Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Μια βδομάδα αργότερα


Μια βδομάδα αργότερα απο τις εκλογές με εμφυλιακό χαρακτήρα στην Ελλάδα και με το γνωστό δίπολο δεξιάς και αριστεράς που έπαιξε στο τόπο μας.
Σχηματίστηκαν διάφορα δίπολα τα όποια για μένα ήταν όλα ΑΚΥΡΑ, άκυρα γιατί πολύ απλά ένα δίπολο δεν θα σώσει την κατάσταση, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και επειδή ασχολούμαι με τον τομέα της Ιατρικής εάν δεν ξέρεις να κάνεις ράμμα η να πάρεις έστω την πίεση μην το προσπαθείς διότι θα ειναι μάταιο το ζήτημα.

Δεν ειναι καιρός για πειραματισμοί και για νέες εναλλακτικές λύσεις, σε μια καταιγίδα το καράβι θέλει έμπειρο καπετάνιο η μάλλον έμπειρο προσωπικό.
Ευτυχώς στην Ελλάδα νίκησε η εμπειρία στις 17 Ιουνίου και το λέω εγώ που πλησιάζω σε ένα χρόνο τα 30 και βλέπω τα πράγματα αλλιώς...

Δεν μπορείς να δώσεις το μέλλον της χώρας σε έναν αγροτικό γιατρό που τώρα μαθαίνει τα βασικά...είναι στην αρχή και ο Τσίπρας σαν νέος άνθρωπος έχει πολλά θετικά σε σχέση με τους υπόλλοιπους πολιτικούς αρχηγούς αλλά δεν μπορεί να γίνει απο το 0 να φτάσεις στο 10.

Η Ελλάδα καλώς η κακώς έχει μπεί σε μια κακή περίοδο κρίσης που πιστεύω ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2014 όχι γιατί φταίει η Κακιά Μερκέλ και οι αγορές όπως λένε οι φίλοι μου οι αριστερο-αντιμνημονιακοί αλλά επειδή το πολιτικό σύστημα δεν έιχε τις κατάλληλες προβλέψεις και διαγνώσεις για να αποφύγει την κρίση.

Ο Καραμανλής αν και πολιτικά με έχει βρεί μαζί του, αντί να κάτσει να πολεμήσει την οικονομική κρίση το καλοκαίρι του 09 έδωσε πάσα στον ΓΑΠ, ο οποίος ενώ γνώριζε την κατάσταση της οικονομίας είπε το περιβοήτο λεφτά υπάρχουν(μαζί με την Λούκα Κατσέλη και τον Παπακωνσταντίνου) και όταν ανέλαβε την εξουσία μας οδήγησε με μαθηματική ακρίβεια στην χρεωκοπία στο ΔΝΤ, στην Τροίκα και στα μνημόνια.

Ο Σαμαράς ενώ αρχικά ήταν αντιμνημονιακός για να πάρει μια μερίδα λαού με το μέρος του στο τέλος ενώ είδε ότι τα πράγματα είναι παρά μα πάρα πολύ σοβαρά είπε το ΝΑΙ στο μνημονιο 2!!!

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι μπορούμε τώρα να αλλάξουμε τον κόσμο και να φύγουμε απο τα μνημόνια και απο το ΔΝΤ με μια απλή καταγγελία....

Οι φίλοι μου Συριζο καμμενικοί που αποτελούν την βάση του ρεύματος αυτού δεν έχουν καταλάβει ότι με την στάση του αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι την λύση του, διότι δεν ειναι λύση το να φωνάζεις, το να λές τους ανθρώπους δοσύλλογους, προδότες, Τσολάκογλου, εφιάλτες κλπ

Ειναι πολύ εύκολο να το παίζεις επαναστάτης και αντάρτης στα βουνά της τρέλας αλλά αυτό ειναι αυτοκαταστροφικό σε μεγάλο βαθμό.Ποια Ελλάδα θα αντέξει όταν ο λαικισμός βγεί στους δρόμους;
fαινόμενα όπως η Marfin στην σταδίου και τα σπασίματα σε καταστήματα θα γίνουν πιο έντονα και φοβάμαι ότι θα υποστηριχθούν σίγουρα απο κοινοβουλευτικά κόμματα δεξιάς και αριστερής ιδεολογίας.

Η χρυσή αυγή εν τω μεταξύ ειναι ήδη στους δρόμους και κάνει τα δικά της κουμάντα, μια οργάνωση που εξαπλασίασε την δύναμη της μέσα σε λίγα χρόνια, όχι σαν κοινωνικό φαινόμενο μόνο αλλά σαν Εθνικιστική αντιπρόταση που κανείς δεν την έπαιρνε σοβαρά μέχρι τώρα.
Έχω πεί ότι ο Έλληνας ειναι κατά βάση Εθνικιστής αλλά όχι με την έννοια της Χρυσής Αυγής που του δίνει δυστυχώς άλλο νοήμα, βαφτίζει τον Πατριωτισμό με ναζιστικά χρώματα και με έντονες ρατσιστικές διαθέσεις, απέναντι ακόμα και σε πούστηδες, πρεζάκηδες, μελαμψούς κλπ.

Ο πραγματικός Έλληνας σέβεται αυτές τις ιδιαιτερότητες του άλλου και σίγουρα δεν μαχαιρώνει ούτε πλακώνει κάποιον στο ξύλο.

Σε αυτή την νέα πραγματικότητα του 2012 το μέλλον φαίνεται πιο δύσκολο απο ποτέ διότι και η κρίση θα βαθαίνει, ο κόσμος θα γίνεται έρμαιο λαικιστών και δολοπλόκων και θα πάμε σε χρόνια αναταραχής που μόνο ένας ΗΓΕΤΗΣ θα ενώσει τους Έλληνες, όπως κάποτε ήταν ο μεγάλος Ελεύθεριος Βενιζέλος





ΥΓ
Αν δεν υπήρχε ο Ελεύθεριος Βενιζέλος δεν θα υπήρχαν τα σύνορα της Ελλάδος, δεν θα υπήρχε ούτε η Κρήτη, ούτε η παράδοση της άνδρειας, ούτε η Ελλάδα όπως ειναι σήμερα...εύχομαι να υπάρξουν τέτοιες προσωπικότητες που δεν θα ειναι έρμαιες ούτε στον λαικισμό(στύλ Τσίπρα), ούτε θα ανήκουν στο παλιό κατεστημένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου