Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Οι καιροί ου μενετοί


Η γνωστή φράση του Σολωνά ταιριάζει γάντι με την πραγματικότητα που βιώνουμε και ίσως θα βιώσουμε στο εγγύς μέλλον.

Τα φαινόμενα βίας, αυτοκτονιών, ληστείων κλπ δεν έχουν ξαναγίνει μετα την μεταπολίτευση στην Χώρα μας, σαφώς και ζούμε την λογική του παραλόγου αλλά προσέξτε δεν φταίμε εμείς οι απλοί πολίτες αλλά εκείνοι που με τα λάθη τους(εσκεμμένα η όχι) μας έφεραν την κατάσταση ως εδώ.

Πολλοί λένε ότι ο λαός ειναι τρελός, ότι ψηφίζε τα δύο μεγάλα κόμματα και καλά να πάθει(λόγική κυρίως συριζά και χρυσής αυγής).

Ο λαός μπορεί ατομικά να έκανε λάθη ο καθένας στις επιλογές του, αλλά ποιοι είμαστε εμείς που θα τον κρίνουμε και θα τον ποδηγετήσουμε στο τι θα επιλέξει.

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και όποια να ειναι η απόφαση του σε ένα πολίτευμα που ειναι η μητέρα όλων των πολιτευμάτων πρέπει να την σεβαστούμε.

Έχω τις απόψεις μου και τις πολιτικές τοποθετήσεις αλλά ουδέποτε δεν θα μπω στην διαδικασία να κρίνω μια επιλογή όποια και είναι αυτή.

Όμως εαν η επιλογή αυτή δεν σέβεται το σύνταγμα και τους νόμους, δεν σέβεται την ελεύθερια λόγου και έκφρασης και χρησιμοποιεί βία αντί του διαλόγου τότε ειμαι υποχρεωμένος να τους κράξω.

Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής που ειναι μια οργάνωση παραστρατιωτική που πουλάει Εθνικισμό και βία ειμαι 1000% απέναντι, ακόμα και να έχει κάποια δίκια σε ζητήματα μεταναστευτικής πολιτικής ωφείλω να πω ότι οι επιλογές της πολιτείας οδήγησαν την ύπαρξη της χρυσής αυγής.

Οι πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις έξι μαίου έχουν ευθύνες αλλά δεν μπορώ να τους πω και πνευματικά ανάπηρους(όπως του λέει ένα μέρος της κοινωνίας λαθέμενα κατά την γνώμη μου), ωστόσο θεωρώ ότι έχουν εκφασιστεί προ πολλού.

Τα σημάδια του new wave φασισμού στην Ελλάδα φάνηκαν απο το 2009 και ύστερα όταν κάποιοι πουλούσαν ελπίδα με τα λεφτά υπάρχουν, στην συνέχεια αφού έταξαν και πετάξαν την μπανανοφλουδά στον απλό πολίτη στην συνέχεια τον έβαλαν στο ΔΝΤ, του πήραν σκληρά μέτρα λιτότητας και τον έστειλαν στον καιάδα.

Τότε ακούστηκε στις πλατείες το γνωστό σύνθημα αλήτες προδότες πολιτικοί το οποίο το έλεγαν άτομα που ανήκαν στον χώρο της χρυσής αυγής(η πάνω πλατεία για όσους πήγαιναν σύνταγμα).

Ειναι οι ίδιοι που χτυπούσαν ομάδες μεταναστών και φοιτητών και συμμετείχαν σε ενέργειες και καλά αγανακτισμένων πολιτών

Το ντού στην βουλή μπορεί να μην έγινε ποτέ, αλλά έγινε με άλλο τρόπο με την νομιμοποιήση του φασισμού και του μίσους, αυτό δεν μπόρεσε να το δεί η πολιτική σκηνή του τόπου και ένα κομμάτι της αριστεράς προσπάθησε και προσπαθεί να το προσεταιριστεί για να πάρει κυβερνητική εξουσιαστική θέση.

Παλαιότερα θα λέγαμε ότι ντού στην βουλή θα έκανε μια ομάδα αριστερίστων και αναρχικών όπως γινόνταν στην δεκαετία του 90, τώρα όλα αυτά αλλάξαν μορφή δεν είναι μονο ο αναρχικός πλεον αυτός που θα κάνει το ντού αλλά ειναι και ο Πατριώτης-Νεοναζιστής που θέλει να ξεφτυλίσει την δημοκρατία και να κάψει το κοινοβούλιο.

Έχω ακούσει το σύνθημα να κάει να κάει το μπουρδέλο η βουλή και απο ναζίστες αλλά και απο αριστεριστές!!!

Μα τι δουλειά έχει ένα μέρος της αριστεράς με τον φασισμό θα μου πείτε, απαντώ ότι τα αθώα νεράτζια και γιαούρτια σε υπουργούς, βουλευτές και δημοσιογράφους έγιναν τρόπο ζωής και σκέψης ορισμένων πολιτών και οδήγησαν την κατάσταση στα άκρα.

Ο εκφασισμός ειναι πλέον γεγονός και κανείς δεν μπορεί να το προσπεράσει, γεγονότα όπως οι μπουνιές του θρασύδειλου Ηλία Κασιδιάρη στην Λιάνα Καννέλη στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δείχνουν πως ακριβώς έχει γαλουχηθεί η κοινωνία στην εποχή του ΔΝΤ.

Αντί λοιπόν να βρούμε την χρυσή τομή σαν Έλληνες πνευματικοί πολίτες και να απομονώσουμε την βία και τον ρατσισμό κάνουμε το αντίθετο, επιλέγουμε ακράιες φωνές να μπούν στο κοινοβούλιο και να διαλύσουν τους θεσμούς.
Εγώ δεν ειμαι υπέρ της δικτατορίας ούτε του προλεταρίατου, ούτε των αγορών, ούτε της άναρχης διαδικάσίας ειμαι υπέρ της Ελεύθερης έκφρασης και σκέψης και της συννενοήσης, πιστέυω ότι ο Έλληνας πολίτης στις 17.06/12 θα κάτσει να σκεφτεί τι επιλογές πρέπει να κάνει για να υπάρξει μια αρχή διαλόγου στην νέα βουλή χωρίς ακραίες φωνές που θέλουν να μας διχάσουν.
Ο νέος εμφύλιος που οραματίζονται ντόπιες και ξένες φωνές πρέπει να τελειώσει τσακίστε με την ψήφος σας όσους θέλουν να μας διχάσουν και όσους προβάλλουν μίσος, ψέυδος και λαικισμό!!!




Η αποχή απο τις εκλογές του ιουνίου ειναι συνένοχη, δεν υπάρχει δικαιολογία πάω για μπάνιο η ψηφίζω λευκό γιατί δεν με εκφράζει κανένας υπάρχουν προγράμματα κόμματα μικρά-μεγάλα που έχουν πρόγραμμα και θέσεις
Στις 17/06/12  ψηφάμε για το μέλλον μας, για την Πατρίδα μας και για την δημοκρατία, ούτε μια ψήφος σε οργανώσεις και κόμματα που είναι προσκολλημένα σε ιδέες και αντιλήψεις περασμένου αιώνα
ΥΓ1 Το τραγούδι των Talking Heads αφιερωμένο σε όλους τους παρανοικούς τύπου στύλ Κασιδιάρη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου