Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ένα ακόμη οικολογικό έγκλημα στο νησί μας



Ειναι αλήθεια ότι επιτέλους θα αποκτήσουμε χωματερή στην περιοχή Λίβα του Κατασταρίου, με μια πρωτοφανή απόφαση η κυβέρνηση και η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας έδωσε το ok στον Δήμαρχο Ζακυνθίων για την κατασκευή ΧΥ.ΤΑ

Έχουν γινει μελέτες, ειδική αρθρογραφία πάνω στο θέμα για το υδατινο φορέα και για τα ζητήματα που αφορούν το ζήτημα αυτό που περισσέυει να πώ την άποψη μου, το θέμα έφτασε στα άκρα πέρασε ο καιρός απο την μια τα πρόστιμα της Ε.Ε και απο την άλλη η μη αναζήτηση απο τον Δήμο Ζακυνθίνων εναλλακτικής θέσης για τον Λίβα μας έφτασε στο σημείο 0.
Έτσι με μια αντιδημοκρατική απόφαση του Περιφερειάρχη χωρίς να ρωτήσει τις αντιμαχόμενες πλευρές επέλεξε   οτί στον Λίβα θα γινει ο νέος ΧΥΤΑ.

Δηλαδή δεν φτάνει που έχει καεί η Βόρεια Πλευρά του νησιού μας απο διάφορες ομάδες εγκληματιών ήρθε ο καιρός να το γεμίσουμε με σκουπίδια, μια πολιτική που δολοφονεί το περιβάλλον και υποβαθμίζει την ορεινή Ζάκυνθος.

Ωφείλουμε απο οποιοδήποτε  μετερίζι βλέπουμε τα πράγματα, είτε δεξιοί, είτε αριστεροί, να αντισταθούμε για το περιβάλλον μας και για τον τόπο μας...το ίδιο έκανε παλαιότερα και στην Λευκίμμη 'όπου πάλι οι αρχές του τόπου στην Κέρκυρα έφτιαξαν ένα ΧΥΤΥ ενάντια στην λογική των κατοίκων, με οδομαχίες και αγώνες που κράτησαν αρκετό καιρό στην λέυκίμμη δεν πέρασε το οικολογικό έγκλημα.

Μετά την Λευκίμμη και την Κερατέα  ήρθε η σειρά του ΛΙΒΑ και της Ζακύνθου, αντι να υπάρχει μια συντονισμένη πολιτική οικολογική για νέες μονάδες κομποστοποιήσης και κάυσης των αποριμμάτων επιλέγουν για οικονομικούς λόγους οι εξουσιαστές να υποβαθμίσουν τον τόπο μας.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους γινεί το χατίρι, ο βουλευτής ο αντιπεριφερειάρχης και τα κόμματα να συντονιστούν και να απαιτήσουν να μην γινει η υποβάθμιση της καμμένης ορεινής Ζακύνθου.

Ειμαι σιγουρος ότι επίτηδες κάποιοι έβαζαν τις φωτιές στο νησί ώστε να υποβαθμίσουν τον τοπίο και να φτιαχτεί και χωματερή αλλά και σφαγείο....έτσι και αλλιώς θα σου πει κανείς δεν νοιάζεται για τα βουνά στην Ζάκυνθο παρά μονο στις παραλίες.
Ήρθε ο καιρός ολοι οι ορεινοί απο το ΚΕΡΙ μέχρι το ΓΥΡΙ και τις Βολίμες να οργανωθούμε διότι τυχόν δημιουργία χωματερής θα υποβαθμίσει περαιτερω την ζωή μας
ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΡΩΤΕ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου