Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τι ειναι αμεσοδημοκρατία και πως τι αντιλάμβανεται σήμερα το πολιτικό σύστημα


Πολλές κουβέντες έχουν σταθεί στο διάβα μας περί αναρχίας-αμεσοδημοκρατίας και αυτοπροσδιορισμού, δεν ξέρω για πιο λόγο σε μια εποχή παράνοιας ο καθένας βάζει τους διαχωρισμούς αλλά ξέχασα όσο πιο πολύ μεγάλυτερη πόλωση αλλά τόσο κερδίζουμε ψήφους...

Σε μια λοιπόν αμεσοδημοκρατική κοινωνία δεν έχουμε δεξιούς και αριστερούς, δεν έχουμε αστυνομικούς και εισαγγελείς δεν έχουμε καν την λέξη κομματικη πειθαρχία και το κυριότερο δεν βάζουμε τον κομματικό συμφέρον πάνω απο το ατομικό...

Επίσης σε μια αμεσοδημοκρατική κοινωνία δεν βάζουμε ουτέ γκαζάκια,  δεν καταλαμβάνουμε άδεια κτίρια γιατί έτσι μας γουστάρει αλλά ουτέ ρίχνουμε ξύλο σε άπορους ανθρώπους, σεβόμαστε την διαφορετικότητα του άλλου!!!

Σήμερα δεν ζούμε σε καμια των περιπτώσεων σε μια αμεσοδημοκρατική κοινωνία, η εποχή της αρχαίας Αθήνας έχει περάσει προ πολλού, σήμερα ζούμε σε Ρωμαικό καθεστώς όπου οι λίγοι εξυπηρετούν τους πολλούς, αλλά στην ουσία δουλέουν για την πάρτυ τους!!!
Υπάρχουν αυλικοι-πλήβειοι, πραίτορες κλπ

Σήμερα εκείνο που μας νοιάζει ειναι ο κομματικός μας λόγος, ο λόγος που θα μας δώσει το αξιώμα για την εξουσία, σχεδόν όλα τα κόμματα εκείνο που τους νοιάζει ειναι η εξουσία και η άσκηση της!!!

Εμείς οι πολίτες σαν καλά πρόβατα ακολουθούμε τους τσοπάνηδες μας και φωνάζουμε ανάλογα με τον αρχηγό μας....προσωπικά για μένα πολιτική δεν ειναι ο ξύλινος άθλιος πολιτικός κομματικός λόγος, για μένα πολιτική δεν ειναι να βάζω σε ένα τσουβάλι τους πάντες και τα πάντα και φυσικά δεν με ενδιάφερει η πρόταση εξουσίας όσο οι προτάσεις ουσίας και λύσεων των προβλημάτων...

Μας έχουν στερήσει το όραμα και την ουσία, σήμερα θα μιλήσουμε με βάση κομματικής νοοτροπίας και όχι με βάση πολιτικής συνείδησης!!!

Ο κόσμος που ειναι εξαθλιωμένος υλικά αλλά και πνευματικά αναγκαστηκά θα ακολουθήσει τι προτάσεις εκείνες τις δογματικές που νομίζει ότι θα του προσφέρουν λύσεις και γνωρίζεις πολύ καλά αναγνώστη οτι σε καιρό άγριας οικονομικής κρίσης ο λαός επιλέγει πάντα τους πιο βάρβαρους τρόπους αντίδρασης, απο τα γκαζάκια και τις μολοτώφ, στις μαχαιριές σε μετανάστες και σε βόμβες σε πολυσύχναστα μέρη.

Τότε τι μας μένει  να σκάσουμε και να τους βλέπουμε να γελάνε με την κατάντια μας η μήπως να δημιουργήσουμε νέες πολιτικές πράξεις που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό, χωρίς να κοιτάμε ηγέτες και πρόσωπα που τόσα χρόνια παίζουν με το μυαλό μας και την νοημοσύνη
Αν δεν το πραξουμε κανένας πολιτικός σωτήρας απο το υπάρχον πολιτικό σύστημα μπορεί να αλλάξει την κατάσταση ειτε ανήκει στο κεντρώο χώρο είτε στην αριστερά, ειτε ακόμα και στο λεγόμενο Πατριωτικό χώρο.
Διότι οι ιδέες που και καλά πρεσβεύουν ειναι μια μάσκα κακής ποιότητας


Επειδη σε λίγες μέρες θα ανοίξει το τριώδιο αφιερωμένο το τραγούδι



1 σχόλιο:

  1. Η άκρατη και αμεσοδημοκρατική κοινωνία πιο αναγκαία από ποτέ. Στα δύσκολα το αντιλαμβανόμαστε. Σε άλλες περιόδους φοράμε παρωπίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή