Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ήρθε η ώρα της αριστεράς(;)


Σε μια Ελλάδα ρημαγμένη απο τα μνημόνια απο την χρεωκοπημένη πολιτική που εφαρμόστηκε το τελευταίο διάστημα ο Ελληνικός λαός πάει προς τα αριστερά ή αριστερά προς την λαό.
Ένα ερώτημα που με απασχολεί, και δεν ξέρω και τι αποκαλούμε αριστερά διότι η αριστερά στην Ελλάδα έχει περάσει αρκετές περιπέτειες ως προς το τι θέλουμε.

Ηγέτες δεν υπάρχουν για να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, η αριστερά στην Ελλάδα πάντα συναγωνιζόνταν την αριστερά δηλαδή πάντα ο ένας μισούσε τον άλλον, η δεξιά και ο συντηριτισμός μπορεί να έφερε τα σκάνδαλα και τον κομματικό κράτος αλλά η αριστερά πάντα ήταν συμβιβασμένη με αυτό.

Τουλάχιστον ένα κομμάτι της Αριστεράς που ξαφνικά διεκδικεί την εξουσία και του τάζει την επερχόμενη ρήξη και ανατροπή που τόσα χρόνια δεν έκανε και ξαφνικά ήρθε η ώρα να πεί ένα μεγάλο άντε γεια στο ΔΝΤ και στην ΟΝΕ.

Όμως ποιοι ειναι αυτοί και τι αντιπροσωπεύουν τελικά;
Όπως ακούω και μαθαίνω το βαθύ πασοκ πάει στο συριζα και η λούκα κατσέλη πάει στο συριζα  η κυρία που είχε ψηφίσει το πρώτο μνημόνιο και ήταν υπουργός στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Αλήθεια αυτή ειναι η αριστερά που θα μας βγάλει απο το αδιέξοδο που έχουμε μπεί το τελευταίο διάστημα;
Ζούμε άραγε ξαφνικές αλλαγές ή μήπως ζούμε μια επιστροφή σε μια πολιτική αστάθεια που βαφτίζουμε κάτι παλιό σε καινούργιο

Δεν ειμαι αριστερός τέτοιου τύπου που θα μιλήσω με δεξιό λόγο υποκριτικό και θα πω ότι έχουμε ένα τρίτο δρόμο, δεν θα μιλήσω για νέα πολιτική που προσπαθούν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσουν.
Η σχέση επίσης του ΣΥΡΙΖΑ(κάποιών συνιστώσεων) με την ένοπλη βία  ειναι γνωστή(διαβάστε εδώ)
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η ένοπλη βία ειναι καλό πράγμα, σε μια δημοκρατία που έχει ρημαχθεί το να στηρίζεις τέτοιες απόψεις μάλλον κάνεις κακό,
Αν διαφωνω πχ με τον φίλο μου Iάσωνα πολιτικά πρέπει να βγάλω τα όπλα για να υπερασπίσω την αποψη μου;


Η όλη τακτική της πολιτικής του Συριζα ειναι καθαρά οπορτουνιστικη με καθαρό βλέμμα προς την εξουσία και με πάση θυσία παραμονης στο ευρώ.

Δεν ξέρω αν τελικά ο λαός δώσει την εξουσία και την ευκαιρία να κυβερνήσει αλλά ξέρω ότι η μέχρι στιγμής στάση της λεγόμενης Αριστεράς(αμφιβάλλω τελικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι  αριστερά) που διεκδικεί την εξουσία θα φέρει την άνοιξη για τον τόπο μας.

Παραμένω σταθερός στην δημιουργία μιας οικουμενικής κυβέρνησης που θα βάλει τέλος στην ανέξοδη πολιτική δεν ειναι θέμα κομμάτων ΝΔ, ΠΑ.ΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜ.ΑΡ αλλά καθαρό θέμα συννενοήσης γιατί πρέπει αυτή η έρημη χώρα να κυβερνηθεί απο άτομα που αγαπάνε τον τόπο τους και μαζί να αναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο και να πάρουν μέτρα σωστά ώστε να μην πάθουμε γάγγραινα
Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει και θα ζήσει όχι γιατί πρέπει και το θέλουν οι αγορές αλλά επειδή ο λαός θέλει ενωτικό λόγο και όχι τρομοκρατία και εμφυλιακές κουβέντες.

 Το θέμα δεν είναι να μην κάνουμε λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη. Το θέμα είναι να μην κάνουμε ουσιαστικά λάθη και να μπορούμε να τα επανορθώσουμε γρήγορα και εύκολα.
Βλαντιμιρ Ίλιτς Λένιν 



Κλείνω με ένα βίντεο απο προεκλογική ομιλία το 89 του μεγάλου Χαρίλαου Φλωράκη πραγματικό ηγέτη της Αριστεράς που συνεργάστηκε με άλλες δυνάμεις για το καλό της Ελλάδος...σήμερα κάποιοι άλλοι κοιτάνε πρώτα το κομματικό συμφέρον και μετά το συμφέρον της Πατρίδος.


2 σχόλια:

  1. Μερικές φορές γίνεται και media-κός πόλεμος στα αριστερά κόμματα (όπως και στο ΚΚΕ). Μην παρασύρεσαι από τα επικοινωνιακά κολπάκια των καναλιών. Δεν με ενδιαφέρει αν την άνοιξη θα τη φέρει ο Σύριζα ή κάποιος άλλος. Με νοιάζει να έρθει. Με τα 2 εναλλασσόμενα κόμματα δεν πρόκειται να έρθει. Ας ελπίσουμε αν δοθεί ξανά διερευνητική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ (κατά τα φαινόμενα αυτός θα είναι ψηλότερα από την Αριστερά) να συνεννοηθούν οι Αριστερές δυνάμεις και να συμπράξουν όλοι μαζί. Εάλω το κατεστημένο!!! Επιτέλους ΤΕΛΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://followtheredriver.blogspot.de/2012/05/blog-post_7306.html
    http://www.greekalert.com/2012/05/blog-post_4622.html
    Φίλε θοδωρη δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται σε δυνάμεις της Αμερικής και του ιμπεριαλισμού που θέλουν τους λαούς υποδουλωμένους, το πατριωτικό καθήκον με κάνει να ειμαι απέναντι απο αυτούς που θέλουν να φέρουν την αλλαγή...την ιστορία αυτή την ζήσαμε το 81 με τον Ανδρεά Παπανδρέου και είδες που φτάσαμε, την ζήσαμε το 09 με το ζήτημα του Λεφτά υπάρχουν και μπήκαμε στο ΔΝΤ και δεν θα το ξαναζήσουμε με τον Αλέξη Τσίπρα και με τις ηλίθιες δεσμέυσεις του!!!
    Ο Έλληνας ξύπνησε και ανήκω στους Έλληνες που δεν θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο της Αμερικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή