Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η εκδίκηση ενός τρόλλ


Όπως διαβάζω στην ενημερωμένη wikipedia  σύμφωνα με την γλώσσα του Διαδικτύου, η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, ταχυδρομική λίστα, chat room ή μπλογκ, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες. Η συμπεριφορά αυτή πολλές φορές συνοδεύεται από αμφιλεγόμενη διαμάχη των υπολοίπων περί του σκοπού του

Το να εισαι τρολλ του διαδικτύου ειναι μια νέα μορφή πολιτικής διάλεξης που δυστυχώς έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας και στην πραγματική ζωή
Αφού λοιπόν το διαδίκτυο προς το παρόν ειναι ελεύθερο και μπορεί κάποιος να εκφέρει εύκολα να πει την άποψη του, να κατηγορήσει όποιον γουστάρει, να εκφέρει μια ιδεολογική άποψη και φυσικά να πεί ορισμένα πράγματα προσπαθεί να περάσει αυτό το πράγμα σαν στάση ζωής ή σαν μια νέα εναλλακτική σκέψη που θα φέρει την ελπίδα και την ανανέωση στο πολιτικό σύστημα.

Μέσα απο το τρολλάρισμα, τον διαδικτυακό χαβαλέ ο καθένας περνάει την ιδεολογική του πλατφόρμα και να υποστηρίζει τις δικές του ιδέες....προσωπικά στα παλαιά μου τα υποδήματα το τρολλάρισμα δεν το βρίσκω ότι ειναι κάτι το σοβαρό απλά να γελάμε σαν λαός με τα χάλια μας.

Ακόμα και πολιτικοί κατά την διάρκεια της έντονης προεκλογικής περιόδου τρολλάρανε, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδη που πήρε συνέντευξη απο το γνωστό τρολλ αναρχικό του διαδικτύου urfuslaag.



Eπίσης έχω διαπιστώσει ότι και σε άλλα ιστολόγια το τρολλάρισμα πάει σύννεφο, αυτή η προεκλογική περίοδος είχε παρά μα παρα πολλά χαρακτηριστικά διαταραχής μια συζήτησης, τι να πρωτοθυμηθώ απο τοπικό επίπεδο με τα επιδόματα τυφλότητας, τα γιαούρτια σε δημάρχους, κάποια οικόπεδα που ακούστηκαν διάφορες τρολιές εν είδη κουτσομπολιού που κάποιοι κατάφεραν μέσα απο οργανωμένη προπαγάνδα να την περάσουν στην μαζίκη συνέιδηση του κόσμου.

Αλήθεια δεν ακούστηκε για τίποτα, για κάνενα θέμα ο καθένας είχε μια θολή άποψη που ξεκίνησε σαν τρολιά και απέκτησε μια επιδήμια και μια φήμη που έφεραν τα γνωστά αποτέλεσματα, δεν μπορώ να καταλάβω το πως η πολιτική έχει γίνει πλέον μέρος της τρολιάς του διαδικτύου.


Πως δηλαδή ένα καλοντυμένο αισχρό ψέμμα γίνεται να γίνει κατηγορία και να χαρακτηρίσει ανθρώπους...θα μου πείς έχει ο άλλος την δυνατότητα να καταλάβει το τι ειναι τρολιά και το ειναι αλήθεια...φαντάζομαι λίγα άτομα θα ξέρουν την αλήθεια και θα καταλάβουν το τι όντως παίζει!!!

Δείτε τι γίνεται σε διάφοροα ιστολόγια και ιστοσελίδες που ανήκουν είτε στον ακροδεξιό, ειτε στην αριστερά και καλά, είτε και στην αναρχική επαναστατική πλευρά...ο καθένας κάνεις τις τρολιές, παράγει ειδήσεις με σκοπό να περάσει ένα μαζικό μήνυμα στον καθένα να κάνεις αυτό!!!

Δηλαδή όπως ο Λιακόπουλος με συνομωσίες πούλαγε βιβλία και έδινε φρούδες ελπίδες στον κόσμο ότι ζούνε αναμέσα μας(στην ουσία έλεγε μαλακίες δηλαδή) έτσι και ορισμένα τρολς που ειναι κατευθυνόμενα προσπαθούν να δώσουν το δικό τους μήνυμα.


Σε αυτήν την ηλίθια και βολεμένη αστική κοινωνία το να υπερασπιστείς την αλήθεια κόντρα στον ψέμμα των τρολς, των εξουσιαστών της αριστεράς, τον ακροδεξιών ρατσιστικών παραλληρημάτων και των υπόγειων συναλλαγών ειναι μια πρόκληση για το μέλλον.

Αν λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε στην ουσία τον κόσμο ας τους τρολάρουμε εμείς με ουσιαστικά επιχειρήματα, με οργανωμένη σκέψη και με αλήθειες που πονάνε και όχι με άναρχες κραυγές και συνθήματα που απλά προκαλούν εντυπώσεις!!!
Πλέον ζούμε μετα την μεταπολίτευση και ας καταλάβουν κάποιοι ότι το τώρα δεν έχει καμία σχέση με το χτές...οι φήμες πάντα ήταν φήμες και πάντα θα μένουν σαν φήμες!!!!

ΥΓ
Διαβάστε εδώ μια καλή έρευνα για το φαίνομενο του τρολινγκ



2 σχόλια:

  1. Την Καλημέρα μου !

    Κοίτα, το τρολλάρισμα, είναι παλιό φαινόμενο και κυρίως βασίζεται στην ανωνυμία.
    Επίσης κυρίως, εκφράζεται από την πιτσιρικαρία.

    Δηλαδή υπάρχουν κάποια παιδιά που απλά "παίζουν" !

    Το κατ΄εξοχήν τρολλάρισμα, ως ένα μεγάλο σημείο του, απλά εκνευρίζει ...
    Άλλες φορές αν θέλεις το διασκεδάζεις κιόλας !

    Βέβαια, μερικές φορές, τα τρολλς κάνουν βρώμικη δουλειά !
    Προσπαθούν να διασπείρουν μεταξύ των σχολιαστών ενός άρθρου, αφορμές για καυγάδες ... σε εμένα έτυχε να "μπαίνει" τρολλ με όνομα σχολιαστή - όταν ανακάλυψα πως γίνεται να καταλαβαίνω πότε είναι τρολλ, "απάντησα" δεόντως - και φτάσαμε κάποιες φορές και σε παρεξηγήσεις από τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ σχολιαστές !

    Εννοώ το εξής: Αύριο μπορεί να δεις ένα τρολλ με όνομα δικό μου (Faros) που να λέει αρλούμπες ή και να βρίζει !
    Ε, σε τέτοιες περιπτώσεις τρολλαρίσματος θέλει πολύ προσοχή από την ιδιοχτήτη του μπλογκ !

    Όταν δε, το τρολλάρισμα φτάσει στο επίπεδο της μαύρης προπαγάνδας, της προβοκάτσιας δηλαδή, έ, τότε έχουμε δύσκολες καταστάσεις !
    Θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσοχή !

    Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο άρθρο σαν το δικό σου, δίνει αφορμές για ΠΟΛΥ συζήτηση με πολλές παραμέτρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε,εμ καλησπέρα καλό μου...τι κάνεις?...ε,ρώτα και'μένα τ ί έχω τραβήξει από ένα τέτοιο,λεγόμενο 'τρόλλ'...βέβαια αυτό είχε όνομα και τρόλλαρε επώνυμα,αλλά εμένα μου είχε διαλύσει,τα νεύρα τότε για πολύυ καιρό,με τις μαλακίες που ερχόταν και μου άφηνε στο μπλόγκ τότε...πολύυυ σπάσιμο λέμεεεεεε!ε,αυτό το..'τρόλλ'έκανε ξανά επίθεση σε μένα,πρόσφατα ό χ ι όμως στο μπλόγκ μου (ευτυχώς)αλλά σε άλλο φιλικό...μ'ανάγκασε όμως να βάλω πολύυ αυστηρό τρόπο υποβολής,σχολίου στο μπλόγκ μου,και πολύυυ αυστηρό (επίσης τρόπο),εισόδου σε αυτό για άλλους μπλόγκερς (ακόμη και για φίλους) μπλόγκερς...βέβαια τώρα έχω βάλει μια πιο χαλαρή υποβολή,σχολίου αλλά...αλλά...ντάξει..ε,νομίζω όμως καλό μου ότι θα'πρεπε οι εταιρίες που έχουνε φτιάξει,τις πλατφόρμες μας (της,wp,blogger)κ.α να πάρουν αυστηρά μέτρα ή να κάνουν αυστηρές μετατροπές σε αυτές,έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνουν στα μπλόγκς μας,μό-νο όσοι εμείς θεωρούμε πραγματικά 'έμπειστα'άτομα και πραγματικούς φίλους οκ?...αυτό...πάντως το τρόλλινγκ είναι μιά αφόρητα εκνευριστική συνήθεια..αυτό...φιλάκια..υσ-η Αθανασία είμαι βρέ!απλώς έστειλα το σχόλιο με το όνομα του μπλόγκ μου...επειδή δ εν έχεις άλλες επιλογές...φιλάκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή