Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σκέψεις πάνω στα νέα μέτρα και στον θερμό φθινόπωρο του 2012


Τα νέα μέτρα έρχονται άρον άρον και επειδή δεν θέλω να πω και πολλά ειμαι εναντίον αυτών και εναντίον της κυβέρνησης που θα τα περάσει, μπορεί να ψήφισα ένα απο τα τρία κόμματα που μας κυβερνούν αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κάτσω να με στήσουν στα τρία μέτρα.

Δεν βλέπω πόσο ακόμα μπορεί να αναστενάξει άλλο ο μικρομεσαίος-μικροαστός αλλά όπως μας οδηγούν βαδίζουμε σε μια νέα κοινωνική εξέγερση που θα λάβει μέρος μέσα στο χειμώνα.

Αν όντως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Σαμαράς διαθέτουν εξυπνό μυαλό και κοινωνική ευαισθησία δεν πρόκειται να περάσουν τα μέτρα όσο πίεση και αν ασκεί η τροίκα και η κυρία Μέρκελ.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει την πρόσφατη νομιμοποιήση αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο λαός θα τις δώσει άφεση αμαρτιών, όταν δεν θα έχει να πληρώσει για να σπουδάσει το παιδί του, όταν δεν θα έχει να συντηρήσει τα άνεργα μέλη της οικογένειας και το βασικότερο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει έξω για μια βόλτα...τότε τα πράγματα θα ζόρισουν επίκινδυνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αρκετοί φίλοι δεν πήγαν διακοπές δεν είχαν απο το ύστερημα τους κάποια λεφτά να χαλάσουν, άλλοι προτίμησαν σύντομες διακοπές δύο και τριών ημερών σε μέρη κοντά στο τόπο εργασίας τους.

Το γεγονός αυτό το καλοκαίρι του 2012 μας έδειξε το πιο απλό πράγμα ότι ο κόσμος δεν την βγάζει όπως πριν μια δεκαετία, τότε που ζούσε το όνειρο του ευρώ σημερα το όνειρο του ευρώ έχει γίνει νέος εφιάλτης.

Αντί λοιπόν να παρθούν νέα μέτρα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, να έχουμε δηλαδή άνοιγμα επαγγελμάτων και νέων θέσεων εργασίας(πχ σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχουν ανάγκη τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας) κόβονται οι θέσεις εργασίας, ξαναμπαίνει το αισχρό μετρο της εργασιακης εφεδρείας κλπ...

Κάποιοι θα μου πούνε καλά να πάθει όποιος την πάτησε και ψήφισε έναν απο τους τρείς, θα απαντήσω ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖΑ να έβγαινε δεν ήταν σίγουρο ότι δεν θα έπαιρνε μέτρα, κουμάντο δεν κάνει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος η ο Κουβέλης κουμάντο κάνει η Μέρκελ και οι τράπεζες αυτό ειναι το μόνο δεδομένο και πρέπει επιτέλους κάποιος να δώσει την σωστή κατεύθυνση  στην Ελλάδα.

Αναμένονται οι δήμοι να κλείσουν σε αρκετές περιοχές όπως στην Ζάκυνθο, μπορεί βέβαια ο υπουργός να διαβεβαιώνει οτι θα δώσει λεφτά 35 εκατομμύρια ευρώ προς τους χρεωμένους δήμους αλλά δεν ειναι ακόμα σίγουρα αν τελικά φτάνει αυτό το πόσο αφου μιλάμε για αρκετούς υπερχρεωμένους δήμους στην Ελληνική επικράτεια

Κατα την γνώμη μου αν ένας δήμος ειναι υπερχρεωμένος απλά δεν λειτουργεί και την διοικήση της περιοχης μέχρι να ξεχρεώσει την αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος το όποιο στέλνει ένα δικό του δημάρχο όπως παλαιότερα με τους νομάρχες.


Επίσης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ειμαι ενάντια το να γίνουν όλες μαζικά, δηλαδή πχ το λιμάνι Ζακύνθου θα πρέπει ο ιδιώτης να το έχει σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου και όχι εξ'ολοκλήρου δίκο του, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να έχει λόγο πάνω σε αυτό γιατί πολύ απλά την αφορά το τι γίνεται στο λιμάνι.
Για παράδειγμα αν επιβάλλει η ιδιωτική εταιρεία διαχείρησης του λιμανιού κάποια ακριβή τιμή λιμανισμένου των πλοίων τότε το εισητήριο θα ειναι πιο ακριβό απο ότι ειναι τώρα...την τίμη δεν θα την καθορίζει πλέον ο πλοιοκτήτης αλλά και η εταιρεία που θα έχει αναλάβει τα λιμάνια

Φοβάμαι λοιπόν μήπως  τα ξεπουλήσουμε όλα και στο τέλος ούτε νερό, ουτε λιμάνια αλλά ούτε και αέρα δικό μας δεν θα έχουμε...για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε απο κοίνου όλοι δεξιοί, αριστεροί, πασόκοι, αναρχικοί κλπ για να προστατεύσουμε τον ΤΟΠΟ μας απο την καταστροφή που έρχεται!!!
 

1 σχόλιο:

  1. Όταν αγαπητέ φίλε έβγαιναν στις 17/6 και έλεγαν ψήφισα με το σκεπτικό τη διάσωση του ευρώ και να μην γίνουμε Συρία (ενώ στην πραγματικότητα γινόμαστε χειρότεροι)τι να πω τώρα στους ηλίθιους Έλληνες; Ναι κάνει κουμάντο η Μέρκελ διότι της το επιτρέπουμε. Δεν ξέρω τι θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερα όμως τι θα έκαναν οι πουλημένοι. Αν έβλεπες το λογαριασμό μου στο FB θα έβλεπες την απογοήτευση μου και σκέφτομαι ακόμα και τώρα ότι η χώρα-μπουρδέλο δεν με χωράει. Τι αγώνα να κάνω όταν δεν υπάρχει διάθεση για αγώνα αλλά δίψα για να ακούνε νέα ψέμματα και να μουτζώνουν απλά. Πρέπει αν μας έχει μείνει τσίπα, όταν θα ψηφίζοντα τα μέτρα να είμαστε όλοι στο Σύνταγμα και όχι να παρακολουθούμε από το σπίτι μας. Αγώνας για απελευθέρωση και όχι άλλη υποταγή. Γκρεμίστε το κράτος. Αν και τώρα μείνουμε αδρανής τότε θέλετε και τα παθαίνετε και λέω θέλετε διότι δεν θα παραμείνω εδώ να τα υποστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή