει πιο βασιλικοι και απο τον στουρνάρα και προτείνουν όσο και περισσότερα μέτρα...προτιμούν εκατομμύρια άνεργους παρά έναν ιδιωτικό τομέα χωρίς κέρδη....πραγματικά με πιάνει αηδία για αυτά τα κοινωνικά αποβράσματα που η ιδεολογία τους κρίνεται με βάση το χρήμα, νομίζω οτι τελικά οι νεοφιλελεύθεροι τύποι ειναι πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ και απο τους ναζιστές της Χ.Α

Τώρα τι να πείς για την Μαργαρίτα Παπανδρέου που ειναι στην λίστα λαγκάρντ όπως διαβάζω σε κάποια ιστολόγια και blogs, αν ήταν μάγκας ο ΤΣΊΠΡΑΣ δεν θα ζήταγε εξεταστική για το μνημόνιο και πως φτάσαμε ως εκεί αλλά ποια ειναι τα πραγματικά ονόματα της λίστας λαγκάρντ και ποιοι πολιτικοί ειναι πίσω στην λίστα και όχι τις ανακρίβειες που έβγαλε ο βαξεβάνης και εσκεμμένα κάποιοι εισαγγελείς τον έχωσαν μέσα...

Εκεί θα βλέπαμε την πραγματική πολιτική σκέψη....αλλά όπως έχω πεί ειναι πολλά τα στελέχη του παλιού πασοκ στην κουμουνδούρου οπότε σιωπή και περιμένουμε να πέσει η κυβέρνηση των τριών μέσα στο 13!!!

Όποτε με αυτές τις σκέψεις θα βαδίσει το πολιτικό σκηνικό...
και ο χειμωνας θα γίνει πιο έντονος στην καρδιά μας


3 σχόλια:

  1. Την Καλημέρα μου !

    Μου επιτρέπεις μια ας την πούμε συμπληρωση ;
    Την λέω ...

    - Αν οι εκλογές που κάνουν η αστική τάξη και οι παρατρεχάμενοί της στην Ελλάδα (τουλάχιστον), μπορούσαν να αποτελέσουν λύση για τον λαό μας (και φυσικά, ενάντια σ΄αυτούς - ΔΕΝ γίνεται κι ο σκύλος χορτάτος κι η πίτα ολάκερη), να είσαι σίγουρος κι εσύ κι οι αναγνώστες του μπλογκ σου, θα τις καταργούσαν !

    (όπως έγινε την περίοδο 1967-1973 και όχι μόνον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καταρχάς φίλε Φάρο με όλο το σεβασμό δεν ειμαι υπέρ των καταργήσεων των εκλογών αλλά έχει αποδειχτεί όπως λές οτι δεν αποτελούν μια λύση διότι ο Έλληνας μικροαστός δυστυχώς τόσα χρόνια ψηφίζει με βάση το συμφέρον του...πχ το ΚΚΕ που εγώ προσωπικά δεν ανήκω ιδεολογικά σε αυτό τολμώ να πω οτι έχει δικαιωθεί στην διάρκεια του χρόνου...βέβαια έχει κάποια σταλινικά απολιθώματα εντός του που έχουν ξενερώσει πολύ κόσμο(βλέπε περίπτωση Αλέκου Χαλβατζή)
      Πάντως μακριά απο μένα η κατάργηση εκλογών και οι χούντες αυτές ανήκουν στην πιο σκοτεινή πλευρά της Ελλάδος...σε παρακαλώ μην το ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ουτέ για αστείο!!!

      Διαγραφή
  2. Το να ασχολείσαι φίλε μου απλά με το πότε θα φύγει (στα τσακίδια) η εσωτερική Τρόικα δεν αρκεί. Πρέπει όπως λες να αντιπροτείνεις κάτι καλύτερο. Έχω τοποθετηθεί άμεσα και έμμεσα για την κοινωνία των συλλογικοτήτων. Αφού όπως αναφέρεις ο λαός ακόμα και τώρα ψηφίζει κοιτάζοντας το εγώ του (πρωτίστως αυτό μας έφαγε τόσα χρόνια)τότε τι να πούμε. Αντιπροτείνω ο κόσμος ιδίως οι νέοι να κοιτάξουν το "εμείς" και να βαδίζουμε αλληλέγγυοι. Ελπίζω οι νεολαία να το έχει ήδη εμπεδώσει αυτό. Όσο για τις εκλογές, εγώ δεν μιλάω για το αν αναδεικνύουν κάποιον άξιο ή ανάξιο κυβερνήτη, αλλά ότι αναπαράγουν το κράτος και τις ταξικές διαφορές. Αν δεν θέλεις ο άλλος να σε βλάψει ή να σε ζημιώσει, ή οτιδήποτε, μην του δίνεις τη δύναμη να το κάνει (ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ). Όσο δεν ασχολούμαστε με το σύνολο, αλλά με το ποιος θα μας δώσει δουλειά στο δημόσιο δεν πάμε πουθενά. Δεν θα έχει νόημα να γίνουν εκλογές και να αλλάξει η κυβέρνηση. Τώρα για τον Τσίπρα , πιστεύω και θέλω ανεβαίνοντας στην εξουσία λαού θέλοντος να καταργήσει το μνημόνιο. Όμως αν αρχίσει πάλι τα βολέματα και δεν κοιτάξει να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα για όλο το λαό, δεν πρόκειται να κατορθώσει απολύτως τίποτα. Σαν υποστηρικτής της άμεσης δημοκρατίας και της οικονομίας των πόρων, δεν μπορώ να ταυτιστώ και να υποστηρίξω ολοκληρωτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και ούτε κανένα άλλο αριστερό κόμμα. Λέω ότι το μη χείρον βέλτιστο. Καμιά κυβέρνηση δεν θα φέρει την ιδανική κοινωνία, ίσως απλά να μας κάνει να ανασάνουμε στην ανηφόρα που ανεβαίνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή