Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απαράδεκτη συμπεριφορά απο Γιατρό και η άποψη μου


Γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου αρνείται τη χορήγηση ηλεκτρονικής εντολής σε ασθενείς για ιατρικές εξετάσεις κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας. Ασθενής προσπαθεί επί ένα μήνα να πάρει μια τέτοια εντολή για ιατρικές εξετάσεις που έκανε, σύμφωνα με τις αρχικές χειρόγραφες οδηγίες του γιατρού, και δεν το πετυχαίνει. Πότε ο γιατρός λείπει σε συνέδριο, πότε ειδοποιεί ότι βρίσκεται εκτάκτως για προσωπικούς λόγους εκτός Ζακύνθου – σημειωτέον ότι δέχεται μόνο Δευτέρα και Τετάρτη - πότε είναι πνιγμένος στη δουλειά και δεν μπορεί ν’ ασχοληθεί με το ζήτημα του ασθενούς, πότε το ηλεκτρονικό σύστημα δε λειτουργεί. Με αποκορύφωμα, στην τελευταία μετά από καμιά δεκαριά προσπάθειες, ο ασθενής να βρεθεί μπροστά σε έναν έξαλλο γιατρό που πετάει ψηλά το ποντίκι του υπολογιστή και ωρύεται ότι είναι γιατρός κι όχι γραμματέας, ότι δουλειά του είναι να εξετάζει κι όχι να γράφει και που συστήνει στον έκπληκτο και αποσβολωμένο άρρωστο να απευθυνθεί όπου νομίζει και να πει τα παράπονά του. Κι αυτό, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και άλλων ασθενών που ήταν παρόντες, αποτελεί πάγια συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού. Τελικά, γιατί όλοι εμείς πρέπει να «πληρώνουμε» -ουσιαστικά και μεταφορικά– τα σπασμένα ενός σάπιου συστήματος που οι λειτουργοί του, κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, μας έχουν οδηγήσει ως εδώ; Ποιος έχει ευθύνη να παρέμβει και να εξυγιάνει το σύστημα; Ποιοι είναι οι βλάκες και ποιοι οι έξυπνοι; Ας μας απαντήσουν.
Αυτό το ειδα στο Ζακυνθινό blog Ατσάραντος

Ειναι γεγονός που ορισμένοι γιατροί στο Ε.Σ.Υ δεν κάνουν σωστά το λειτούργημα τους και αρνούνται να εξυπηρετήσουν τον ασθενή, διότι πολύ απλά όπως γράφει ο κατάγγελων για να σε εξυπηρετήσει πρέπει να τα πάρει χοντρά...αυτό ειναι που με κάνει και ξενερώνω με το Ιατρικό λειτούργημα διότι δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές έχουν γίνει καρκίνωμα, στην Γερμανία πχ έχει το δικαιώμα ο ασθενής αν δεί ότι ο γιατρός δεν τον εξυπηρετεί η έχει κάνει κακή λάθος διάγνωση να τον καταγγείλει στην διοίκηση του νοσοκομείου και να ζητήσει αποζημίωση, πράγμα βέβαια απίστευτο για τα Ελληνικά δεδομένα μιας και η κομματική σαπίλα και η αλληλεγγυή καλοβολεμένων γιατρών που ανήκουν σε αριστερές κυρίως παρατάξεις ειναι ισχυρή.

Τα προβλήματα του ιατρικού κλάδου ειναι αρκετά και αντί να σταματήσουν τέτοιες συμπεριφορές έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε μαγαζάκι τους για ολίγους που δυστυχώς δεν ΤΙΜΟΥΝ τον όρκο του Ιπποκράτη, αν κάνεις καταγγελία επίσημη στον Ιατρικό σύλλογο θα πρέπει  πρώτα να γίνει πειθαρχικό συμβούλιο  που σε ένα μεγάλο σημείο εξαιτίας κομματικών συμφερόντων θα αθώωσουν τους επίορκους γιατρούς!!!

Σε μια Χώρα που πρέπει να αλλάξει πιστεύω σαν νέος άνθρωπος και σαν επιστήμονας του χώρου αυτού ότι πρέπει να μπεί μαχαίρι και να γίνουν τομές, να ξεβρωμίσει ο τόπος απο συμπεριφορές όπως καταγγέλει ο ασθενής και να εξυπηρετείται άμεσα και ΤΣΑΜΠΑ ο ασθενής και όχι απλά να αναγκαστεί να τα δώσει αδρά για να του γράψουν τα φάρμακα του η απλά να κάνει την εξέταση του!!!

Ειναι καιρός να ξεφύγουμε απο αυτό το νοσηρό κλίμα και να μετατραπούμε σε μια Ευρωπαική χώρα στο τομέα της δημόσιας υγείας  όπου ο ασθενής θα έχει στα δημόσια νοσοκομεία την ιατρική πλήρη  κάλυψη που δυστυχώς δεν υπάρχει

Βέβαια το κράτος δεν πληρώνει τους γιατρούς με τις εφημερίες, τα χρωστούμενα κλπ που για μένα ειναι επίσης απαράδεκτο και αντί ο γιατρός παρόλες τις δυσκολίες που έχει αντί να ειναι πιο κοντά στον ασθενή και στον πολίτη αυτής της χώρας δεν πρέπει επ'ουδενι να συμπεριφέρεται ούτε σκληρά, ούτε να μην εξυπηρετεί, ουτέ να ζητάει χρήματα...

Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα διότι ένας κακός γιατρός μπορεί να κάνει επίσης κακό και σε άλλους νέους γιατρούς διότι εκτός απο τον ιατρικό του χαρακτήρα έχει και ρόλο εκπαιδευτικό προς τους νέους συνάδελφους του!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου