Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το πελατειακό κράτος δεν πεθαίνει ποτέ!!!


H χώρα έχει τεθεί υπό επιτροπείαν, κηδεμονεύεται από τους δανειστές της. Oι εντεταλμένοι να συγκεκριμενοποιούν τους όρους της κηδεμονίας (Thomsen, Mazouch και Mors) αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που η κυβέρνηση τα προτείνει ως «ισοδύναμα» με την επιπλέον περικοπή (πολλοστή) μισθών και συντάξεων. Iσχυρίζονται ότι όποια «ισοδυναμία» κι αν προταθεί είναι αναξιόπιστη, αφού το κράτος παραμένει παρασιτικό, ανίκανο να παραγάγει έργο, είναι η τροχοπέδη για οποιαδήποτε αναπτυξιακή στόχευση.

Oι δανειστές εκμεταλλεύονται το προφανέστατο: Oτι στην Eλλάδα οι εμπορευόμενοι την εξουσία, οι κομματικές συντεχνίες, παραιτήθηκαν ακόμα και από την εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία και αυτοτέλεια, προκειμένου να παραμείνει το κράτος πελατειακό: Δηλαδή να συνεχίσει το κράτος να σιτίζει την εκλογική τους πελατεία, να είναι φέουδο, έστω χρεοκοπημένο, έστω νεκρωμένο και αποσυντεθειμένο αλλά πάντως φέουδο, της κομματικής αυθαιρεσίας. Nα είναι οι συνδικαλιστές του δημόσιου τομέα πραιτωριανοί (ή τα SS) της τυραννικής καταδυνάστευσης της κοινωνίας από τα κόμματα. Nα είναι οι κομματικές νεολαίες γενίτσαροι ανεξέλεγκτης ασυδοσίας στα πανεπιστήμια και στα σχολιά. Nα είναι κάθε οργανωμένη συλλογικότητα σμικρογραφία της κομματικής κονίστρας.
Ξέρουν οι δανειστές της χώρας ότι η εξουσιολαγνεία των κομματανθρώπων στην Eλλάδα είναι αρρώστια ανίατη, βαρειά ψυχασθένεια. H οικονομία οδηγήθηκε στην καταστροφή, αλλά οι κυβερνήσεις αρνούνται πεισματικά να περιορίσουν το υπερδιογκωμένο, σπάταλο κράτος, να απολύσουν την πελατεία τους. Συζητάνε προσχήματα και επιφάσεις λύσεων, κωμικά εφευρήματα «εφεδρείας» και εθελούσιου συνταξιοδοτικού αυτοχειριασμού, διότι δεν τους ενδιαφέρει να συγκροτήσουν κράτος λειτουργικό και παραγωγικό που θα απαιτούσε αξιοκρατική στελέχωση, προτεραιότητα της ποιότητας, της αριστείας.

Προκαλείται ο κ. Σαμαράς, μήνες τώρα, να τολμήσει την απόλυση όλων των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα που διορίστηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς να κριθούν από το AΣEΠ. Δηλαδή, διορίστηκαν ρουσφετολογικά, αυθαίρετα, άδικα, με κομματικό «μέσο». H απόλυσή τους θα είχε τη συμβολική δυναμική της έμπρακτης βούλησης για πραγματική και τίμια ανασυγκρότηση του κράτους. Aν μάλιστα συνοδευόταν από τριετή μισθολογική πρόνοια για τους απολυμένους και από ριζική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, με επανάκριση, αξιολόγηση και αξιοποίηση του υπαλληλικού δυναμικού, θα σηματοδοτούσε κλίμα ριζοσπαστικής ανακαίνισης των πάντων στην Eλλάδα. Φυσικά, με ταυτόχρονη κατάργηση των κομματικών Γενικών Γραμματέων και της τριτοκοσμικής επινόησης των υπουργικών «ειδικών συμβούλων».


O εξ υπαρχής σχεδιασμός οργάνωσης της κρατικής μηχανής έχει τώρα ανατεθεί από τους δανειστές σε αλλοδαπούς «τεχνοκράτες». Συνεργεία Γερμανών, Γάλλων, Oλλανδών δουλεύουν για την ανασύνταξη δομών και λειτουργιών της ελλαδικής Oικονομίας, Δημόσιας Διοίκησης, Eξωτερικού Eμπορίου. Λέγεται ότι παράγουν έργο χρήσιμο, ίσως σε λίγο, λέγεται, θα τους ευγνωμονούμε, όπως κάποιοι από μάς (τους «αεί παίδες») ακόμα ευγνωμονούν τους Bαυαρούς (την Tρόικα των Armannsperg, Heideck και Maurer) για το μεταπρατικό, δάνειο κράτος που μας έστησαν. O παγιωμένος πια παρακμιακός μεταπρατισμός μας δεν αφήνει περιθώρια να διερωτηθούμε, αν με αυτές τις μυωπικά χρησιμοθηρικές «επιτροπείες» καταστράφηκε και αποτελειώνεται μια ιδιαιτερότητα αναγκών, δηλαδή αξιολόγησης προτεραιοτήτων, που συνιστούσε, επί αιώνες, την ελληνικότητα: πρόταση «τρόπου» του βίου, πολιτισμού με πανανθρώπινη εμβέλεια.
Ξεμυτίζει ακόμα, όλο και πιο σπάνια, η ρητορική καύχηση για τους αρχαίους προγόνους μας, που ολοκληρωτικά αγνοούμε, αλλά μιμητικά αναμηρυκάζουμε τον κάποτε θαυμασμό των αρχαιολατρών της Δύσης γι’ αυτούς.

 Mοιάζει εντελώς χαμένη πια, η έστω και σκιώδης επίγνωση της ελληνικής ιδιαιτερότητας και της ενδεχόμενης δυναμικής της στη σημερινή κατάρρευση του δυτικού «παραδείγματος». Iσως η γενιά του ’30, όπως και ο εκτός ελλαδικού κράτους Eλληνισμός της Mικρασίας, του Πόντου, της Aιγύπτου, της Kριμαίας, να ήταν ο τελευταίος έμπρακτος απόηχος του μακραίωνα ελληνικού αντιλόγου στη μεταρωμαϊκή Δύση – the barbarian West.

Aντίλογος της προτεραιότητας των κοινωνιοκεντρικών αναγκών στον πρωτογονισμό του ατομοκεντρισμού της Δύσης. Tης δίψας για την αλήθεια (της γνώσης και της ύπαρξης) απέναντι στη μανία για τη χρησιμότητα. Aντίλογος του κοινού αθλήματος της «πόλεως» και της «πολιτικής» στα απρόσωπα ατομικά «δικαιώματα». Ποιος διαχειριστής της τύχης του Eλληνισμού σήμερα θα μπορούσε έστω και να υποψιαστεί την επικαιρική δυναμική της φράσης του Aριστοτέλη: «Tο να ζητάς παντού το χρήσιμο, δεν αρμόζει στους ελεύθερους και μεγαλόψυχους»;

Mας απόμεινε μόνο το όνομα «Eλληνες», τίποτα, μα απολύτως τίποτα από την ελληνική ιδιαιτερότητα αναγκών και προτεραιοτήτων, την έμπρακτη ιδιαιτερότητα. Aκόμα και το όνομα το παραδώσαμε στη χλεύη, στον διεθνή διασυρμό. Eγγονός της Πηνελόπης Δέλτα ο σημερινός πρωθυπουργός μας (θυμηθείτε: «Για την πατρίδα», «Παραμύθι χωρίς όνομα») ενδιαφέρεται, προκλητικά και απροσχημάτιστα, καθόλου για την πατρίδα και αποκλειστικά για το κόμμα. Aν τον ενδιέφερε η πατρίδα, δεν θα σχημάτιζε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με κριτήριο επιλογής των υπουργών το ποιος τον βοήθησε να φτάσει στην αρχηγία του κόμματος ή ποιος ψηφοθηρεί αποτελεσματικότερα στην εκλογική του περιφέρεια. Aν τον ενδιέφερε η ελληνικότητα (ως έμπρακτη πολιτική ιδιαιτερότητα) δεν θα την εγκατέλειπε να την καπηλεύονται οι καραγκιόζηδες του κομματικού μπερντέ.
Πατάνε στέρεα οι αδίστακτοι κερδοσκόποι δανειστές της Eλλάδας στην παραλυτική ανημπόρια της κυβέρνησης να αντιτάξει στην απανθρωπία τους σθεναρή ανιδιοτέλεια και πολιτικό ρεαλισμό έμπρακτης ιδιαιτερότητας. Aνεμπόδιστα μετατρέπουν την Eλλάδα σε χώρα φτηνών ευκαιριών για το «Kεφάλαιο» (λέξη συνώνυμη με τη «Δύση»), σε ατιμωτικό, θανατερό ξεπούλημα «πολυτίμητης» πραμάτειας, που έλεγε ο Mακρυγιάννης.
Γεννηθήκαμε Eλληνες με τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα. Tελειώνουμε σήμερα με μπροστάρη στο ξεπούλημα τον εγγονό της.

ΥΓ
Ειναι αναδημοσιέυση απο την εφημερίδα Καθημερινή, συμφωνώ απόλυτα το παράδοξο βέβαια ειναι κάποιος που πιστέυει στην αριστερή και καλά ιδεολογία να συμφωνεί σε αυτά που λεει ο κύριος Γιανναράς όταν οι αριστεροί(οχι όλοι ένα 90%) δεν πιστεύουν στα περί Πατρίδας και ιδιοκτησίας!!!
 

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Σε αυτον τον τόπο τον βλακόστρωτο


Το τελευταίο διάστημα ήμουν στην Αθήνα και έκανε κάποιες δουλειές(ψάχνομαι και για μεταπτυχιακό) έτυχε και πήρα ένα ταξί
Τ-Φίλε απο πού εισαι;
Γ-Απο Ζάκυνθο
Τ-Ώπα ρε φίλε τι παίζει εκεί;
Γ-Για κάτι τυφλούς λένε για κάτι επιδόματα...δεν δίνω και σημασία δεν πιστεύω πουθενά
Τ-Ναι το άκουσα άσε... η κόρη μου πάσχει απο μεσογειακή αναιμία και οι αλήτες έκοψαν το επίδομα δεν πήγε λεει για επανέλεγχο...
Κόμπιασα απο την κουβέντα αυτή...τι να του πω έχει κόρη και της κόψαν το επίδομα για να έχουν οι πούστιδες το άλλοθι για μαιμού επιδόματα!!!
Έτσι ειναι αυτό το κράτος...και απο την άλλη έχεις το κάθε καραγκιόζη να στην λεει απο πάνω ότι δεν πρέπει να δίνονται επιδόματα σε κανένα ισοπεδώνονται έτσι τα άτομα με ειδικές ανάγκες...λές και ειναι πολίτες β κατηγορίας και μετά σου φταίει το παιδί της πλατείας!!!

Ειμαι της άποψης ότι πρέπει να  δίνουν σε όλους τους Έλληνες επίδομα που έχουν πρόβλημα οικονομικό αν έχουν τα αρχίδια(αλλά ξέχασα δεν έχουν τσάμπα φοράνε παντελόνια)...όπως λεει και ο καλός μου φίλος ο Γιώργος (η αλλιώς το παιδί με το bmx) στον καπιταλισμό προτιμούμε τον θάνατο του διπλανού μας παρά το καλό του, οπότε ζήστε σαν την ζούγκλα που μας έχουν φτιάξει... μην παραπονιέστε ότι ζούμε σε μια κακή κοινωνία αφού κατα βάθος αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε την αλληλεγγυή που έπρεπε να έχουμε για αυτό  πάρτε τα όπλα και σκοτώθείτε μεταξύ σας...εγώ θα την κάνω απο την Ελλάδα σύντομα και δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει δίκιο η άδικο αφού στο τέλος η μαλακία ειναι ΑΝΙΚΗΤΗ !!!


                                                        To τραγουδάκι των Active Member με εκφράζει απόλυτα στην κατάσταση που βρίσκομαι!!!

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο φασισμός και των δύο πλευρών


Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία

Tου Στεφανου Κασιματη

Οσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Χρυσή Αυγή - και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού...) στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ανοχή της πολιτικής βίας, εφόσον ασκείται στο όνομα των ιδανικών της Αριστεράς από οιονδήποτε αυτόκλητο φορέα τους, είναι πια φαινόμενο τόσο σύνηθες στην κοινωνική και πολιτική ζωή ώστε σχεδόν δεν το προσέχουμε. Η κατάλυση της έννομης τάξης έχει φθάσει να θεωρείται στοιχείο της ελληνικής «ιδιαιτερότητας», όπως προτιμούμε να λέμε τη γραφικότητά μας. Σας θυμίζω σχετικώς μόνον μια σκηνή από την ιδιόμορφη αθηναϊκή καθημερινότητα - σκηνή την οποία όλοι έχουμε δει να εκτυλίσσεται μπροστά μας ξανά και ξανά: την τελετουργία της θραύσης των μαρμάρων, παρουσία της απαθούς Αστυνομίας, σε κάθε συλλαλητήριο που γίνεται με τη συμμετοχή αναρχικών κουκουλοφόρων.

Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου τα τελευταία χρόνια, αλλά και χάρη στα αγαθά της παγκοσμιοποίησης, σχεδόν οι πάντες έχουμε πια διαμορφώσει εικόνα της ζωής στις αναπτυγμένες, ευνομούμενες ευρωπαϊκές χώρες, με τις οποίες μας κολακεύει τόσο πολύ να συγκρινόμαστε (και, φυσικά, να βρίσκουμε πάντα ότι εμείς υπερτερούμε...) Ας προσπαθήσουμε, παρακαλώ, να μεταθέσουμε στην εικόνα αυτή, που έχουμε αποκτήσει με τα ταξίδια στο εξωτερικό, τη σχεδόν «φυσιολογική» σκηνή της θραύσης των μαρμάρων και τότε θα καταλάβουμε πόσο βαθιά παράλογη είναι όχι τόσο η ασυδοσία των ακραίων εκφάνσεων της Αριστεράς (αυτοί βρίσκουν και τα κάνουν, σε τελευταία ανάλυση...), μα προπαντός η ανοχή του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας στις μορφές της βίας που επιλέγει κάθε φορά.

Ανεχόμαστε στελέχη ή ακόμη και βουλευτές του ΚΚΕ ή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζονται καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων από λαθρομετανάστες, να εμποδίζουν τη λειτουργία επιχειρήσεων που υφίστανται νομίμως (π.χ., το χρυσωρυχείο στην Χαλκιδική), να επιβάλουν με το ξύλο την υποχρέωση της απεργίας σε ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν. Επιτέλους, ας παραδεχθούμε ότι κάτι έχει πάει πολύ στραβά σε τούτη τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια της Μεταπολίτευσης! Ας το παραδεχθούν, μάλλον, οι πολιτικοί εκπρόσωποι του αστικού κόσμου που τόσα χρόνια κάνουν τις κότες μπροστά στο φαινόμενο -πλην ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, όπως των Ν. Δένδια και Φ. Σαχινίδη- γιατί εμείς οι άλλοι το έχουμε καταλάβει προ πολλού. (Για ποιον λόγο νομίζετε εξαφανίσθηκε από την πολιτική εκείνος ο ανεκδιήγητος Παπουτσής;)

Και αν ώς τώρα ήταν ο φόβος που συγκρατούσε τους πολιτικούς, ας είναι καλά τα «λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» και τα καμώματά τους, που δίνουν την ευκαιρία στον αστικό πολιτικό κόσμο να υπερβεί το δέος της εξ αριστερών «ιεράς αγανακτήσεως» και να αποδείξει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπερισχύσει εκείνων που επιβάλλουν τη βία, είτε μαύρη είτε κόκκινη. Το έδειξαν τα γεγονότα στο πανηγύρι του Μεσολογγίου, ώστε να το μπορούν πια να το δουν καθαρά όσοι μέχρι πρότινος αναπαύονταν στις βολικές βεβαιότητες της Μεταπολίτευσης: το χρώμα της βίας δεν κάνει καμία διαφορά ως προς την ουσία της. Εξ ου και η υστερία με την οποία Δ. Παπαδημούλης και Ζ. Κωνσταντοπούλου αντέδρασαν στον εύστοχο συσχετισμό ακροδεξιάς και ακροαριστερής βίας που τόλμησε ο Φ. Σαχινίδης από το βήμα της Βουλής. (Παρεμπιπτόντως, η φουκαριάρα η Σ. Σακοράφα, που κάθεται συνήθως μπροστά από την κ. Κωνσταντοπούλου στα έδρανα της Βουλής, πρέπει να έχει πλέον κουφαθεί από τις τσιρίδες της Ερινύας του ΣΥΡΙΖΑ...)

Αν ο Σαμαράς εννοεί αυτά που έλεγε προεκλογικά, αν ο Βενιζέλος καταλαβαίνει ότι μόνον ως αστική σοσιαλδημοκρατία μπορεί να έχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ και αν ο Κουβέλης πιστεύει στη διαφορά της δημοκρατικής Αριστεράς από την Αριστερά της βίας, ιδού η ευκαιρία κύριοι! Η Χρυσή Αυγή, χωρίς να το καταλαβαίνει, ανοίγει τον δρόμο για την επιβολή της νομιμότητας προς κάθε πλευρά: κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες - όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου.

Πρόκειται για ευκαιρία, την οποία η κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει, διότι είναι, τρόπον τινά, αναγκαστική. Αν την αφήσει ανεκμετάλλευτη, όχι μόνον θα έχει στερηθεί το κέρδος που μπορεί να αποκομίσει, αλλά η απραξία θα της επιφέρει ένα σοβαρό κόστος. Αν, δηλαδή, διαχωρίσει την καλή βία της άκρας Αριστεράς από την κακή της άκρας Δεξιάς, ενισχύει την οιονεί νομιμοποίηση της πρώτης και καλλιεργεί το έδαφος για την περαιτέρω εξάπλωση της δεύτερης. Ας μην κρυβόμαστε πια πίσω από το δάκτυλο της πολιτικής ευπρέπειας και ας κοιτάξουμε πού έχουμε φθάσει: στις παρέες σας, εκεί όπου μιλάτε ελεύθερα, πόσοι είναι εκείνοι που ευχαριστήθηκαν την προεκλογική μπούφλα που έφαγε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλ. Κασιδιάρη, αλλά ντρέπονται ή φοβούνται να το πουν παραέξω; Η διαφοροποίηση αριστερής και δεξιάς βίας υπέρ της πρώτης θα τους κάνει να ξεπεράσουν την ντροπή ή τον φόβο που τώρα τους συγκρατεί. Εξάλλου, το διδάσκει και η Ιστορία: στη Γερμανία της Βαϊμάρης, τα Τάγματα Εφόδου του Ρεμ δεν ήλθαν μόνα τους, επειδή τα γέννησε η κρίση· ήλθαν παρέα με τις στρατιωτικοποιημένες μονάδες των κομμουνιστών. Τα δε Τάγματα Ασφαλείας στην Αργολίδα οι κάτοικοι τα υποδέχονταν με ζητωκραυγές, μετά το κύμα τρομοκρατίας που εξαπέλυσε ο ΕΛΑΣ το καλοκαίρι του 1943.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση αδρανήσει μπροστά στην ευκαιρία που της προσφέρεται τώρα από τη Χρυσή Αυγή, τότε κατρακυλάει στον δρόμο που χάραξε ο Πάκης, τον Δεκέμβριο του 2008. Γι’ αυτό, άλλωστε, τον χειροκροτούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αλλά φοβάμαι ότι ο ίδιος δεν το αντελήφθη. Εκτός, βέβαια, αν ως Καλαματιανός διανοούμενος που βλέπει βαθιά στο μέλλον (το δικό του μέλλον), προετοιμάζεται για να γίνει κάποτε βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά, όχι στο κοντινό μέλλον· μιλούμε για μετά από τουλάχιστον καμιά δεκαπενταριά χρόνια, όταν ο Μανώλης Γλέζος θα έχει αρχίσει να κουράζεται...

              Άρθρο του Κασσιμάτη για τον ΣΥ.ΡΙΖΑ που συμφωνώ απόλυτα
ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

O εχθρός της Πατρίδας δεν ειναι η χρυσή αυγή αλλά και εμείς


Ο εχθρός της Πατρίδας και της δημοκρατίας δεν ειναι η χρυσή αυγή όπως πάνε να μας περάσουν ορισμένα ΜΜΕ, εντάξει έχουμε πεί ότι τα χρυσαύγουλα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη ιδεολογία αλλά με τις ενέργειες τους(πέσιμο σε λαθρομετανάστες, αριστερούς κλπ) προσπαθούν να κερδίσουν δημοσιότητα και να προκαλέσουν το δημόσιο αίσθημα και να δεί ο απλός λαός ότι υπάρχει κάποιος που στο πολιτικό σύστημα προσπαθεί και κάνει κάτι...έξυπνη γκεμπελική τακτική στα πρότυπα των ναζί που έκαναν τα γνωστά τάγματα εφόδου και συγκρούόνταν με τους Εβραίους μετανάστες στην Γερμανία.

Όσο δίνεις βήμα σε ενα φασίστα σε περίοδο κρισης τόσο μεγαλύτερο καλό του κάνεις και για αυτό απορώ πως την πάτησε ο κύριος Δένδιας που τους έδωσε και αξία μέσα στην βουλή και κάνει τον κάθε κασιδιάρη και μπαρμπαρούση ήρωα!!!

Ωστόσο η καταστάση των Ελλήνων ειναι σε άθλιο επίπεδο με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές τραγικές καταστάσεις όπως αυτοκτονίες, ληστείες κλπ

Σε αυτό το άθλιο επίπεδο που φτάσαμε σαν κράτος φταίμε πάνω κάτω όλοι, διότι εμείς ψηφίζαμε τόσα χρόνια τις λάθος πολιτικές δυνάμεις και ακόμα τις ψηφιζούμε γιατί πολύ απλά δεν υπάρχουν νέες εναλλακτικές φωνές, ακόμα και εκείνεςπου μας φαίνονται σαν νέες και εναλλακτικές μοιάζουν με τους λύκους που καμουφλάρονται με προβειά για να ξεγελάν τα θύματα τους(βλέπε  πχ ΔΗΜ.ΑΡ)

Δεν ξέρω αν θα δούμε επανάσταση η πόλεμο αλλά ήδη παρατήρησα λίγες μέρες που έμεινα στην Αθήνα ένα λαό που ειναι χαμένος στον μικρόκοσμο του, ζεί σαν ζόμπι, διασκεδάζει σαν ζόμπι, συμπεριφέρεται σαν ζόμπι και το χειρότερο δεν τον νοιάζει τίποτα....
Απο τον τρόπο οδήγησης μέχρι τον τρόπο που σε κοιτάνε...ειναι χαμένοι εντελώς στον κόσμο τους...λέω ρε παίδι μου πως  τόσο πολύ έχει αλλάξει η Αθήνα που πριν 7 χρόνια σπουδαζα εκεί

Μιλάω για την νέα γενιά που ειναι και καλά απολιτικ και σπάζεται που δεν έχει μεν δουλειά αλλά απο την άλλη δεν την χαλάει να παίρνει την σύνταξη του μπαμπά και της μαμάς και να βγαίνει για κάνα ποτάκι στο γκάζι η στο μπουρνάζι!!!

Η νέα Ελλάδα λοιπόν  του 21 αιώνα ειναι σε σκέτη παρακμή και ειλικρινά δεν ξέρω αν φταίμε αποκλειστικά εμείς ή οι γονείς μας που μας τα έδωσαν όλα τόσο απλόχερα, μας κακομαθάν και τώρα δεν μπορούμε να εργαστούμε ούτε για αστείο.

Διαβάστε εδώ την έκκληση των νέων αγροτών για Έλληνες εργάτες , μα θα μου πεις εγώ ειμαι μηχανικός η ειμαι γιατρός εγώ θα πάω να δουλέψω σαν αγρότης;
Γιατί ρε φίλε να μην πάς δεν το κατάλαβα αυτό
 Απο πότε είναι ντροπή να μαζεύεις ελιές και να τρυγάς στα χωράφια;

Τέτοιες κωλο-νοοτροπίες μας ΡΉΜΑΞΑΝ σαν χώρα και κατά τα άλλα μας φτάιει ο Σαμαράς, ο Σημίτης η ο Τσίπρας η ο Μιχαλολιάκος.

Ας φτιάχναμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, ας διαπαιδαγωγούσαμε με τα κατάλληλα εφόδια  την νεολάια και  με τα  σωστά ιδανικά(χωρίς να τα μετατρέπουμε σε ξέκωλλα και σε ζόμπι) και τότε δεν θα φτάναμε στο χειρότερο σημείο της ιστορία μας.

Δεν θα υπήρχε ούτε Χρυσή Αυγή, ουτέ διαφθορά, ουτέ μίζες, ουτέ τίποτα ...τώρα δεν ειμαι απόλυτα αισιόδοξος για το μέλλον διότι πολύ απλά πάντα μεταθέτουμε τις ΕΥΘΥΝΕΣ μας  στους άλλους και όχι στον εαυτό μας...πράγμα που δεν το έχω ξανασυναντήσει σε κάνενα άλλο λαό.
Να κάνουμε μια γαμημένη αυτοκριτική αλλά όχι φταίνε πάντα οι προηγούμενοι η το κλασσικό παραλάβα χάος απο την προήγουμενη διοίκηση.

Έχω πάει σε Ρωσσία, Βουλγαρία, Ιταλία και Γαλλία μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι οι  πιο υπερόπτες και σνομπι  είμαστε εμείς παρά οι άλλοι λαοί(εντάξει και οι Γάλλοι έχουν μια τέτοια τάση αλλά όχι στην υπερβολή την δικιά μας) γιατί πολύ απλά εμείς είμαστε ίσως ο πιο κακομαθημένος λαός στον κόσμο!!!

Ας σταματήσουμε τις ανοησίες και ας βάλουμε επιτέλους λίγο  μυαλό διότι οι καιροί έχουν αλλάξει(όπως λέει και ο bob dylan  ) και έρχονται πολλές εξελίξεις στην γειτονία μας!!!
Πλέον δεν ειμαστε ούτε στο 1917 ούτε στο 1944 διότι κάποιοι νομίζουν ότι θα αναβιώσουν παλιές ξεχασμένες καταστάσεις!!!Ήρθε ο καιρός η Ελλάδα ενωμένη να πάει λίγο πιο μπροστά






Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Τα δέκα κορυφαία Ελληνικά punk τραγούδια


01 Εκτός Ελέγχου-Ινδιάνοι

Ξεκινάω με τους μεγάλους Εκτός Ελέγχου μια μεγάλη punk μπάντα που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη κινούνται σε ροκ ρυθμούς με ιδιαιτερό αντιεξουσιαστικό στύλ...ειναι απο τις λίγες αξιόλογες μπάντες.

02 Βανδαλούπ- Σβήστε μας απο το χάρτι σας

Και αυτοι απο την Θεσσαλονίκη δυνατές κιθάρες στίχος καθαρός πανκ παλιας κοπής σαν να ακούς τους the clash

03 Γενια του Χάους-Μπασταρδοκρατία

Για μένα παραμένει ακόμα ο απόλυτος ύμνος ενάντια στο σάπιο σύστημα που ζούμε...δεν ειναι ελευθερία δεν ειναι δημοκρατία ειναι μόνο μια Μπασταρδοκρατία, η γενιά του χάους σχηματίστηκαν το 1982  απο τρείς φίλους τον  Νίκος Βοσδογάνης κιθάρα, φωνή και στίχους, ο ξάδερφός του Νίκος Βοσδογάνης μπάσο και ο Θοδωρής Ηλιακόπουλος τύμπανα και στίχους, δημιουργούν ένα συγκρότημα με όνομα "Αντι-κουλτούρα". Το '83 αποχωρεί ο κιθαρίστας Νίκος και στη θέση του έρχεται ο Κώστας Χατζόπουλος κιθάρα, στίχους και φωνητικά και ο 'Αρης Λαμπρίδης στη φωνή. Τότε η μπάντα μετονομάζεται σε "Chaos Generation". Στις εφτά Απριλίου του '83 κάνουν ένα live μαζί με τους "Ex Humans" στο club "Σοφίτα" στην Πλάκα. Λίγο αργότερα ξαναλλάζουν το όνομά τους σε "Γενιά Του Χάους" και ο στίχος τους πολιτικοποιείται.

04-Deus Ex Machina - Even if we lose

                                                    Όσοι έχουν μεγαλώσει εξάρχεια και πήγαιναν εκεί γνωρίζουν αυτή την μεγάλη Αθηναική punk μπάντα ή οποιά έχει γράψει μεγάλη ιστορία, τους έχω δεί προσωπικά μια φορά στο γκάζι σε ενα φεστιβάλ της Βαβέλ δυνατός στίχος και παρά καθαρο αίμο punk στύλ Dead Kennedies(θυμάμαι την επική διασκευή στο California Umberalles)

05-Αρνάκια-η πτώση

                                                       Το τραγουδι "η πτώση" απο τον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος Αρνακια, LP "Στο στόμα του λύκου". Ο καλύτερος δίσκος της μπάντας, δίσκος σταθμός για την ελληνική σκήνη, βγήκε στην πιάτσα τον χειμώνα του 93. Το συγκρότημα δεν υπάρχει πλέον και εχει στο δυναμικό του, τον υποφαινόμενο δίσκο και τον ομώνυμο στα 1999. Τον Οκτώβρη του 96, πεθαίνει ο ντράμμερ τους, Αντώνης Προτωνοτάριος αιφνιδίως απο καρδιά. Απο τότε στην ουσια η μπάντα χανει τον βηματισμό της, με αποκορύφωμα την διάλυση!

06-Ex humans-πότε ξανά χιροσίμα
                                                     Ένα απο τα καλύτερα τους τραγούδια απο μια μπάντα αρχιδάτη που πρωτοέπαιξε δυνατό punk που τότε έκανε την διαφορά...το ποτέ ξανα χιροσίμα τα χώνει στο υπάρχον τότε δίπολο Αμερικής και Ρωσίας

07 Ομίχλη- Αιώνια ζωντανοί



Ομίχλη δημιουργήθηκαν το 1995 στην Θεσσαλονίκη. Είναι Χάος/Oi-Πανκ συγκρότημα.
Κάποιοι στίχοι των Ομίχλη είναι πολιτικοποιημένοι, πολλοί μιλάνε για το ποδόσφαιρο και την ενότητα (των πανκ και των σκίνχεντ).
Το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει πέντε σόλο δίσκους μικρών ή αυτόνομων δισκογραφικών, καθώς τίθενται κατά της μουσικής βιομηχανίας.

08-Γκρόβερ-Σε αυτή την πόλη

                                                     Ενα επικό τραγούδι απο μια ροκ μπάντα της δεκαετίας του 80 με παλιο στυλ και γνωστό απο την συλλογή διατάραξη κοινής ησυχίας

 09 Αντίδραση-Αντίδραση

                                      Πολιτικοποιημένο στίχος κυρίως αναρχικος απο ένα συγκρότημα που ήταν απο τις τόπ μπάντες στο punk την δεκαετία του 80 με  90.

10:Ηχορύπανση-Φασίστες

Σχηματίστηκαν το 2001 στην Ξάνθη. Η αρχική σύνθεσή τους ήταν Πέτρος φωνή, Oulit μπάσο, Κώστας κιθάρα και Γιάννης τύμπανα. Το Φεβρουάριο του '02 κυκλοφορούν το πρώτο τους demo με τίτλο "Ψεύτικη Ζωή". Μετά την ολοκλήρωση του demo στα τύμπανα έρχεται ο Θοδωρής και σαν δεύτερη φωνή ο Δημήτρης. Το πρώτο τους live γίνεται στον "Αρίωνα" στην Ξάνθη το Σεπτέμβριο του '02 και αμέσως μετά στην Καβάλα. Από τη μπάντα φεύγουν οι Κώστας, Θοδωρής και Δημήτρης και έρχονται οι Διάκος κιθάρα και Μάκης τύμπανα. Το '04 κυκλοφορούν το δεύτερο demo τους με τίτλο "Οργή". Ακολουθούν συναυλίες σε Καβάλα, Δράμα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Στην μπάντα έρχεται η Βασιλική σαν δεύτερη κιθάρίστας. Το Φεβρουάριο του '07 κυκλοφορούν το τρίτο τους demo με τίτλο "Βάλτε Στον Κόσμο Φωτιά".

Aυτά ειναι τα αγαπημένα μου 10 τραγούδια απο την Ελληνική underground punk σκηνή
Δεν έβαλα κάποιες γνωστές μπάντες αλλά θεωρώ ότι το punk δεν ειναι μόνο η μοικάνα και το στύλ που δυστυχώς κάποιοι προσπάθησαν να το περάσουν(απλά για να ξεχωρίσουν) το punk ειναι στάση ζωής και αλήθειας...
Στην εποχή μας δεν έχουμε και πολλούς punkides αλλά πολλούς φλώρους και δήθεν άτομα που το παίζουν υπερπατριώτες

                       

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Η εμφυλιακή λογική του πιτσίρικου


Ο γνωστός ζακυνθινής καταγωγής pitsirikos ο αγωνιστής της αριστεράς και του bloggin, αυτός που παλαιότερα έγλυφε και δούλευε κάτω απο την ίδια στέγη με τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και ήταν απο όσο γνωρίζω απο γνωστούς μου στο σκαι το τσιράκι του Αλαφούζου...προσπαθει να τα βάλει ξανά με την λογική μας.
Ίσως το γράψιμο στο blog του έχει χάσει το παλιό καλό του χιούμορ και πλέον βγάζει τα απωθημένα και την χολή του για την Ελληνική κοινωνία.
Ο καριόλης αυτός(ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για την λέξη αυτή ειναι cool στην Αμερική ιδιαιτερά) σε ενα άρθρο του με τίτλο όλη η Ελλάδα χρυσή αυγή λέει επ'ακριβώς

Είναι γνωστό πως στην Κατοχή εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές. Ήταν γεμάτη η χώρα από καταδότες, δωσίλογους και κάθε λογής ρουφιάνους.

Καταρχήν φίλε πιτσιρικό δεν ξέρω αν εισαι απόγονος ρουφιάνων αλλά στην Ελλάδα αρκετοί εκτελέστηκαν στην διάρκεια της κατοχής και αν γνωρίζεις την ιστορία της Ζακύνθου κανένας ζακυνθινός δεν ήταν ρουφιάνος ίσα ίσα που ο τότε δήμαρχος Καρρέρ και ο Μητροπολίτης έσωσαν τους εβραίους απο τους γερμανούς....δεν μπορεί λοιπόν να λές ότι αρκετοί συνεργάστηκαν στην κατοχή με τους Γερμανούς και να συγχέεις τό τότε με το τώρα...εντάξει ξέρουμε ότι εισαι με τον συριζα και δεν το κρύβεις  αλλά μην λές όσους δεν ψηφίζουν συριζα ρουφιάνους και φασίστες.

Θα μου πεις μα εγώ για την χρυσή αυγή...καταρχάς ειμαι αντιφασίστας και αντιναζιστής αλλά θεωρώ χειρότερο πράγμα να ισοπεδώνεις τους πάντες και τα πάντα στο πέρασμα σου, δηλαδή επειδή κάποιοι Έλληνες κακώς για μένα υποστηρίζουν την Χ.Α και θέλουν να την αναδείξουν τρίτο κόμμα ειναι δικαιώμα τους...μαγκιά τους ας βάλουν πρωθυπουργό τον Μιχαλολιάκο και τον τρελο Κασιδιάρη, εδώ έχουν ψηφίσει ακόμα χειρότερους όπως τον ΓΑΠ, τον Σημίτη, τον Καραμανλή(τον νεότερο) στην Χ.Α θα κολλήσουμε...άσε που μια χούντα τελικά χρειάζεται μήπως και στρώσουν οι κώλοι!!!

Θα μου πεις μα τι ειναι αυτά που λες τώρα που η τροίκα μας γαμάει, γίναμε όλοι φασίστες ναι γίναμε φασίστες διότι η ίδια η ιστορία επαναλαμβάνεται φίλε πιτσίρκο και μάλιστα σαν φάρσα, απο την στιγμή που το πολιτικό σύστημα χρεωκόπησε και ζεί στα τελευταία του ήρθε ο καιρός να αλλάξουν τα πράγματα και για αυτό χαίρομαι αλλά επίσης φοβάμαι την άνοδο των άκρων, όπως και η ακροδεξιά της Χ.Α που οι άνθρωποι δεν ειναι εθνικιστές αλλά νεοναζί όπως ξέρεις, αλλά και τον ΣΥ.ΡΙΖΑ που εκφράζει την βία και την τρομοκρατία με τις κουκούλες!!!
Σε όσες χώρες έχει μπεί το ΔΝΤ ο φασισμός και τα άκρα έχουν ευνοηθεί ψάξε και ενημερώσου για αυτό το θέμα.


Ο ΣΥ.ΡΙΖΑ γνωρίζουμε καλά ότι ειναι πίσω απο κάθε κουκουλοφόρο, όπως γνωρίζεις επίσης αρκετα στελέχη του έχουν υποστηρίξει την 17Ν και την ένοπλη βία...όπως βλέπεις εαν βγεί πρώτος ο συριζα και δεύτερη η Χ.Α  πάμε με μαθηματική ακρίβεια σε εμφύλιο!!!

Οι ξένες δυνάμεις μας έχουν διαιρέσει για κάποιους γεωστρατηγικούς λόγους πρώτα μας χώριζαν σε πασόκους και δεξιούς, παλαιότερα σε φασίστες και κομμουνιστές  και τώρα σε συριζαίους και σε χρυσαυγίτες...ευχαριστώ πολύ αλλά δεν ειμαι με κανέναν, ειμαι πάνω απο όλα με την Ελλάδα και όχι με αυτούς που ζητάνε μελιγάδες και νέο γράμμο-βίτσι!!!

Εύχομαι ποτέ να μην φτάσουμε στο σημείο εκείνο που κλείνεις το εμετικό σου άρθρο
. Από εδώ πετούσαν οι κομμουνιστές τους φασίστες στη θάλασσα. Γιατί, σε αυτή τη χώρα, υπήρξαν και πολύ καλές μέρες....




ΥΓ
Πάντα η αριστερά τουλάχιστον αυτή που θυμάμαι εγώ αν και δεν προέρχομαι απο αριστερή οικογένεια ήταν με την ειρήνη με την δικαιοσύνη και με την αξιοπρέπεια όπως ήταν ο γιατρός ο Λαμπράκης...ποτέ η αριστερά στην Ελλάδα δεν είχε την βία στην Ελληνική ιστορία αλλά σήμερα αυτοί που δηλώνουν  αριστεροί και καλά ειναι χειρότεροι και  απο ορισμένους ακροδεξιούς νεοναζί σε νοοτροπία και αυτό ειναι που κάνει τα πράγματα χειρότερα για το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα.
ΥΓ1
Πάντως την πίστη μου την έχω απολέσει στην κυβέρνηση Σαμαρά και στην ΝΔ που στήριξα στις τελευταίες εκλογές(διάβασε κάποια παλαιότερα post μου) και δεν πιστεύω ότι ένας τσίπρας θα φέρει την άνοιξη...
Η άνοιξη δεν θα την φέρει ουτέ η αριστερά ούτε η ακροδεξιά της Χ.Α και του συγΚΑΜΜΕΝΟΥ αλλά νέες σοβαρές πατριωτικές φωνές που εύχομαι να γεννηθούν σύντομα στο πολιτικό σκηνικό

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

when i was young...μια ιστορια φοιτητικης διαδρομής και εμπειρίας part 1


 Με αφορμή τους νέους-ψάρακλες φοιτητές που ετοιμάζουν να ανοίξουν τα φτερά τους προς τον νέο κόσμο και να φύγουν μακριά απο την πόλη τους, ειπα να δώσω μια δική μου εμπειρία καθαρά προσωπική.
Φοιτητική ζωή λοιπόν ότι καλύτερο που έχουμε ακούσει, η αλήθεια ειναι ότι πλέον αυτό αποτελεί ένα μεγάλο μύθο, ποιο μεγάλο μύθος και απο τον ιστορικό μπούκοβι.

Έδωσα εξετάσεις το 2000 νέο σύστημα 12 μαθήματα θετική κατεύθυνση και απάνωτα γαμήσια...φροντιστήρια ακομα και στα Θρησκευτικα και τα μυαλά στο μπλέντερ
Θυμάμαι μια άγρια εποχή που ειχα γινει σχεδόν ζόμπι, καταλήψεις στην αρχή της Γ λυκείου για τον νόμο αρσένη(κάτσε καλά γεράσιμε...και τα σχετικά) τα πρώτα τσιγάρα κλπ!!!
Μετα απο 3μηνη κατάληψη ανοίξαμε και άρχισαν τα μαθήματα το Σάββατο...τρέχαμε να βγάλουμε την υλή...μονο τα φροντιστήρια πήγαιναν ρελαντί και το ροκ εν ρολ ήταν ενα είδος εκτόνωσης.
Βόλτες και εξόδους πράγματα απαγορευμένα, θυμάμαι τις πανελλήνιες και το άγχος!!!
Πέρναν αυτά βγάζω έναν μέτριο βαθμό και μπαίνω σε έναν ΤΕΙ που δεν γούσταρα έργων υποδομής στην Πάτρα, λένε τελειώνεις μηχανικός για τα δημόσια έργα, εκείνη η εποχή υπήρχε ενας οργασμός κατασκευής.

Γέφυρα στο ΡΙΟ, δημόσια έργα ενόψη Ολυμπιάδας(Αττική οδός, εγνατία και διάφορες άλλες)
Μπάινω να γραφτώ στην σχολή και θυμάμαι την τεράστια ουρά για την γραμματεία οπού υπήρχαν δύο γκεσταπίτισσες γραμματείς και φωνάζαν με έξαλλο τρόπο...στάνταρ είχα την εντύπωση ότι πρέπει να της κακοποιούν σεξουαλικά(μετά έμαθα στην Ιατρική ότι το λένε κλιμακτήριο επιστημονικα!!!)

Πέρα απο την ήττα και το σοκ την πρώτη μέρα στην σχολή, ήταν να δώ που θα έμενα η στέγη ήταν η πρώτη μου ανάγκη, έψαχνα σπίτια δεξιά και αριστερά αλλά σκατά η πάτρα έχει την φήμη ότι δεν έχει καλά σπίτια...το 90% ήταν ερείπια και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά!!!
Πάντα έχω την εντύπωση όταν είμαι στο κέντρο της πάτρας πως όταν γινει σεισμός δεν θα μείνει τίποτα όρθιο...συντήρηση μηδέν στα κτίρια

Μια βδομάδα έψαχνα σπίτι που να με ικανοποιεί πήγα πλατεία όλγας, ψηλά αλώνια, γούναρη, ρήγα φερραίου, κολοκοτρώνη, ερμού  και δεν έβρισκα τίποτα που να ήταν αξιόπιστο...θυμάμαι αρχές Σεπτεμβρίου και δεν μπορούσα να βρώ τίποτα...ευτυχώς μας βρήκε ένα γνωστός πατρινός σπίτι ο κύριος μιχάλης.


Ήταν ένα καλό σπίτι 60 τμ στην πλατεία Γεωργίου πάνω απο κάτι οπτικά(το 2001 το ειχαν λεηλατήσει σε επεισόδια στην πάτρα) τότε ήταν γύρω στα 120 χιλιάρικα αν δεν κάνω λάθος.Έμενα στον 5 όροφο και μπορούσα να πάρω το 2 να με πάει στο ΤΕΙ, θυμάμαι ακόμα τον ίδιο που κόβει εισητήρια δέκα χρόνια αργότερα να ειναι αγέρωχος και να την λέει στους φοιτητές που κόβουν μπαίνουν τσάμπα στα λεωφορεία της πάτρα...δεν θυμάμαι το όνομα του αν θυμάται κάποιος ας ενημερώσει ήταν επικη μορφή της πάτρας!!!
Νομίζω κυρ Λευτέρης!!!

Η σχολή ήταν τραγική άτομα που οι πατεράδες τους ήταν μηχανικοί και εργολάβοι ήθελα να κάνουν τους γιους τους και τις κόρες τους συνεχιστές, τα μαθήματα ψιλο ελεεινά όπως Μηχανική, σχέδιο(που πάτησα μόνο στο πρώτο μάθημα και μετά την έκανα), ένα μάθημα που το λέγαν μπετά και ένα επικό μάθημα που γούσταρα τεχνική γεωλογία(το μόνο που πέρασα με 9 στο τέλος του εξαμήνου), νομίζω είχαμε και μαθηματικά και φυσικές που είχα πατήσει 5 φορές στα μαθήματα αυτά εγώ και αλλά 10 άτομα(ήταν αποκλειστικά θεωρίες οπότε  κλαίν μαιν)

Με ειχε πιάσει κατάθλιψη με την σχολή αυτή, δεν την παλευα άλλο και η πάτρα μου φαίνονται μια άσχημη μίζερη πολή που δεν σου προσφερέ και πολλά πράγματα.

Τελειώνει το πρώτο εξάμηνο περνάω μόνο την Γεωλογία και ειμαι έτοιμος να την κάνω...η σχολή απάλευτη παρέες λίγες ένα δύο γνωστούς απο το λύκειο που ήταν στα ΤΕΙ αλλά σε άλλα τμήματα και γενικά ήρεμες καταστάσεις, δεν γούσταρα και τους συναδέλφους...

Είδα την κομματικοκρατία εκεί μέσα μισοι πασόκοι, μισοι δαπίτες και κάποιοι ξέμπαρκοι εαακιτες για να κρατούν την σημαία της επανάστασης και καλά...στο Β εξάμηνο εκεί που δεν ξέραν όλη την χρονία αφού πλησιάζαν σου μιλούσαν, σου την έπεφταν σου λέγαν παμε για καφέ κλπ...θυμάμαι στα ΤΕΙ η ΠΑΣΠ με ειχε κεράσει 4 καφέδες αν και δεν ήμουν ποτέ πασοκος(ειναι γνωστό ότι το ΤΕΙ της πάτρας πάντα ήταν γεμάτο πασόκους-πασπίτες).
Το μόνο καλό μαγαζί που ειχα πάει ήταν το LONELYPLANET ενα υπόγειο κάπου πίσω απο τα δικαστήρια της πάτρας...ειχα πάει σε ενα αφιέρωμα πάνω στους the cure όπου σύχναζαν εαακιτες αλλά θυμάμαι ότι έπαιζε την μουσικη που μου άρεσε(έπαιζε dj ο φιλος Μάριος Βισ)


Η παρακμή αυτή με ωθήσε προς άλλες κατευθύνσεις αποφάσισα ένα ωραίο μεσημέρι να πάρω τα πράγματα μου να μπω στο λεωφορείο να με πάει κιλλίνη και πίσω στο νησί...είχα αποχαιρετήσει μια και καλή το έργων υποδομής...και την πάτρα επίσης!!!
Παρόλο που έμενα σε ωραίο μέρος με θέα την πλατεία γεωργιου και γενικά ήμουν τυχερός ωστόσο απο θέμα ποιότητας σπουδών ειχαν ξενερώσει απίστευτα.

Έτσι την άλλη χρονιά κάνω 10% και μπαίνω ΤΕΙ δημόσιας υγεινής...και εκεί ξεκινάει η ιστορία μου, αν και ήθελα απο ΤΕΙ την φυσιοθεραπεία στην λαμία που την χάνω για 0,2 μόρια!!!

Εδώ σταματάει το Α μέρος...η διαδρομή συνεχίζεται σε επόμενη ανάρτηση φοιτητικη ζωή και τρέξιμο στην Αθήνα
ΥΓ
Επηρεάστηκα απο το κείμενο του Καραπιάλη στο blog pentakatharids

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σκέψεις πάνω στα νέα μέτρα και στον θερμό φθινόπωρο του 2012


Τα νέα μέτρα έρχονται άρον άρον και επειδή δεν θέλω να πω και πολλά ειμαι εναντίον αυτών και εναντίον της κυβέρνησης που θα τα περάσει, μπορεί να ψήφισα ένα απο τα τρία κόμματα που μας κυβερνούν αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κάτσω να με στήσουν στα τρία μέτρα.

Δεν βλέπω πόσο ακόμα μπορεί να αναστενάξει άλλο ο μικρομεσαίος-μικροαστός αλλά όπως μας οδηγούν βαδίζουμε σε μια νέα κοινωνική εξέγερση που θα λάβει μέρος μέσα στο χειμώνα.

Αν όντως η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Σαμαράς διαθέτουν εξυπνό μυαλό και κοινωνική ευαισθησία δεν πρόκειται να περάσουν τα μέτρα όσο πίεση και αν ασκεί η τροίκα και η κυρία Μέρκελ.

Η κυβέρνηση μπορεί να έχει την πρόσφατη νομιμοποιήση αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ο λαός θα τις δώσει άφεση αμαρτιών, όταν δεν θα έχει να πληρώσει για να σπουδάσει το παιδί του, όταν δεν θα έχει να συντηρήσει τα άνεργα μέλη της οικογένειας και το βασικότερο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει έξω για μια βόλτα...τότε τα πράγματα θα ζόρισουν επίκινδυνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αρκετοί φίλοι δεν πήγαν διακοπές δεν είχαν απο το ύστερημα τους κάποια λεφτά να χαλάσουν, άλλοι προτίμησαν σύντομες διακοπές δύο και τριών ημερών σε μέρη κοντά στο τόπο εργασίας τους.

Το γεγονός αυτό το καλοκαίρι του 2012 μας έδειξε το πιο απλό πράγμα ότι ο κόσμος δεν την βγάζει όπως πριν μια δεκαετία, τότε που ζούσε το όνειρο του ευρώ σημερα το όνειρο του ευρώ έχει γίνει νέος εφιάλτης.

Αντί λοιπόν να παρθούν νέα μέτρα ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας, να έχουμε δηλαδή άνοιγμα επαγγελμάτων και νέων θέσεων εργασίας(πχ σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχουν ανάγκη τα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας) κόβονται οι θέσεις εργασίας, ξαναμπαίνει το αισχρό μετρο της εργασιακης εφεδρείας κλπ...

Κάποιοι θα μου πούνε καλά να πάθει όποιος την πάτησε και ψήφισε έναν απο τους τρείς, θα απαντήσω ότι και ο ΣΥ.ΡΙΖΑ να έβγαινε δεν ήταν σίγουρο ότι δεν θα έπαιρνε μέτρα, κουμάντο δεν κάνει ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος η ο Κουβέλης κουμάντο κάνει η Μέρκελ και οι τράπεζες αυτό ειναι το μόνο δεδομένο και πρέπει επιτέλους κάποιος να δώσει την σωστή κατεύθυνση  στην Ελλάδα.

Αναμένονται οι δήμοι να κλείσουν σε αρκετές περιοχές όπως στην Ζάκυνθο, μπορεί βέβαια ο υπουργός να διαβεβαιώνει οτι θα δώσει λεφτά 35 εκατομμύρια ευρώ προς τους χρεωμένους δήμους αλλά δεν ειναι ακόμα σίγουρα αν τελικά φτάνει αυτό το πόσο αφου μιλάμε για αρκετούς υπερχρεωμένους δήμους στην Ελληνική επικράτεια

Κατα την γνώμη μου αν ένας δήμος ειναι υπερχρεωμένος απλά δεν λειτουργεί και την διοικήση της περιοχης μέχρι να ξεχρεώσει την αναλαμβάνει το ίδιο το κράτος το όποιο στέλνει ένα δικό του δημάρχο όπως παλαιότερα με τους νομάρχες.


Επίσης για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ειμαι ενάντια το να γίνουν όλες μαζικά, δηλαδή πχ το λιμάνι Ζακύνθου θα πρέπει ο ιδιώτης να το έχει σε συνεργασία με το Δήμο Ζακύνθου και όχι εξ'ολοκλήρου δίκο του, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να έχει λόγο πάνω σε αυτό γιατί πολύ απλά την αφορά το τι γίνεται στο λιμάνι.
Για παράδειγμα αν επιβάλλει η ιδιωτική εταιρεία διαχείρησης του λιμανιού κάποια ακριβή τιμή λιμανισμένου των πλοίων τότε το εισητήριο θα ειναι πιο ακριβό απο ότι ειναι τώρα...την τίμη δεν θα την καθορίζει πλέον ο πλοιοκτήτης αλλά και η εταιρεία που θα έχει αναλάβει τα λιμάνια

Φοβάμαι λοιπόν μήπως  τα ξεπουλήσουμε όλα και στο τέλος ούτε νερό, ουτε λιμάνια αλλά ούτε και αέρα δικό μας δεν θα έχουμε...για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε απο κοίνου όλοι δεξιοί, αριστεροί, πασόκοι, αναρχικοί κλπ για να προστατεύσουμε τον ΤΟΠΟ μας απο την καταστροφή που έρχεται!!!