Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σχέδιο υποβάθμισης της παιδείας της Ζακύνθου


Το σχέδιο Αθηνά αποφάνθηκε το τμήμα πολιτιστικής κληρονομιάς απο του χρόνο μεταφέρεται στο ΤΕΙ Αθήνας και έτσι το νησί μας μένει χωρίς αυτό το σημαντικό τμήμα....θα μου πεις τι θέλεις αφού έτσι και αλλιώς το τμήμα αυτό δεν έχει απορρόφηση στην αγορά εργασίας.

Η γαμημένη τροίκα και σε συνεργασία με την τρικομματική κυβέρνηση κάνει μια εσκέμμενη σκούπα διάφορων σχολών ΤΕΙ κυρίως με το σχέδιο Αθήνα με σκοπό να διαλύσει και να υποβαθμίσει την παιδεία.

Ειναι που ειναι αρκετές σχολές χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, τώρα καταργεί τμήματα αλλάζει το αντικείμενο σε διάφορες άλλες κλπ...μιλάμε για κατάσταση εντελώς παρανοική απο τους φωστήρες της Τροίκας και της Γερμανόφιλης τριημερής κυβέρνησης.

Αντι να μειώσουν την ανεργία δίνοντας επαγγελματικά δικαιώματα στις σχολές τις καταργούν για να έχουμε πτυχιούχους σκλάβους και άνεργους, μια λάθος κίνηση που δεν λύνει το πρόβλημα αλλά προκαλεί χιλιάδες προβλήματα...χιλιάδες Έλληνες έχουν τα παιδιά να σπουδάζουν μακριά απο το τόπο τους αλλά οι καριόλιδες δεν τους νοιάζει βλέπουν αριθμούς και τιποτα άλλο!!!

Θα μου πεις πολλά ΤΕΙ πρέπει να έχουν κλείσει και λέω ωραία...γιατί τα εχεις ανοίξει τόσα χρόνια ρε γελοίο υποκείμενο;και γιατί στο ξαφνικά θέλεις να τα κλείσεις;
Τι θα κάνεις με τόσους απόφοιτους και φοιτητές ενεργούς θα τους πετάξεις στο Καιάδα;
Νομίζεις οτι λύνεις το πρόβλημα έτσι με τέτοιο τρόπο;

Στην Ελλάδα η ηλιθιότητα βασιλέυει, όπως και μερικοι άρχοντες της Δημοτικής αρχής που λενε απο όλοτελα καλα να έχουν μονο ένα ΤΕΙ στο νησι(για να δείτε πως αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη στο τόπο μας!!!)

Πρέπει να καταλάβουμε οτι το νησί μας ειναι κοιτίδα πολιτισμού και όχι κιτσαριού και παρακμής όπως το έχουν μετρατρέψει ορισμένοι!!!

Δεν ειναι βέβαια  μόνο στην Ζάκυνθο το πρόβλημα αυτό αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα(στην Πάτρα καταργούν το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας που έχει 30 χρόνια λειτουργίας)

Να δώσω αλλη μια πληροφορία οτι πλέον τα συγραμμάτα στα Πανεπιστήμια δεν θα ειναι όπως παλια τσάμπα αλλά θα πληρώνει ο φοιτητής το αντίτιμο.
 
Άρα πως να μείνεις στην Ελλάδα για σπουδές οταν βλέπεις αυτή την παρακμή και απαξιώση;

Η αντιδράς η βγάζεις το σκασμό...


1 σχόλιο:

  1. Επιλέγεις την αντίδραση ή δίνεις λίγα φράγκα παραπάνω και σπουδάζεις στο εξωτερικό ρίχνοντας ένα φάσκελο στο σάπιο και λειψό σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή