Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το θέμα της δημόσιας υγείας δεν ειναι κομματικό


Άκουσα και ενημερώθηκα για το ζήτημα της δημόσιας υγείας και συγκεκριμένα το θέμα του νοσοκομείου Ζακύνθου, ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο το όποιο δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο ένα νοσοκομείο της Αττικής.

Ωστόσο οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις δεν φτάνουν εαν δεν έχει το κατάλληλο εργατικό δυναμικό, πράγμα που όλες οι δυνάμεις το αναγνωρίζουν και αυτό ειναι θετκό.

Όμως ένα νοσοκομείο βασίζεται πολύ απλά στο προσωπικό και στην προσπάθεια που κάνει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, ωστόσο εφόσον δεν έχει την βοήθεια του κράτους δεν μπορεί να λειτουργήσει και να φέρεις εις πέρα το ρόλο του.

Το ζήτημα της δημόσιας υγείας και της λειτουργίας μιας ιατρονοσηλευτικής ομάδας θέλει την συμμετοχή όλων των φορέων και την συμπαράσταση ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο και όχι τα ψίχουλα που δυστυχώς πέρνουν μέχρι τώρα.

Η απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικόποιηση όπως έχει γινει σε άλλες Ευρωπαικές χώρες(βλέπε Βουλγαρία και Ρουμανία)

Απο την κρατική φροντίδα που επί υπαρκτού σοσιαλισμού  περάσαν στην έμμεση ιδιωτικόποιηση και αυτό όπως φαινεται θα γινει στην Ελλάδα, το ζήτημα να παλέψουμε μήπως δεν υποβαθμιστεί το νέο νοσοκομείο της Ζακύνθου διότι κακά τα ψέμματα ο σχεδιασμός στην περιφερειακή ανάπτυξη της υγειονομικής περιφέρειας δυτικής Ελλάδας  έχει για ένα απλό κέντρο υγείας, ώστε τα επείγον περιστατικά να εξυπηρετούνται απο τα αντίστοιχα μεγάλα νοσοκομεία του Πύργου, Πατρών και Αθηνών!!!

Είναι μέλημα όλων δεξιών, αριστερών και ανενταχτών να κρατήσουμε ενα υψηλό επίπεδο δημόσιας υγείας και όχι απλά να αναλώμαστε σε κόντρες που φέρνουν τα ανάποδο αποτέλεσμα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου