Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η πολιτική του θεάματος

'Εχω ακούσει πολλές τρολιές το τελευταίο διάστημα αλλά το βασικό είναι να κάνουν τον Αλέξη Τσίπρα σε Ανδρέα Παπανδρέου, εντάξει τα έχω δεί όλα σε μια Ελλάδα διαλυμένη και κοινωνικά αποχαυνωμένη από τα μνημόνια από τις λάθος πολιτικές επιλογές απο τα κόμματα εξουσίας αλλά και απο τα μικρά κόμματα.

Δυστυχώς δεν έχουμε καταλάβει σαν λαός ότι κάτι τρέχει εδώ στο τόπο μας, δεν ειναι δυνατόν να ξεπηδάνε κήρυκες της αλλαγής της στιγμή που δεν έχουν ξεκάθαρη θέση για τα ζητήματα της Πατρίδος.

Δεν είμαι Εθνικιστής αλλά δεν μου κάνει εντύπωση να έχουμε άνοδο της ακροδεξιάς όταν βλέπουμε δυνάμεις που δεν έχουν ποτέ τοποθετηθεί για τα εθνικά θέματα στην εξουσία και σε ένα ρόλο που θα το δώσει ο λαός(όπως όλοι λένε ότι θα το κάνουν!!!).
Μην ξεχνάμε ότι όσο ανεβαίνει η ανεργία και η λαθρομετανάστευση τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά της άκρα δεξιάς ή όποια για μένα δεν είναι ήρθε για να φύγει αλλά δυστυχώς για να μείνει(όποιος κουβεντιάζει με κόσμο ξέρει τι εννοώ)

Διότι ο λαός δεν έχει καθαρή κρίση να δει ποιοι είναι αυτοί που τον ξεγελάν με τα παιχνίδια του και ποιοι είναι αυτοί που παίζουν με την ζωή του, το πολιτικό σύστημα απέτυχε αλλά στο σύνολο του και ο ΣΥ.ΡΙΖΑ είναι μέσα στο πολιτικό σύστημα δεν είναι κάτι το καινούργιο δεν προήρθε από παρθενογένεση όπως πάνε να μας το παρουσιάσουν σαν νέο ΠΑ.ΣΟΚ του 81.


Απλά ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύτηκε το κίνημα των αγανακτισμένων που ήταν ένα κίνημα του λαού και της πλατείας χωρίς φυσικά τοποθέτησης ιδεολογικής και εκεί βρήκε εύκολα το πάτημα ο ΣΥ.ΡΙΖΑ να υφαρπάξει  τις ψήφους του λαού και σίγουρα θα προσπαθήσει να κάνει στο επόμενο διάστημα.

Σε μια εποχή που δεν έχουμε ηγέτες πάμε να βρούμε ψέυτικα προφίλ (όπως οι ψευτίκοι λογαριασμοί στο φατσοβιβλίο) σε άτομα που δεν έχουν να δώσουν κάτι το ουσιαστικό, και εγώ μπορώ να μιλήσω όπως ο Αλέξης Τσίπρας και ας μην έχω τις ίδιες απόψεις και να κάνω τουρνέ σε όλη την Ευρώπη(σαν την Γιουροβίζιον ένα πράγμα) και να την δω νέος μελλοντικός πολιτικός ηγέτης.
Δεν λέω μεγάλο ποσοστό το 17% αλλά μην ξεχνάμε ότι το ΠΑ.ΣΟΚ και η ΝΔ ψήφισαν ένα μνημόνιο2 πρίν 4 μήνες ήταν λοιπόν λογικό να έχουμε ένα κόμμα που θα έμπαινε σφήνα ανάμεσα στα δύο, θα μπορούσε να ήταν και το ΚΚΕ(αλλά ξέχασα ο λαός δεν γουστάρει Σταλινικούς) η ΔΗΜ.ΑΡ

Απλά έτυχε πιο επικοινωνιακά το ΣΥ.ΡΙΖΑ να κερδίσει την μάχη απο τα μικρότερα κόμματα αλλά προσέξτε η μάχη μπορεί να κερδήθηκε τώρα για το μεγαλύτερο χρειάζεται να υπάρχει και η στήριξη απο ΜΜΕ και ξένες δυνάμεις.

Δεν ξέρω αν όντως πίσω από αυτή την κατάσταση ειναι κάποια ξένη δύναμη που θέλει να δημιουργήσει το χάος για να φτιάξει ένα νέο πολιτικό σκηνικό, ειναι πιθανόν να ζήσουμε μια τέτοια αλλαγή ώστε οι δανειστές να μπορούν να ελέγξουν πλήρως την κατάσταση, διότι τα παλαιά κόμματα δεν τους έκαναν την εργασία

Ίσως αλλά και πάλι δεν βλέπω κάποιος φως στο τούνελ για την Πατρίδα μας αν συνεχίσουμε στις κόντρες τις ξύλινες πχ εσείς οι μνημονιακοί εμείς οι αντιμνημονιακοί  επαναστάτες.

Περιμένω να δω και τι λέει και η Ευρώπη για τις εκλογές και για την πολιτική κατάσταση γιατί κακά τα ψέμματα η Ε.Ε θα καθορίσει το αποτέλεσμα της 17 Ιουνίου και όχι ο απλός λαός, διότι ναι μεν ψήφισε με οργή και τιμωρία ο λαός στις 6/5/12 αλλά στις 17 θα υπάρξει άλλη διάθεση.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα επηρεάσουν κατά την γνώμη μου το αποτέλεσμα των εκλογών, το όποιο είναι σαν την κινούμενη άμμος, κάθε πρόβλεψη και κάθε galop θα είναι εντελώς έξω η κατευθυνόμενο από διάφορους παράγοντες.

Η κοινωνία-φορέας του θεάματος δεν εξουσιάζει τις υποανάπτυκτες περιοχές μόνο με την οικονομική της ηγε­μονία. Τις εξουσιάζει σαν κοινωνία του θεάματος. Εκεί όπου απουσιάζει ακόμα η υλική βάση, η σύγ­χρονη κοινωνία έχει ήδη κατακυριεύσει θεαματικά την κοι­νωνική επιφάνεια κάθε ηπείρου.



Ακούστε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση που άκουσα στο enikos.gr σε μια εκπομπή που ήταν τραγική ξεχώρισε αυτή η συγκεκριμένη άποψη 


1 σχόλιο:

  1. Σε περιόδους βαθειάς καπιταλιστικής κρίσης (αυτό που αλλιώς λέμε "συστημική κρίση"), που ένας ολόκληρος κόσμος εξαθλιώνεται, ανθίζουν φαινόμενα καιροσκοπισμού, πρόσκαιρων επιλογών, ακόμα ακόμα και βάρβαρων αντιλήψεων.

    Όταν ο άλλος έχει χρόνια να δουλέψει, δεν έχει να φάει ή να ντυθεί, δεν έχει που να μείνει, νιώθει την απόρριψη των γύρω του, τι θα κάνει ;
    Στην αρχή θα μουντζώσει, θα πετάξει νεράτζια, ή και γιαούρτια και στο τέλος θα κινηθεί εκεί που του ... τάζουν ξύλο !!!

    Εκεί πατάει ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας ψέματα και αοριστολογίες, εκεί και η χ.α. !
    Αν θέλεις στις ανώδυνες λύσεις, αρκεί να μην πάρει ο ίδιος μέρος και να ανατρέψει οριστικά την υπάρχουσα κατάσταση.

    Ξέρει τι κάνει η αστική τάξη ...
    Που οδηγεί τον κόσμο σε τέτοιες λύσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή