Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Θα γίνουν άραγε εκλογές;Aλλά με ποιούς όρους και με ποιά δεδομένα;


Είχα ξανατονίσει ότι ζούμε σε μια κατάσταση του παραλόγου, πέτυχε το κούρεμα του PSI αλλά χρεωκοπεί το κράτος. Έχουν κουρεψει όλα τα ταμεία του κράτους και τα δίνουν χωρίς αποζημίωση στα λαμόγια των Πολυεθνικών και των τραπεζών.

Υπο αυτές τις συνθήκες με νοσοκομεία που υπάρχουν εξαιρέσιμα και χρωστούμενες εφημερίες, με πανεπιστήμια που δεν έχουν την επαρκή χρηματοδότηση και με τα προβλήματα με τα χαράτσια δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θα πάρουν το ρίσκο να μπούν έτσι ανοιχτά σε μια αντιπαράθεση έστω και εικονική.

Εκτός αν έχουν πάρει το sms της διεθνούς ελίτ ότι κάντε εκλογές για να μην υπάρξει αυτοδυναμία και να  συγκυβερνήσετε με την παρούσα δίοικηση, οπότε θα έχει  καταστρατηγηθεί για άλλη μια φορά το σύνταγμα και ο δημοκρατικός θεσμός που τόσα χρόνια ίσχυε.

Στο δια ταυτά δεν  υπάρχουν λεφτά για να πάρουν χρήματα  οι Έλληνες εργαζόμενοι και αυτό έχει να μας πει πολλά, οι τροικανοί βάζουν το χέρι τους στο ταμείο του κράτους και κάνουν άνετα την δουλειά τους, η αλήθεια ειναι ότι η ΝΔ που αντί να καταγγείλει την κατάσταση αυτή έφαγε την μπλόφα και στήριξε το μνημόνιο 2, το οποίο μνημόνιο 2 δεν ειναι τίποτε άλλο παρά ο έλεγχος του δημοσίου ταμείου απο την Τροίκα με τα δεδομένα που μας παρουσιάζει.

Άρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν μπορούν να εφαρμόσουν προεκλογικό ελεύθερο πρόγραμμα αλλά ίσα ίσα θα εντάξουν στο πρόγραμμα τους ότι τους πει η τροίκα, μπορεί βέβαια να βάλουν αναχώματα ιδεολογικά και προσωπικές κόντρες (που στην Ζάκυνθο θα το κάνουν αυτό γιατί έχει πέσει το επίπεδο) αλλά θα έχουμε πολλές καταστάσεις αν βέβαια ΓΙΝΟΥΝ εκλογές.

Μια άτακτη έξοδος απο το ευρώ ίσως να μας δείξει τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ δρόμο που θα μας οδηγήσει στην σωστή διέξοδο απο την κρίση  και θα φέρει τις απαραίτητες αλλαγές στην Ευρώπη, δεν πιστέυω ότι όμως θα γίνει και το λέω εγώ που ειμαι φιλοευρωπαιστής και οπαδός μιας Ενωμένης Ευρώπης των λαών αλλά δυστυχώς ζούμε στην δικτατορία των αγορών που έχουν διαχωρίσει τους λαούς σε Νότιους και Βόρειους και δεν θα μας αφήσουν να ζούμε ισότιμα.

Παρατηρώ ότι ορισμένες αντιμνημονιακές δυνάμεις που ο καθένας εκφράζει την άποψη του δεν έχει ένα σταθερό πρόγραμμα και λόγο, έχω πεί ότι υπάρχουν δυνάμεις όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ειναι οι λαγοί του συστήματος της παγκοσμιοποίησης.

Τα κεκτημένα πλέον έχουν χαθεί και καιρός ειναι να ωριμάσουμε δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, αν πάμε πίσω έχουμε χάσει άλλη μια μάχη, άλλος ένα αγώνας, δεν ειναι πρόβλημα μόνο του Καπιταλισμού και της Πλουτοκρατίας που θέτει γενικά το ΚΚΕ αλλά έχει συγκεκριμένες εκφάνσεις.

Πάντως το θετικό ειναι η πρόταση που έχει γίνει για την διαγραφή του χρέους που και αυτη πρέπει να ειναι ρεαλιστική και όχι απλά για προεκλογικό πυροτέχνημα

Δεν πρέπει να  μιλάμε για μια ασθένεια χρόνια με γενικούς όρους έχει συγκεκριμένα συμπτώματα και συγκεκριμένη θεραπεία...αν κάνουμε τους τυφλούς βλέποντας μόνο το δέντρο και όχι το δάσος τότε έχουμε τελειώσει!!!


ΥΓ Θα γράψω κείμενο για τους απεργιακούς αγώνες που θα πρέπει να γίνουν απο εδώ και πέρα...διότι υπάρχουν απόψεις και θέσεις που πρέπει να τονιστούν...

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Εκλογές 6 Μαίου του 2012


Οι εκλογές θα γίνουν τελικά στις Έξι του Μαίου...θα δούμε τότε αν τελικά θα έχουμε αυτοδύναμη η όχι κυβέρνηση, αν θα αλλάξει ο κόσμος την κατάσταση ή θα παραμείνουμε στην ίδια την μιζέρια.
Βέβαια είμαι υπέρ της άποψης ότι αν οι εκλογές αλλάζαν κάτι θα ήταν παράνομες, αλλά ωστόσο θεωρώ ότι οι απαντήσεις πρέπει να δωθούν στην κάλπη, η αποχή και το λευκό δεν οδηγεί πουθενά ίσα ίσα που δίνει ψήφο στα μεγάλα κόμματα!!!
Για αυτό χρειάζεται η ενεργή συμμετοχή των πολιτών τουλάχιστον να μην του δώσουμε το άλλοθι για τις επερχόμενες αλλαγές που θα γίνουν και θα ισοπεδώσουν τον λαό περισσότερο.


Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Η άνοδος του νεοφασισμού εν περίοδο κρίσης και η αναλγησία της εξουσίας


Η άνοδος της Χρυσής Αυγής και των ακραίων ιδεών δεν ειναι τυχαίο, ζούμε το τέλος των οραμάτων της γενιάς του πολυτεχνείου που το ΠΑ.ΣΟΚ κυρίως αποκαθήλωσε με την εν γένη στάση του.

Η κοινωνία που έπλασε βασικά το ΠΑ.ΣΟΚ απο το 81 και μετά αλλά και η ΝΔ με την διαφθορά, τις παρατάξεις, τις κλαδικές, τα φακελάκια, τα μαιμού επιδόματα που ξεκίνησα να τα δίνει ο Ανδρέας απο την εποχή του 81 και μετά κλπ.

Έφτασε στο τέλος της, έπρεπε να ζήσουμε μια χρεωκοπία των πολιτών σε πολλά επίπεδα για να δούμε το πλιάτσικα που γινόνται εδώ και χρόνια, εδώ όμως έρχεται η υποκρισία της εξουσίας που λέει ναι μεν αποκαλύπτω την διαφθορά αλλά συνάμμα ζητώ και καλά συγγνώμη και σου ζητώ σε παρακαλώ τώρα να πληρώσεις τα χαράτσια που σου επιβάλλω για να μην γυρίσουμε στην δραχμή.

Το ίδιο το σύστημα που γέννησε την διαπλοκή αντί να βγάλει το σκασμό και να φτιάξει μια νέα Ελλάδα, υπέρ των πολιτών και των εργαζομένων, λέει ναι σε όλα στα ξένα μνημόνια υποστηρίζει ότι μόνο με τον εξευτελισμό των πολιτών και με τους χαμηλούς μισθούς μπορεί να αλλάξει το σύστημα.

Αν η Ελλάδα πχ γίνει Ουκρανία ή Λιθουανία τότε ο κόσμος δεν θα είναι διαπλεκόμενος, θα έχει πέσει το επίπεδο διαβίωσης και τότε θα ζούμε με τα λίγα και τα καλά, κανείς δεν θα δίνει ρουσφέτια κλπ

Ένα νέο είδος νεοσοβιετισμού(όπως λέει και ο φίλος μου ο Ηλίας Μακρής) μόνο που δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι πλέον όσο χαμηλά ρίχνεις τον πήχυ τόσο χαμηλά θα συμπεριφέρεται και η κοινωνία.

Η κοινωνία θα αγριέψει και θα ζητήσει αλλαγές, όχι όμως με τις δυνάμεις που μέχρι στιγμής εμπιστεύεται όπως τα δύο μεγάλα κόμματα και κάποια κόμματα της Αριστεράς(που δεν συμφωνούν για τα αυτονόητα μεταξύ τους), αλλά δυστυχώς θα περάσει στο άλλο άκρο της ακραίας άποψης που έχουν ορισμένοι για την Ελλάδα, ρατσιστικές νεοναζιστικές  θέσεις θα γίνουν καθεστώς, θα μιλάνε περί πατρίδας και ο κόσμος που βιώνει μια παγκοσμιόποιηση θα νομίζει ότι αυτές οι δυνάμεις εκφράζουν το λαικό αίσθημα.

Αυτές οι δυνάμεις θα προσπαθήσουν να εκφράσουν την οργή του λαού με διάφορες μορφές, και έτσι θα περάσουμε σε μια νέου τύπου κοινωνία που μέσα απο την κρίση θα έχει όργη ένα κόμματι της προς το κοινοβουλευτικό σύστημα.

Δεν θα μείνει μόνο στις μούτζες όπως έκαναν αθώα οι αγανακτισμένοι του περασμένου καλοκαιριού, αλλά θα περάσει ή μάλλον έχει ήδη περάσει σε τραμπουκισμούς, σε βία και σε απίστευτά πράγματα που γίνονται απο μια χώρα που κάποτε είχε πολιτισμό. 

Το κοινοβουλευτικό σύστημα φέρει και αυτό τις ευθύνες του αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε γιατί μόνο αυτό έχουμε, δεν μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να γίνει φασιστική και φασίζουσα.
Μπορούμε να το κάνουμε πιο άμεσο και πιο δημοκρατικό και να μην δίνουμε τόσο μεγάλη εξουσία στους βουλευτές.

Έχουμε χρέος σαν κοινωνία να φτιάξουμε πολιτισμό και λόγο που θα δώσει κάποια νέα αλλαγή, να ξεφύγουμε απο τις αγκυλώσεις που μας θέλει η Ευρώπη και το ΔΝΤ και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία ισοτήτων, ανάπτυξης και αλληλεγγύης.
Για να γίνει αυτό πρέοει να γίνουν πολλά και κυρίως να αλλάξουν πρόσωπο και χαρακτήρα τα δύο μεγάλα κόμματα, να αναλάβουν νέα πρόσωπα και να σταματήσουν να είναι φορείς διαπλοκείς και συναλλαγής!!!

Σε αυτό το σημείο ευθύνες βασικές και κύριες έχουν αυτοί που ασκούν εξουσία, αντί να σταματήσουν το αυγό του φιδιού, ρίχνουν λάδι στην φωτιά με τα χαράτσια, με τις μειώσεις μισθών και τις περικοπές επιδομάτων...δυστυχώς επιβεβαιώνεται αυτό που λέει όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θυέλες.
Μήπως θέλουν όμως αυτό τον κοινωνικό διχασμό και την ένταση;

Αν δεν το καταφέρουμε να σταματήσουμε τις καταστάσεις αυτές  δυστυχώς θα ζήσουμε τα χειρότερα απο αυτά που βλέπουμε(παρελάσεις με κάγκελα και αστυνομοκρατία) και έχουμε ΌΛΟΙ τις ευθύνες αυτές είτε σαν πολίτες, είτε σαν πολιτικοί, είτε σαν  κόμματα και είτε σαν φορείς αυτοδίοικησης.

Τότε να είστε σίγουροι ότι ο εμφύλιος θα είναι ήδη προ των πυλών.

Και ξέρετε ποιός νικάει στο εμφύλιο...ΚΑΝΕΝΑΣ

Κλείνω με μια σκηνή απο την ταινία Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη με τον Θανάση Βέγγο για τον εμφύλιο που οι ξένοι και δάνειες δυνάμεις έβαλαν Έλληνες να τουφεκάνε Έλληνες


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Με γειά το κούρεμα

Γιαννάκη μου κουρεύτηκες σε πήρανε φαντάρο μ αυτό το νέο σου το λουκ είσαι μεγάλη τρέλα, πολύ σου πάει το γουλί,
Γιαννάκη σε γουστάρω αυτό μου έλεγε προχθές κι η Μέρκελ η Αγγέλα.
Γιαννάκη κάτσε φρόνιμα για να τους ξεχρεώσεις να σου κουρεύουν την ζωή τώρα με το ψαλίδι να σου πουλάνε μετρητοίς και να σου δίνουν δόσεις και να σε κάνουν τελικά σαν κουρεμένο γίδι.

Με γειά το κούρεμα με γειά το κούρεμα και το μεγάλο δούλεμα, με γειά το κούρεμα με γειά κι ας σε μουτζώνουν τα παιδιά!

Γιαννάκη πάει σύννεφο στο σβέρκο η σφαλιάρα με φόρους σου αρπάξανε και τα λεφτά που είχες, αυτοί και τα κανάλια τους σε πρίξαν στην παπάρα τα λόγια και τα έργα τους ήτανε όλα τρίχες.

Με την ψηλή σου πήρανε τα όμορφα μαλλιά σου ήσουνα λέει άτακτος κι εσύ παλιοκαράφλα γι αυτό σου πήραν το ψωμί, το σπίτι, την δουλεία σου και σε διαπομπεύουνε στον γάιδαρο καβάλα.

 Με γειά το κούρεμα με γειά το κούρεμα και το μεγάλο δούλεμα με γειά το κούρεμα με γειά κι ας σε μουτζώνουν τα παιδιά!

Γιάννη μαζί τα φάγαμε και τώρα θα πληρώσεις πόσες φορές σε έσωσε εκείνος ο καυμένος που σου φερνε τα δάνεια σε πούλαγε με δόσεις μια μέρα πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος.

Κουρέψαν τα ομόλογα κουρέψαν και την χώρα και όλοι πια το ξέρουμε ότι δεν πάει άλλο θα αρχίσω τα βρωμόλογα τώρα θα πάρω φόρα και θα τους στείλω όλους τους μια και καλή στο διάολο. Με γειά το κούρεμα με γεια το κούρεμα και το μεγάλο δούλεμα με γειά το κούρεμα με γειά κι ας σε μουτζωνουν τα παιδιά!

Γιάννη μου τα ομόλογα τι τα χεις κουρεμένα τα κούρεψε η τράπεζα τα κούρεψε η Ευρώπη με βάλαν στο μνημόνιο κουρέψανε κι εμένα και μ έχουν βάλει βάρδια να πλένω την Καλλιόπη!

Μα δεν αντέχω μάνα μου το χρέος και τους ξένους την Μέρκελ και τον Σαρκοζί τους έχω εγώ χεσμένους αυτοί που κλέψαν τα λεφτά να τα πληρώσουν μόνο ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΓΩ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!!!!!!

Με γειά το κούρεμα με γειά το κούρεμα και το μεγάλο δούλεμα με γειά το κούρεμα με γειά κι ας σε μουτζωνουν τα παιδιά!

ΥΓ
Ειμεθά τέντυ μποίς έχει βγεί απόφαση απο τους ντόπιους και ξένους εξουσιαστές!!!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Τους έχω βαρεθεί!!!


Είδα με πολύ προσοχή συγκεκριμένη αναφορά σε αθηναική εφημερίδα όπου     διαπίστωσα ότι αναφέρεται για όλα τα προβλήματα του νησιού μας, που η πλατεία τα έχει θίξει εδώ και 4 χρόνια που λειτουργεί.
 Με λύπη μου διαπιστώνω ότι με σπιλώνει προσωπικά.

Σε ΚΑΝΕΝΑ απο τα κείμενα μου δεν ΕΔΩΣΑ προσωπικό τόνο, ούτε αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά σε ΘΕΣΜΟΥΣ.

Η στάση μου ειναι συγκεκριμένη χωρίς να εξυπηρετεί συμφέροντα, που εσείς καταγγέλετε.
 Λέτε ότι με έχουν βάλει κάποιοι να υποστηρίξω ένα συγκεκριμένο συγγενικό πρόσωπο, τονίζω ότι έχω αποδείξει στην ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ το ποιός ειμαι και πως έχω κάνει σκληρή κριτική σε κάθε απόφαση και στο κόμμα που ανήκει το συγγενικό μου πρόσωπο και στην εν γένει πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Ειναι τουλάχιστον υποκριτικό να αναφέρεστε ότι εξυπηρετώ συμφέροντα και ότι εκτελώ εντολές άλλων, απο την στιγμή που δεν έχετε μελετήσει την πορεία μου σαν παιδί της πλατείας.
Η εξυπηρέτηση συμφερόντων δυστυχώς πραγματοποείται μέσα σε άλλους χώρους, σκοτεινούς, χαμαιτυπεια εξαγορασμένης συνείδησης.
Όπως γράφει και το κείμενο δεξιά στην σελίδα πάνω  Το παιδί της πλατείας πολιτικά ανήκει στους λαϊκούς αγώνες και στα δικαιώματα του ανθρώπου...


ΥΓ
Τις κρύες γυναίκες που με χαϊδεύουν, /τους ψευτοφίλους που με κολακεύουν, /που απ’ τους άλλους θεν παλικαριά /κι οι ίδιοι όλο λερώνουν τα βρακιά, /σ’ αυτήν την πόλη που στα δυο έχει σκιστεί, /τους έχω βαρεθεί.

Και πέστε μου αξίζει μια πεντάρα, /των γραφειοκρατών η φάρα, /στήνει με ζήλο περισσό, /στο σβέρκο του λαού χορό, /στης ιστορίας τον χοντρό τον κινητή, /την έχω βαρεθεί.

Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους, /τους γερμανούς τους προφεσόρους, /που καλύτερα θα ξέρανε πολλά, /αν δεν γεμίζαν ολοένα την κοιλιά, /υπαλληλίσκοι φοβητσιάρηδες, δούλοι παχιοί, /τους έχω βαρεθεί.

Κι οι δάσκαλοι της νεολαίας γδαρτάδες, /κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες, /κάθε σημαίας πλαισιώνουν τους ιστούς, /με ιδεώδεις υποτακτικούς, /που είναι στο μυαλό νωθροί, /μα υπακοή έχουν περισσή, /τους έχω βαρεθεί.

Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος, /κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος, /που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά, /αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά /κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί, /τον έχω βαρεθεί.

Κι οι ποιητές με χέρι υγρό, /υμνούνε της πατρίδας τον χαμό, /κάνουν με θέρμη τα στοιχειά στιχάκια, /με τους σοφούς του κράτους τα ‘χουνε πλακάκια, /σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί, /τους έχω βαρεθεί.

Σαν χέλια γλοιώδικα έχουν πουληθεί, /τους έχω σιχαθεί!


Γούολφ Μπίρμαν(Γερμανός Ποιητής)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Για να μπούν τα πράγματα στην θέση τους



Δεν είχα κανένα σκοπό να σχολιάσω τις αθλιότητες που προσπαθούν κάποιοι αλήτες  ντόπιοι εξουσιαστές διασπείρουν ότι η Ζάκυνθος είναι το πιο διεφθαρμένο νησί με τους τυφλούς μαϊμού, αλλά δυστυχώς η αλητεία τους ξεπέρασε κάθε όριο λογικής.

Τολμώ να πω ότι έχουμε να κάνουμε με ψυχοανώμαλους που χρίζουν όντως ψυχιατρικής διάγνωσης.
 
Έχω ξαναμιλήσει για το θέμα, αλλά φαίνεται ότι η λάσπη εκ μέρους του δημάρχου Ζακύνθου είναι σε τόσο μεγάλο βαθμό που περισσεύει η όποια αντικειμενική κριτική.

Η κόντρα δεν είναι πλέον πολίτική αλλά έχει γίνει προσωπική. 

Το δικό μου  το όνομα έχει κατά βάση  κατασυκοφαντηθεί από τον δήμαρχο αλλά και από τα καρακόλια του.

Δεν θα απολογηθώ για την πολιτική μου σταδιοδρομία  από την αριστερά που ξεκίνησα  έως την μέχρι στιγμή μου, το έχω δηλώσει ότι δεν κοιτώ τόσο την πολιτική ιδεολογία αλλά το άτομο που μπορεί να ηγηθεί ενός πραγματικού οράματος.

Από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πήρα την απόφαση ΑΝΟΙΧΤΑ να στηρίξω έναν συνδυασμό που πήγαινε κόντρα στο σημερινό δήμαρχο.

Από εκεί ξεκίνησαν σε τοπική εφημερίδα  δήθεν παραπολιτικά σχόλια που έλεγαν για την στάση μου, δεν απάντησα το θεώρησα χτύπημα κάτω από την ζώνη αλλά δεν έδωσα καμία σημασία, γνώριζα όμως καλά ότι προέρχονταν από κύκλους που ανήκουν στον δήμαρχο.

Στην συνέχεια πήρα θέση υπέρ του κόσμου που αντέδρασε στοΧΥΤΑ στον Λίβα  που αποδεδειγμένα θα μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα, σύμφωνα με μελέτες και πάλι λοιδορήθηκα από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από ένα συγκεκριμένο ιστολόγιο…δεν πήρα καμία θέση και πάλι, δεν πάω ποτέ το θέμα προσωπικά.

Στο τέλος στο ζήτημα των τετραγωνικών που η θέση μου είναι υπέρ της καταμέτρησης και αλλαγής του μέτρου και μείωσης των συντελεστών αξιολόγησης, έχω συμφωνήσει απόλυτα με τις ανακοινώσεις και του ΠΑΜΕ αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖΑ αλλά και των φορέων που αντιδρούν ενάντια στο άδικο μέτρο που έχει επεβλήθη από την νέα δημοτική αρχή.

Η κριτική και οι κουβέντες που έχω ασκήσει έχουν ενοχλήσει, βάση έγκυρων πηγών που έχω που είναι κοντά στον δήμαρχο, αλλά φαίνεται ότι ήρθε ή ώρα μετά τα γιαούρτια και τα αυγά να δεχτώ προσωπικά  αήθη επίθεση καθώς και  κάποια  μέλη της οικογένειας μου.

Ο μηχανισμός τους είναι ξεκάθαρος, επειδή έπεσαν γιαούρτια κ αυγά  και ο κόσμος δεν θέλει να ξεχαστεί το θέμα των τετραγωνικών, ήρθε ή ‘ώρα να μιλήσουμε εκ θαύματος για το θέμα των τυφλών και για τους πολιτικούς προϊστάμενους.

Μια καλοσχεδιασμένη επίθεση λίγο πρίν ανακοινωθούν οι εκλογές, που δυσφημεί τον τόπο μας και προσπαθεί να ρίξει το πολιτικό επίπεδο κουβέντας...

Να τους τονίσω λοιπόν  πως ότι ουδέποτε πέταξα γιαούρτια και αυγά, ότι είμαι ενάντια στην βία αλλά η πολιτική στάση που ακολουθεί πάνω στο θέμα του πολιτικού λόγου  η δημοτική αρχή είναι τουλάχιστον προβοκατόρικη.

Έχουν κάνει τον κόσμο να σιχαθεί την πολιτική και τον κάνουν με την στάση τους   συνένοχο, το ότι ένας φτωχός έπαιρνε ένα γαμημένο επίδομα, σημαίνει ότι πρέπει να εκτελεστεί δια απαγχονισμού στην πλατεία δηλαδή;
Αυτό είναι το πολιτικό ύφος σας ρε αλήτες;

Ποιος χρέωσε το κράτος ένα παραπάνω επίδομα η κατά σπατάληση που γίνεται για κοινωνικές εκδηλώσεις, για έργα που γίνονται  μόνο στα χαρτιά η μήπως στην τσάμπα  εκμίσθωση κτιρίων για σινεμά.

Ας το βάλουμε κάτω και ας δούμε ότι η πολιτική που έχει ασκηθεί στο δήμο μας από την εποχή Λαδικού μέχρι την εποχή Μποζική(εξαιρώ την περίοδο Ακτύπη) θα δούμε το απόλυτο παράδειγμα αποφυγής οικονομικής διαχείρισης ενός δήμου

Σας προκαλώ επειδή είστε γνωστοί για τα και καλά δημοκρατικά σας πιστεύω να καλέσετε ένα ανοιχτό  δημοτικό συμβούλιο προσκαλώντας  ανοιχτά τον πρώην Νομάρχη, τον Διευθυντή οφθαλμολογικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου και τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου και τους δήθεν τυφλούς;

Αφήστε τα κανάλια και τα τηλεοπτικά show εις βάρος του Ζακυνθινού λαού, τολμήστε να φέρετε το θέμα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στο δημοτικό συμβούλιο, προκαλώ προσωπικά τον καλό μου φίλο Γιώργο Αρμένη να φέρει εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα των τυφλών στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Για να ακουστεί η αλήθεια μέσα στην αίθουσα, αλλά ξέχασα φοβάστε τα γιαούρτια και τα αυγά που σας πέταξαν…

Φοβάστε την κοινωνική κατακραυγή που οι ίδιοι έχετε προκαλέσει για αυτό είχατε και μπράβους στο δημοτικό συμβούλιο στις 14/3., ρίχτε και αυτές στις ευθύνες στον Γάσπαρο ότι ευθύνεται για την λαϊκή οργή και έχετε καθαρίσει…

Μιας και έρχονται εκλογές, είναι ο καιρός κάποιοι σκέφτηκαν να βγούμε προς τα έξω και να πολώσουμε το κλίμα, να πετάξουμε την μπάλα στην εξέδρα και να μπλοφάρουμε όπως λέγεται στην πόκα.

Όμως  δεν κερδίζει ποτέ εκείνος που πετάει την μπάλα στην εξέδρα και  αυτός που κάνει άμεσα την μπλόφα.

Το παιχνίδι που παίζουν εις βάρος του Ζακυνθινού λαού και στην αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη είναι το πιο βρώμικο και το πιο πουστικό που έχω δει απο μικρό παιδί που βλέπω την πολιτική

Για αυτό να γνωρίζουν ότι  δεν πρόκειται προσωπικά να τους αφήσω σε ησυχία, σε κάθε βήμα τους, σε κάθε απόφαση τους η πλατεία θα είναι αμείλικτη με την εσκεμμένη πολιτική της τροίκας που ασκεί ο δήμος Ζακύνθου.

Η πλατεία είναι υπέρ των πολιτών, των αδικημένων, των εξαπατημένων και εκείνων που κάθε μέρα η πολιτική σας τους στέλνει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Σε αυτή την δολοφονική πολιτική που ακολουθείται θα με βρείτε μπροστά σας, εσάς και όλους εκείνους που έχουν φάει το παραμύθι που τους έχετε πλασάρει, διότι πολύ απλά σε μια εποχή που αντί να υπάρχει μια ηρεμία και μια διάθεση αλληλεγγύης, προς τους συμπολίτες εσείς σαν καλά καθάρματα κοιτάτε την πάρτυ σας και να βγάλετε από μέσα σας όλη την γαμημένη αρρώστια σας.

Δεν είναι θέμα πολιτικής σκέψης και αλλά θέμα παιδείας και από ότι φαίνεται εσείς δεν την έχετε, δεν ξέρετε να κρίνετε την αλήθεια, αμέσως τρώτε το κουτόχορτο που σας πλασάρουν χωρίς να δείτε την αλήθεια.

Για αυτό θεωρώ ότι καταστρέφεται η Ελλάδα που αγαπώ, διότι δεν έχει μυαλά που θα αντιληφθούν τις καταστάσεις, που δεν θα ανέχονται να εξουσιάζονται ούτε από μικρούς ανώμαλους πολιτικούς, αλλά ούτε και από στημένα ΜΜΕ.

Θέλω να πιστεύω ότι η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει!!!
Κλείνω μιας και ειναι η παγκόσμια μέρα ποίησης με δύο τραγούδια σταθμός του Μάνου Λοίζου και του Γιάννη Μαρκόπουλου.

ΥΓ
Γνωρίζω πολύ καλά τα αληθινά  κίνητρα του Μποζίκη
Το κάνει για να μην του βγουν στην φόρα κάποια πράγματα που είμαι σίγουρος θα του πάψουν το πολιτικό μέλλον …γνωρίζουν όλοι στο ΠΑ.ΣΟΚ ότι ο επόμενος υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Δημήτρης Βαρβαρήγος(τυχαίο?)
Βάζω στοίχημα ότι θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος δήμαρχος του νησιού που θα τεθεί σε αργία…



ΥΓ1
Να δώσω χαιρετισμούς στον Μιχάλη Σπίνο και στον Γρηγόρη Μπάστα και τον Άγγελο Πυριόχο που αν και διαφωνώ σε κάποια ζητήματα μαζί τους, αναφέρονται σε εμένα, τους κάνω μια πρόταση  να με προκαλέσουν σε διάλογο στο στίγμα στην εκπομπή τους...θα χαρώ πολύ να έχω ένα καλό διάλογο διότι ο διάλογος και τα επιχειρήματα ειναι αυτά που μετράν και όχι η λασπολογία και τα δήθεν κοινωνικά φρονήματα που ο ίδιος μποζίκης εφαρμόζει.
Στείλτε ένα mail αν θέλετε ουσιαστικό διάλογο στο paiditisplateias2@gmail.com

ΥΓ2
Για όσους διαφωνούν και με ψάχνουν τους λέω ότι ειμαι ανοιχτός σε ένα ουσιαστικό διάλογο η σε μια απλή κουβέντα  απο κοντά... και όχι απο τον υπολογιστή, αν ειναι να βρίσουν ή να αφήσουν υπόνοιες για μένα η για την οικογένεια μου να τα ξεχάσουν αυτά που ξέρουν...η μαγκιά μέσω υπολογιστή δεν αξίζει μία και όποιοι το κάνουν τους ψάχνω απο κοντα!!!

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πάνος Καμμένος...ο δεξιός Καζάκης του τίποτα


Ο Πάνος Καμμένος μου θυμίζει έντονα την υπόθεση Καζάκη, ξεκίνησε με τις καλές προθέσεις ενάντια στο μνημόνιο και στην υποταγή των ξένων δανειστών, κάνοντας πραγματική αντιπολίτευση, αλλά δυστυχώς δεν προτείνει μια ευρεία λύση και μια δυνατότητα που θα βγάλει την Ελλάδα απο την κρίση που μας έβαλε το ΠΑ.ΣΟΚ με την αναίτια είσοδο μας στο ΔΝΤ.

Ο Πάνος Καμμένος έχει ένα πολιτικό λόγο παρά πολύ καλό, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας ποντάρει όπως και ο Καζάκης στο αίσθημα αγανάκτησης του κόσμου, που δυστυχώς το κάνει τόσα χρόνια το ΚΚΕ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς(υπάρχουν και εξαιρέσεις) που ο μόνος λόγος τους ειναι καταγγελτικός και απρόσωπος.

Ακόμα και το ΛΑ.ΟΣ θα ζήλευε την ρητορική του Πάνου Καμμένου, ο οποίος σαν νέος μπουρλιοτέρης αφαιρεί την δύναμη της ΝΔ και την παίρνει με το μέρος του.

Διαβάζω την ιδρυτική διακύρηξη του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Οι Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια,
αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων,
εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια,
συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
Ο φορέας αυτός:
1. Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και
περηφάνιας, της λαϊκής κυριαρχίας, της πρόταξης του εθνικού
συμφέροντος, της τήρησης του Συντάγματος και της κοινοβουλευτικής
δημοκρατίας.
2. Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές,
παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.
3. Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του
Έθνους-Κράτους.
4. Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και
υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της
Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου
χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.
5. Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:
α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων
και των κατοχικών δανείων.
6. Κατοχυρώνει την ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.
Προστατεύει την Ελληνική οικογένεια και τον πολίτη από την επίθεση των
αγορών.
Πιστεύουμε στο πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκουμε
στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της, με άμεση συμμετοχή των πολιτών
στη λήψη των αποφάσεων.

 Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την
προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της
ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.
Πιστεύουμε στην Ενωμένη Ευρώπη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, όπου
όλα τα κράτη-μέλη είναι ισότιμα, διατηρώντας την εθνική τους υπόσταση και
αξιοπρέπεια και αρνούμαστε τις λογικές και πρακτικές, που την έχουν μετατρέψει
σε όχημα συμφερόντων των πιο ισχυρών χωρών και του παγκόσμιου τραπεζικού
συστήματος.
Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα
αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη
χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.
Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά,
όπου το παραγόμενο προϊόν κατανέμεται δίκαια. Αγορά που δεν υπονομεύεται και
δεν συκοφαντείται από την σημερινή οικονομική τρομοκρατία, των τοκογλύφων και
των καιροσκόπων.
Τα παραπάνω προτάθηκαν από 196.400 Ελληνίδες και Έλληνες μέσω του
διαδικτύου και αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του κινήματος
των πολιτών και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες
συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου.



Καταρχάς βλέπουμε το ζήτημα της Νέας Τάξης Πραγμάτων που αρκετοί το έλεγαν εδώ πολλά χρόνια ότι πάει να δημιουργηθεί και δυστυχώς ο Πάνος Καμμένος δεν το έβλεπε αφού ήταν τόσα χρόνια ενεργός μέλος της ΝΔ.

Μιλάει για Εθνική ανεξαρτησία και Λαική κυριαρχία δύο έννοιες που πρωτοανάφερε ο ιδρυτής του ΠΑ.ΣΟΚ ο γνωστός Ανδρέας Παπανδρέου με την διακύρηξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974.

Πράγμα που μας δείχνει ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί απόψεις που είχε κάποτε ένα κομμάτι του ΠΑ.ΣΟΚ που ήταν γνήσιες και πατριωτικες αλλά δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία του ΠΑ.ΣΟΚ είχε άλλα στο νού της.

Επίσης μου κάνει εντύπωση πως ένας πολιτικός που προέρχεται απο τα σπλάχνα της ΝΔ φλερτάρει με τις ιδέες που είχε κάποτε το ΠΑ.ΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου;
Δηλαδή την δεκαετία του 70 και του 80 δεν είχαμε τις απόψεις περί Λαικης Κυριαρχίας και Εθνικής Ανεξαρτησίας και τώρα που εδώ και δύο χρόνια το ΠΑ.ΣΟΚ μας έβαλε στο ΔΝΤ και στα μνημόνια κάνουμε την επική κωλοτούμπα μας;

To έθνος-κράτος έχει καταργηθεί απο την στιγμή που έχουμε μπεί στην Ε.Ε κύριε Καμμένε, δυστυχώς αυτή ειναι η πικρή αλήθεια και δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε τόσο μα τόσο εύκολα;

Η παγκοσμιοποίηση ειναι μια κακή εφαρμογή των πολιτείων της Αμερικής οι οποίες ναι μεν έχουν το δικό τους νομικό πλαίσιο και διοικητικό πλαίσιο αλλά προσέχτε οικονομικά και συνταγματικά διοικούνται απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το ίδιο γίνεται και στην Ε.Ε των 27 χωρών και δεν πρόκειται να αλλάξει με καμία δύναμη αφού μας έχουν αποδείξει τόσο καιρό ότι το σύστημα αυτό ειναι βαθιά ριζωμένο.

Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ ειναι ένα θέμα που πουλάει γενικότερα και πιστεύω ότι να το θέτεις σε μια ιδρυτική διακύρηξη αφήνει τον κόσμο παγερά αδιάφορο, αν ο κύριος Καμμένος μιλούσε για τα κοιτάσματα που υπάρχουν και σε Αιγαίο αλλά και σε Ιόνιο και διεσφάλιζε την παραγωγή τους απο τον λαό τότε θα είχε μια ουσία.

Οι λέξεις ισονομία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και αξιοκρατία ακούγονται εύκολα στα αυτιά μας αλλά έχουν χάσει την σημασία τους, διότι τόσα χρόνια τα πολιτικά κόμματα και οι διαφορείς φορείς αλλοίωσαν με ευκολία το νοήμα τους.
Πως λοιπόν ο κύριος Καμμένος θα δώσει άλλο λόγο και άλλο νοήμα στο σάπιο πολιτικό σύστημα που τον εξυπηρετούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα που ήταν μέλος και κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ;

Τέλος λέει ότι πιστεύει στο πολιτέυμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επιδιώκει την επέκταση και την ενίσχυση των θεσμών της με αμεσή συμμετοχη των πολιτών, χωρίς όμως να δίνει κάποια πρόταση ή ένας παράδειγμα για να μας πείς πως θα γίνει αυτό;
Θα ορίζεται πχ μέσω facebook ένας νόμος, μια πρόταση για να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα;

O κύριος Καμμένος δυστυχώς φάσκει και αντιφάσκει, το μανιφεστό ιδεολογίας που έχει βγάλει μου θυμίζει πλαίσιο ανεξάρτητων παραταξέων στις φοιτητικές εκλογές οι οποίες βασίζονται στην γενικολογία χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και δεν λένε ουδέποτε πως θα αντιδράσουμε σε πράγματα και καταστάσεις που ειναι ήδη ορισμένα για εμάς απο άλλους παράγοντες.

Το να ποντάρεις πάνω στα προβλήματα και στις αγωνίες του Ελληνικού λαού και να του τάζεις μαγικές λύσεις χωρίς να στάξει αίμα τότε ειναι όντως μια μορφή δουλέματος και αναλγησίας...


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Η τοποθέτηση μου για τα γεγονότα...

Αυτο το τραγούδι τα λέει όλα, δεν θα επεκταθώ έχω ξαναπεί την άποψη μου για το θέμα της βίας και έχω βαρεθεί ειλικρινά να αποδεικνύω ότι δεν ειμαι ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ...και όπως λέει και ο μεγάλος Ευρίπιδης ο αρχαίος φιλόσοφος
Οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων. 

ΥΓ
Αλήθεια τι γύρευαν οι μπράβοι στο δημοτικό συμβούλιο;
Αστυνομία δεν υπάρχει ή μήπως μιλάμε για νέα ήθη και έθιμα

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Απάντηση στον φίλο Πασπαρογάτο η Γιώργο Αντωνιάδη



Αγαπητέ Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση στο βίντεο σου, καταρχάς με τοποθετείς στο χώρο του ΣΥ.ΡΙΖΑ να σου πω ότι απο τα παλιά μου ιστολόγια έχω κράξει τον ΣΥ.ΡΙΖΑ και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα που τον θεωρώ ένα λαικιστή και τίποτε άλλο, μπορεί να ειναι σωστός εντός βουλής αλλά δυστυχώς δεν έχει μια πλήρως θέση.

Δεν ειμαι συριζίτης τον θεωρώ ότι να ενώσει αυτό που λέμε αριστερό μέτωπο  μιας ευρύς σκέψης, ακολουθεί την δική του μοναχική πορεία, αρά κάνεις λάθος που αποκαλείς ότι ειμαι συριζίτης, μπορεί να συμφωνώ σε ορισμένες θέσεις με τον ΣΥ.ΡΙΖΑ αλλά ουδεμια σημαίνει ότι ανήκω στο ΣΥ.ΡΙΖΑ.

Επίσης για το μεγάλο θεμα το μεταναστευτικό ειμαι υπέρ μιας ανοιχτής κοινωνίας όμως πρόσεξε αρκεί να μην ειναι εις βάρος μιας μειονότητας η μια δηλαδή πάνω στην άλλη, πχ Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης έχουν δεχθεί αρκετές διώξεις απο τους Τούρκους ή οι Τούρκοι της Βουλγαρίας έχουν υποστεί και αυτοί διώξεις απο το Βουλγάρικο κράτος.

Το θέμα του Κοσσόβου ειναι όντως μια νέα περίπτωσης μιας διχαστικής κοινωνίας όπως συμβαίνει και στην Κύπρο όπου ο ένας λαός αντι να συμβιώνει με τον άλλον όπως συνέβαινε επί Τίτο δυστυχώς ο ένας χτυπάει τον άλλον, έχουμε συγκρούσεις και δολοφονίες μεταξύ των δύο κοινοτήτων φίλε Γιώργο ελπίζω να έχεις ενημερωθεί το τι γίνεται εκεί πέρα.

Το ζήτημα της μετανάστευσης έχει γίνει πεδίο ΜΕΓΑΛΩΝ συγκρούσεων και πραγματικά οι ακραίες θέσεις που έχουν παρουσιαστεί με τρομάζουν, κοινωνίες ανοιχτές όπως στην Αμερική, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία έχουν μεγάλο ποσοστό μεταναστών που συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά δρώμενα, αυτές οι χώρες έχουν αναπτύξει ένα μοντέλο ανάπτυξης και δύναμης που δυστυχώς φίλε Πασπαρογατε δεν το βλέπουν αυτό ορισμένοι συνΈλληνες πχ τι κακό θα είχε αν είχαμε έναν μάυρο Έλληνα να πανηγυρίζει και να φορά ένα χρυσό μετάλλιο ή μήπως έναν Έλληνα που προέρχεται απο την πρώην Σοβιετική Ένωση;

Εκεί το θέτω σαν αντίδραση, επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αρχίσουμε διώξης σε όσους δεν ειναι χριστιανοί;
Σαφώς υπάρχουν και μουσουλμάνοι στην Ελλάδα, όπως έχουμε Ευαγγελιστές και Ιεχωβάδες γιατί πρέπει να μισούμε Θρησκευτικά την μια ομάδα με την άλλη;

Πρέπει να είμαστε όλοι οι άνθρωποι ΕΝΑ και να σέβονται ο ένας την ιδιαιτερότητα του άλλου, το μεγάλο πρόβλημα που επικαλούνται κάποιοι ειναι το θέμα της εγκληματικότητας, η εγκληματικότητα δυστυχώς δεν προέρχεται ΜΟΝΟ απο αλλοδαπούς αλλά και απο Έλληνες η σε συνεργασία με αυτούς.

Υπάρχουν επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ που το λένε αυτό, δεν το λέω έτσι στον αέρα.

Για το θέμα του διαλόγου ειμαι ανοιχτός σε διάλογο με δεξιούς, αριστερούς, πασόκους, αναρχικούς, χρυσαυγίτες αρκεί να υπάρχει ένα πλαίσιο διαλόγου και διαφωνίας, δεν χρειάζεται να αποκλείουμε άτομα και αυτό το κάνουμε ΕΠΩΝΥΜΑ, ο φασισμός που επικρατεί εκεί έξω πατάσσεται με τον διάλογο, τα επιχειρήματα την δράση που έχει ο λόγος που μας δείχνει το πως ο καθέ νεολαίος πρέπει να σκέφτεται.

Μου έριξαν το κανάλι Metalgasparos αλλά συνεχίζω να μιλάω για αυτά που με απασχολούν φίλε Γιώργο Πασπαρογατέ αν και διαφωνώ με την τοποθέτηση σου για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που θεωρείς ότι ειναι ο ηγέτης που υπάρχει στον τόπο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί το εκτελεστικό όργανο της Τροίκας και του ΔΝΤ, ο άνθρωπος που δημιούργησε νόμους εκτρώματα, όπως το χαράτσι, το φασιστικό νόμο για περί ευθύνης υπουργών κλπ...

Ειναι ένας άνθρωπος που δεν έχει σαν στόχο να δημιουργήσει ανάπτυξη στον πολίτη αλλά αντιθέτα να δημιουργήσει μια Ελλάδα χειρότερου επιπέδου απο Ρουμανια και Βουλγαρία, μάλλον μας βλέπω να γινόμαστε επιπέδου Λιθουανίας....

Ειμαι προσωπικά ενάντια σε όποιον δεν λειτουργεί για τον λαό, γιατί αυτός που εκλέγεται προέρχεται απο τον λαό για τον λαό, χρειαζόμαστε αμεσοδημοκρατικές λύσεις εδώ και τώρα φίλε μου Γιώργο και αυτό πρέπει να το γνωρίζεις, διότι πολύ απλά τα κόμματα όπως έχω γράψει και οι αντιθέσεις και οι διαχωρισμοί δεξιά και αριστερά έχουν θαφτεί στο κενό.

Η οικονομική κρίση που επήλθε το τελευταίο διάστημα έδειξε την αδυναμία του πολιτικού συστήματος και αρκετές πολιτικές δυνάμεις βρέθηκαν έκθετες, άλλες έκαναν κωλοτούμπες και απο την στιγμή που το έπαιζαν αντιμνημονιακές στηρίζουν την πολιτική που έβριζαν και άλλες δυνάμεις φίλε Πασπαρογατέ που στήριξαν με μένος το πρώτο μνημόνιο τώρα ιδρύουν δικά τους κόμματα, για μένα το σύστημα αυτό ΑΠΕΤΥΧΕ, φάνηκε πόσο γυμνός ειναι ο βασιλιάς.

Δυστυχώς κάνενας δεν μπορεί να πιάσει το παλμό του πράγματος, όλοι μπαίνουν σε ένα τριπάκι του στύλ να κάνουμε το χαβάλε μας, να κράζουμε ό ένας τον άλλο, να τρολάρουμε και όλα στους όρχεις μας...δεν ειναι έτσι η αλήθεια ειναι αλλού στους δρόμους όταν ο κόσμος έχει δεχτεί όλη αυτή την επίθεση, εμείς το να συγκρούστουμε και να βρίζει ο ένας τον άλλο πίσω απο ταμπέλες του στύλ εγώ ειμαι αριστερός, δημοκρατής ή εγώ ειμαι φασίστας και χρυσαυγίτης ειναι εντελώς γελοίο.

Ας δούμε την αλήθεια πρώτα και μετά ας σταματήσουμε τις αντιπαραθέσεις φίλε Γιώργο, ας ενωθούμε και ας απαιτήσουμε μια άλλου είδους δημοκρατία, αυτή των πολιτών και όχι των τραπεζών που δυστυχώς εδώ και τόσα χρόνια το άστικό πολιτικό σύστημα έχει διαμορφώσει...

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το βίντεο μέσα απο το διαδίκτυο έχω αποδείξει ότι μάχομαι για τις ιδέες μου κόντρα σε λογικές που μας φυλακίζουν το μυαλό.

Όπως λέει και ο συμπατριώτης μου ποιητής
θέλει αρετή Και τόλμη η ελευθερία" Α. Κάλβος




Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η αυτοκρατορία των ανάπηρων...


Είχε γινει ντόρος για μεγάλο χρονικό διάστημα για τα επιδόματα τυφλών στην Ζάκυνθο, απο διάφορους κύκλους που προσπάθησαν να μας πείσουν ότι στην Ζάκυνθο έπαιρνε κόσμος επιδόματα αναπηρίας.

Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να πέρνουν επιδόματα τυφλότητας κόσμος που δεν το δικαιούται, όμως σε μια στιγμή που η κυβέρνηση μάυρου μετώπου, κόβει επιδόματα απο ΑΜΕΑ και απο ανθρώπους που το έχουν όντως ανάγκη, απο την στιγμή που προσπαθούν να μας πείσουν ότι θεωρείσαι ανάπηρος όταν έχει απο 80% και πάνω αναπηρία και δικαιούσαι επίδομα, τότε το σάπιο κράτος μας δείχνει πόσο υπέρ της πρόνοιας των πολιτών ειναι.

Η πολιτική σπέκουλα που έχει γινει απο ορισμένους πολιτικούς και δημόσιους φορείς, που ω εκ θαύματος είδαν τους τυφλούς ύστερα απο τόσα χρόνια πρέπει να μας προβληματίσει, την στιγμή που ο καθένας με μια επώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα μπορούσε με επίσημα στοιχεία να καταγγείλει κάποιον ότι έπαιρνε άδικα επιδόματα προνοίας προσπαθούν τώρα και σε μια εποχή που χτυπάνε τα μεσαία στρώματα να πούν ότι επί χρόνια υπάρχει κύκλωμα τυφλότητας.
Ο λαικισμός έχει και τα όρια του και ειναι αλήθεια που το πάνε οι εξουσιαστές που διαχειρίζονται το κράτος αυτό.

Όλο το σάπιο σύστημα που τόσα χρόνια εξαπατούσε τον λαό, βρίσκει μαιμού ανάπηρους, την στιγμή που ο Δήμος Ζακύνθου βάζει παράνομα χαράτσια με διπλά τετραγωνικά, την στιγμή που γίνονται απεύθειας αναθέσεις σε δημόσια έργα που δεν γίνονται, την στιγμή που έχουμε μισθώσεις εκατομμυρίων σε ιδιώτες, ξαφνικά όλοι μιλάνε για τους τυφλούς.

Μας λένε ότι θέλουν να βάλουν τάξη το κράτος με την βοήθεια του μνημονίου αλλά έχουν κόψει μισθούς και συντάξεις για να μπορούν να πληρώνουν τους δανειστές, προσπαθούν να ρίξουν αρκετή λάσπη κάνοντας πολιτικές πουτανιές.

Μην πούμε για τα γενόσημα του θανάτου που με τροπολογία της ντροπής το κράτος πρόνοιας πέρασε πρόσφατα και προσπαθεί να μας στείλει μια ώρα αρχίτερα στον άλλο κόσμο.

Η να ξεχάσουμε τους απλήρωτους εργαζόμενους σε νοσοκομεία της επικράτειας και με την απόπειρα αυτοκτονίας ενός εργαζόμενου πρίν λίγες μέρες στο νησί μας, εξαιτίας της δολοφονικής πολιτικής που ασκείται το τελευταίο διάστημα....

Η υποκρισία μιας μερίδας πολιτικών καθαρμάτων που έχουν διαλύσει την Ελλάδα και το κράτος πρόνοιας ειναι γεγονός και η μόνη λύση ειναι να βλέπουμε τι παίζει στην προπαγάνδα που προσπαθεί να ρίξει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ώστε να ρίξει τις ενοχές στους πολίτες για να εφαρμόσει τα αντιλαικά μέτρα...

Η αναπηρία η πνευματική που διακατέχει το σάπιο κατεστημένο που υποστηρίζουν ορισμένοι κύκλοι  δείχνει το δρόμο το πως θα κινηθεί ο πολιτικός λόγος τους.

Όπως λεει και ο Γιάννης Αγγελάκας με τις τρύπες

Κλείνω τ' αυτιά μου σε κάθε ψέμα
που μου ξυπνά φόβο παράλογο
είμαι περήφανος που ζω σαν τον καθένα
στην αυτοκρατορία των ανάπηρων

Εκλογές νέας μεταπολίτευσης


Οι επόμενες εκλογές που αναμένεται να ανακοινωθούν σε λίγες μέρες, θα σηματοδοτήσουν ότι θα ζήσουμε νέες δραματικές αλλαγές, απο την στιγμή που ξεπεράστηκαν το λεφτά υπάρχουν και μπήκε η Ελλάδα στην ληστοσυμμορία της Τροίκας και του ΔΝΤ, τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή.

Πέσαν μάσκες και προσωπεία που τόσα χρόνια μας μιλούσαν για σοσιαλισμό και ισότητα, έπεσαν επίσης οι μάσκες των δήθεν αντιμνημονιακών και πατριώτων που λένε ΝΑΙ σε όλα, έπεσαν οι μάσκες και ενός κομματιού της Αριστεράς που ναι μεν ειναι με το εργάτη, μπαίνει όμως στο άρθρο 99 με τις επιχειρήσεις που διαθέτει, επίσης έπεσαν οι μάσκες της δημοκρατικής αριστεράς που φλερτάρει έντονα με το ΠΑ.ΣΟΚ και με τις ιδέες ενός αριστερού νεοφιλελευθερισμού.

Πολλά πράγματα έχουν διαμορφωθεί τα τα τελευταία 2,5 χρόνια απο το 2009 έως τώρα, αλλάξαν πολλά σε κοινωνικό επίπεδο, είχαμε χαράτσια, νέους διπλάσιους φόρους, αυξήσεις σε ΦΠΑ, αυξήσεις διοδίων και μειώσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών σε δημόσιο αλλά και σε ιδιωτικό τομέα.

Αρκετά πράγματα έχουν διαμορφωθεί σε ένα νέο σκηνικό που δεν ξέρω αν το έχουμε πάρει είδηση, έχουν ρίξει τις κλασσικές αντιθέσεις αριστεράς και δεξιάς, ο φιλοτομαρισμός, η ημιμάθεια και ο ψευτο λαικισμός έχουν γίνει καθεστώς απο διάφορες πλευρές.

Έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια οικονομικής κατάρρευσης για να δημιουργηθούν νέες τάσεις και οι παλιές τάσεις να περάσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το δράμα της Ελλάδας και του λαού της ειναι διπλάσιο απο ότι έχει γίνει σε άλλες χώρες του νότου, το ζήτημα των ενεργειακών κοιτασμάτων και πετρελαίου και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα χώρο που συνδέει δύση και ανατολή μας δείχνει ότι το σχέδιο καταδυνάστευσης του λαού απο τις δάνειες δυνάμεις κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι...

Η δημοκρατία των αγορών έχει επιβληθεί πάνω στην δημοκρατία της σκέψης και της αντίθεσης, νέα πραγματικότητα που έχει σβήσει την γενιά της μεταπολίτευσης.

Ο απλός Έλληνας πολίτης έχει αιφνιδιαστεί απο τις εξελίξεις και δεν ξέρω αν ειναι όντως έτοιμος για να πάρει θέση αντεπίθεσης πάνω στο μνημόνιο και στις νέες εξελίξεις που έχουν γίνει.

Η Ελλαδα έχει μπεί σε μια συγκεκριμένη τροχιά και το ζήτημα ειναι τελικά είναι ότι δεν ξέρω αν θα ακουστούν προτάσεις και αιτήματα για το πως θα διαφύγουμε την κρίση,

Το κίνημα πχ των αγανακτισμένων που το περυσινό Μαίο προσπάθησε να δημιουργήσει μια κίνηση ενάντια στις τράπεζες και στις αγορές απότυχε διότι οι θέσεις και οι προτάσεις που είχε δεν αγκάλιαστηκε απο τον κόσμο, η διαχώριση σε άνω και κάτω πλατεία, η προσπάθεια και η καπήλευση του κινήματος απο ακροδεξιούς και απο ακροαριστερούς κύκλους δεν έδωσαν το απαραιτήτο χαρακτήρα στο νέο διαμορφωμένο κίνημα του λαού.

Η αριστερά (οχι στο σύνολο της)απέτυχε διότι ναι μεν αντέδρασε στο δρόμο αλλά έμεινε εκεί, δεν μπόρεσε διεξοδικά να δώσει απαντήσεις και λύσεις για τον κόσμο που έχει χτυπηθεί βάναυσα απο τα μέτρα και απο την τακτική που ακολουθούν οι αγορές και το ΔΝΤ.

Η λαοκρατία που κάποτε ζητούσε το ΕΑΜ, αντί να τεθεί τώρα σε ένα ευρύ μέτωπο κοινωνικό και αταξικό τώρα παραμένει στα ίδια ιστορικά λάθη, απο την μια στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς την δημοκρατία των αγορών με συμμετοχή στο κοινοβούλιο και απο την άλλη λέει ότι εκφράζει τον κόσμο που ειναι σε επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, που κατεβαίνει στο δρόμο κλπ...

Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει τα κόμματα αλλά δεν φτάνει μόνο η διαπίστωση, ο κόσμος ας καταλάβει ότι έχει την επιλογή στα χέρια του και ας πάρει τις τύχες του στα χέρια, μόνο που χρειάζεται μια ενότητα και ένας διάλογος ουσιαστικός που στις επερχόμενες εκλογές δεν θα γίνει, διότι το πλαίσιο ειναι  στενό και δεν βολεύει σχεδόν κανένα εντός πολιτικού συστήματος να ανοίξουν τέτοια συζήτηση.

Για μένα όσο και αν έχουν αποφασίσει για τις ζωές μας, ελεγχοντάς οι δανειστές τους περισσότερους εκλογικούς σχηματισμούς ας κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα για το τι είδους δημοκρατία και πολίτευμα θα θέλουμε.

Η κουβέντα να ανοιχτεί με βάση την κατάσταση που επικρατεί και όχι να μην μείνουμε στο στείρο λόγο της τρομουστερίας της χρεωκοπίας μεταξύ ευρώ η χρεωκοπία...το ζήτημα δεν ειναι αυτό, το ζήτημα ειναι και το πιο ουσιαστικό δημοκρατία που να πηγάζει απευθείας απο τον λαό η φασισμός των αγορών της τροίκας και του ΔΝΤ.




Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Περί βίας ο λόγος


Θα απαντήσω σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του κυρίου Παναγιωτόπουλου με τίτλο Πόσο ηλίθιοι είναι όσοι θεωρούν ότι δεν τους αφορά η επίθεση στο Νταλάρα; Καταρχάς να δηλώσω ότι ειμαι λάτρης της ειρήνης και όχι του πολέμου, δεν μου αρέσουν οι τραμπουκισμοί και οι ψευτομαγκιές(παρόλο που γύρω μας τραμπούκοι υπάρχουν πολλοί...).

Σε μια εποχή που ο πολιτισμός του λαικισμού ειναι πάνω απο όλα ο τσαμπουκάς και η μαγκιά, μια λέξη που ποτέ δεν την κατάλαβα, έπλασαν τον ΝεόΕλληνα απο το 81 και μετά σε ένα σύστημα σάπιο, τον έμαθαν πως να την λέει στους λιγότερους έξυπνους ανθρώπους, τον έμαθαν πως να αντιγράφει για να πάρει πτυχίο, τον έμαθαν πως να κράζει τους φίλους του και μέσα απο αυτό θα φάνει ο ΠΙΟ μάγκας και άλλες πολλές αηδίες. Επίσης και στην πολιτική σκηνή είχαμε τέτοιου είδους μαγκιές, με  γαμιάδες λαοπλάνους πολιτικούς όπως ο Ανδρέας, που είσηγαγε νέο στύλ πολιτικό, με το ζιβάγκο και με τις γκόμενες(όποιος ήταν παντρεμένος έπρεπε να είχε τουλάχιστον μια γκόμενα), επίσης η διαπλοκή έγινε το ίδιο και αυτό με το πολιτικό σύστημα, το ίδιο το πολιτικό συστήμα απο το 74 και μετά ανοιχτά έκανε τις λαδιές του με τις μίζες, τα καλαμπόκια, τα πάμπερς, τις εντολές απο τις πρεσβιές κλπ.

Επίσης ολόκλήρα πολιτικά τζάκια της δεξιάς και του πα.σοκ έχτισαν εκεί πάνω την φήμη τους, έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν δύο κόσμους, τους βολεμένους και τους αβόλευτους δούλους μεροκαματιάρηδες.

Σήμερα εν έτη 2012 τον 21 αιώνα το παραμύθι αυτό πέθανε...όλες αυτές οι νοοτροπίες σπάνε με βίαιο τρόπο, ο κόσμος κατάλαβε μέσα απο την κρίση πόσο το πολιτικό σκηνικό του είχε μεταλλάξει το μυαλό με αποτέλεσμα να τα παίρνει με νοοτροπίες σαν του κύριου Πάγκαλου, του Νταλάρα, της Διαμαντοπούλου, του Σαμαρά κλπ

Οι οποίοι συνεχίζουν επί καθημερινής βάσης να τρομοκρατούν και να μοιράζουν ενοχές, το γνωστό μαζί τα φάγαμε προσπαθεί να δώσει άλλοθι στο φοβικό σύνδρομο, με αποτέλεσμα η μάζα να πέσει σε κατάθλιψη και να μην μπορεί να αντιδράσει(διάβαστε για ψυχολογία των μαζών)

Έχουν τελειώσει πλέον οι αυταπάτες αυτοί που χρεωκόπησαν τον Έλληνα πολίτη, πρέπει να τιμωρηθούν και επειδή στην Ελλάδα δικαιοσύνη δεν ΕΧΟΥΜΕ, ο κόσμος αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια Ειναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει πάει ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά πολιτικός για απάτη και για μίζες μέσα(μόνο ο Τσοβόλας ήταν φυλακή για 2 χρόνια και αυτός απο σπόντα), έτσι το καταφύγιο του Έλληνα ειναι η βία και η αντίδραση αυτή που εν μέρη μπορεί να φαίνεται κατακριτέα αλλά αν εξετάσουμε το υπόβαθρο μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική.

Αντί λοιπόν να βλέπουμε μόνο το δέντρο που ειναι οι επιθέσεις που δέχεται ο τραγουδιστής του συστήματος(Γιώργος Νταλάρας), ο οποίος έβγαλε αρκετά χρήματα τραγουδώντας για την φτωχολογία και για την ανεξαρτησία και ζεί σε υπερπολυτελή επαύλη στην Κηφισία, ας δούμε λίγο την ψυχολογία του απλού Έλληνα που βλέπει με δυσκολία πληρώνει τα χαράτσια της  ΔΕΗ, με τα χίλια ζόρια ταίζει τα παιδιά του και έχει να βρεί δουλειά αρκετό καιρό, αφού τα αφεντικά των επιχειρήσεων κάνουν αρκετές απολύσεις με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει φτάσει στο επίπεδο του 20% της ανεργίας(ακριβώς όπως προβλεψέ ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν 2,5 χρόνια).

 Για αυτό κάντε μας την χάρη κύριε Παναγιωτακόπουλε εσείς και η νοοτροπία πως ζούμε σε φασισμό και ότι η βία δεν ειναι λύση, η βία δεν είναι λύση αλλά η λία ειναι βίσση που έλεγε και ένα σύνθημα.

Όποτε κάνουμε μια ειλικρινή αυτοκριτική σαν πολίτες και σαν πολιτικό σύστημα τότε θα ξημερώσει μια νέα μέρα στην Ελλάδα, αλλά όσο υπάρχουν άρθρα σαν του κυρίου Παναγιωτόπουλου ο Χειμώνας προβλέπεται να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτο που χρειάζεται στην Ελλάδα ειναι ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΙΜΙΑ, όταν το καταλάβουν αυτό οι έχοντες τότε θα αλλάξουμε, μέχρι τότε ακολουθούμε την καθοδική πορεία

ΥΓ
Δώστε βάση στο βίντεο που εξηγεί την Βια του ΔΝΤ και θα καταλάβεται το τι παίζεται 2,5 χρόνια στο τόπο μας...

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Για την γιορτή της Γυναίκας



Μια εικόνα για να διασκεδάσουμε την μιζέρια που μας ποτίζουν τα ΜΜΕ, η φώτο δείχνει τον νέο δρόμο προς τον Σοσιαλισμό αποχή απο τις πατάτες και απο το ΣΕΞ

Το σαιτ ακόμα δεν λειτουργεί κανονικά, σε λίγες εβδομάδες θα έχει την παλιά του μορφή διότι χρειάζονται ακόμα αλλαγές

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Είμαστε ακόμα ζωντανοί


Η πρώτη ανάρτηση ύστερα απο 1,5 χρόνο απουσίας απο την πλατεία, είμαστε ακόμα ζωντανοί στην σκηνή και στην ζωή...παρόλες τις δυσκολίες, τους πολέμους και τις πουστιές που γίνονται γύρω μας

Θα πάρει λίγο διάστημα για να φτιαχτεί το web site, αλλά απο εδώ και πέρα αναρτήσεις θα γίνονται απο εδώ...
Τα λέμε και μην ξεχνάτε να ζείτε, και να εκφράζεται προς τα έξω τα συναισθήματα σας