Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η λεπτη κόκκινη γραμμή


Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες μας από την εξουσία, την αστυνομία και το στρατό μαζί.
Τόμας Τζέφερσον 

Ζούμε την εποχή που τα τραπεζικά ιδρύματα κάνουν κουμάντο στις Εθνικές οικονομίες των κρατών, στην ουσία δεν υπάρχουν ελεύθερα κράτη παρά μόνα εκείνα που παράγουν βαριά βιομηχανία.

Θέλουν απο εμάς μια νέα πολιτική-οικονομική σκέψη και αυτή έχει να κάνει με το πόσο καλά υποδουλέμενα όντα θα είμαστε στα τραπεζικά ιδρύματα και στους μετόχους τους.

Το φαινόμενο της Ελλάδος με τα μνημόνια ειναι ένα τούβλο στο τοίχο του οικονομικού πολέμου που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Δύσης και Ανατολής, η Κίνα φαίνεται να ορθώνει το ανάστημα εναντίον του άξονα ΗΠΑ και Ε.Ε

Ο δράκος έχει ξυπνήσει και με έξυπνες κινήσεις έχει διαλύσει τις οικονομίες των μεγάλων αντιπάλων τους, θα μου πείς πως η λαική δημοκρατία της Κίνας ένα πρώην κομμουνιστικο κράτος έχει γίνει βασικό παίκτης της καπιταλιστικής αγοράς...το θέμα δεν ειναι το τι δηλώνει αλλά το τι πράττεις.

Για αυτό πάμε σε μια νέου τύπου κοινωνία φαίνονται έντονα το πως προσανατολίζονται οι χώρες και τα κράτη, η οικονομική δικτατορία ειναι ήδη εδώ...όσοι χρωστάνε ένα μεγάλο μέρος χρεών στις τράπεζες σαν φυσικά άτομα χάνουν τα πάντα όπως ισχυεί παγκοσμίως (ειτε πάνε φυλακή, είτε έχουμε κάτασχεση περιουσιών) έτσι γινεται και στα κράτη.
Κάποια ισχυρά άλλα κράτη με τις τράπεζες του θα τα φυλακίσουν και θα τα θέσουν σε επιτήρηση,αυτό όποιος δεν το καταλαβαίνει ειναι η πολύ ηλίθιος η ειναι πολύ δογματικός....

Βλέπω να μιλάνε ορισμένοι φίλοι απο τον ΣΥ.ΡΙΖΑ για το παράδειγμα της Αργεντινής το όποιο το λένε οτι πέτυχε....ξεχνάνε ότι ναι μεν έδιωξαν τον ΔΝΤ αλλά τα επίπεδα φτώχιας και ανέχειας δεν αλλάξαν καθόλου στο ίδιο το κράτος, ίσα ίσα που οι κρατικοποιήσεις που έγιναν μπορεί να έκαναν ένα μικρό restart του κράτους της Αργεντινής αλλά στην ουσία δεν άλλαξε τίποτα...ακόμα υπάρχει εξαθλιωμένος κόσμος που μένει σε παραγκουπόλεις και ο κόσμος για να επιζήσει κάνει ντού σε σουπερμαρκετ και σε καταστήματα με τρόφιμα!!!

Οι τιμές και το Φ.Π.Α στην Αργεντινή ειναι υψηλές σε αρκετά τρόφιμα, για αυτό μου κάνει εντύπωση πως ο ΣΥ.ΡΙΖΑ υποστηρίζει το υπάρχον κράτος μια χώρας που ακόμα βρίσκεται υπο κατοχή που μπορεί να έχει κυρρήξει ένα μέρος του χρέους απεχθές αλλά ακόμα βρίσκεται στην ίδια και χειρότερη οικονομική κατάσταση!!!

Στην Ελλάδα βέβαια δεν μπορούμε ακόμα να καταλάβουμε ότι τα πράγματα δεν ειναι πολιτικά όπως μας λένε ουτέ καν ριζοσπαστικά όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουνε αλλά ειναι αλλιώς...δεν ζούμε στην εποχή των αλλαγών των ριζοσπατικών αλλά στην εποχή των τραπεζών.
Αλλαγή θα έχουμε μόνο στις περιπτώσεις που καταρρέυσει το τραπεζικό σύστημα πραγμα αδύνατο αφού δεν έχει συμβεί ποτέ!!!


Για αυτό όσοι έχουν σώας τας φρένας και βλέπουν διαφορετικά το οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό παγκόσμιο παιχνίδι δεν παίρνουν θέση ακόμα αλλά κοιτάνε να δούνε πως θα διαμορφωθούν οι συνθήκες.

Ειναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για ανατροπές αφού όλα δείχνουν ότι η Ε.Ε έχει μετατραπεί σε μήλο της έριδος μεταξύ Ανατολής και Δύσης και οι χώρες του νότου ήταν και παραμένουν ο πιο αδύναμος κρίκος!!!

ΥΓ
Όσον αφορά το θέμα της λίστας όσα ακούγονται και όσα θα ακουστούν θα ειναι άλλη μια χειραγωγήση των κέντρων εξουσίας  για να απροσανατολίσουν τους πολίτες...γιατί πουλάει το μικροκομματικό συμφέρον στα αποκαίδια μιας καταχρεωμένης μίζερης Χώρας

ΥΓ1
Διαβάστε εδώ το άρθρο της εφημερίδας The Telegraph περί οικονομικής δικτατορίας...για τους άπιστους θωμάδες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου